Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #314 o Indym a superhvězdách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by dopadl souboj Leonarda DiCapria a Freddyho Kruegera? Kdo je největší hvězda všech dob? A co spojuje filmy o Indym?  

Plnohodnotný Výplach

Trosečník týdne
Už za pár týdnů se Matt Damon v novince Ridleyho Scotta Marťan octne sám na Marsu. Jeho parťáci ho považovali za mrtvého, a tak odletěli bez něj a on teď musí přijít na to, jak kontaktovat kolegy z NASA a jak vůbec přežít. Není ale první, kdo skončil sám na liduprázdné planetě, pixarovský hrdina VALL-I měl pochopitelně nepopiratelnou výhodu v tom, že jako robot nepotřeboval jíst ani pít, ale zase byl blbej až na půdu. Každopádně tu máme mash-up animované pixaorvky s blížící se dobrodružnou sci-fi s Mattem Damonem. A nevypadá zle.

Podoba týdne
Indiana Jones se objevil ve čtveřici filmů a společného toho mají dost. Hledají se tu starobylé artefakty, hláškuje v nich Harrison Ford, náckové, Sověti nebo členové vraždící sekty dostávají po hubě a celé je to hodně fajn. Indyho filmy jsou si však podobné i co se vizuálu týče a možná víc, než byste si mohli myslet. Naštěstí je tu video, které vám všechny tyhle podobnosti naservíruje až pod frňák.

 

Hvězda týdne
Asi bychom se mohli hodně dlouho hádat, kdo je největší herecká hvězda současnosti. Chris Pratt? Angelina Jolie? Jennifer Lawrence? Robert Downey Jr.? Mění se to prakticky každý rok. Když se podíváme na delší časové období, tak nám to taky moc nepomůže. Třeba Will Smith byl jednu dobu absolutní bůh, pak si ale dal pauzu a teď se musí tvrdě škrábat zpátky nahoru. Takže pokud chceme být objektivní, musíme sáhnout po číslech. A ideálně po těch z pokladen kin. A ta mluví jasně.

 

Hudebník týdne
Ray Parker Jr. je podepsaný pod ústřední melodií ke Krotitelům duchů. Takže je a bude strašně slavný ještě pořádně dlouho. V sedmdesátých letech dělal muziku třeba se Steviem Wonderem, Krotitelé duchů jsou však jeho nejlepší práce. Ale možná nejsou úplně jeho, protože song až příliš připomíná starší věc od Huey Lewise a celá situace se musela řešit před soudem. Asi jen ti dva vědí, jak moc byl nebo nebyl Parker Jr. originální, faktem ovšem zůstává, že po Krotitelích z něj už žádná taková pecka nevypadla. A polovina komediálního dua Key and Peele vám ukáže, že to je škoda.

 

Mod týdne
V GTA V můžete dělat vlastně skoro cokoliv. Cvičit jógu, hrát tenis, přejíždět lidi náklaďákem, vyšplhat na obří jeřáb a pokoušet se raketometem sestřelit vzducholoď, nebo ukrást stíhačku z vojenské základny. A to není zdaleka všechno, s pomocí modů si můžou nejnovější Grand Theft Auto vylepšovat sami hráči. A Justin Lewis si řekl, že mu tu chybí troška Star Wars a chtělo by to s tím něco udělat. Třeba přimontovat na oblohu Star Destroyer.

 

Souboj týdne
King Kong vs. Godzilla? Alien vs. Predator? Batman vs. Superman? Ani prd. Největší filmový souboj bude Leonardo DiCaprio vs. Freddy Krueger. Nedává vám to moc smysl? A co když se spojí největší sériový vrah, který párá svoje oběti v jejich snech, a specialista na průniky do cizích snů v Počátku? Na papíře to zní dost divně, ale kombinace pecek Wese Cravena a Christophera Nolana je nakonec docela dost povedená.

Robot týdne
Fantastická čtyřka profrčela kiny tak, že to spousta lidí snad ani nezaznamenala a zajímavé bylo spíš sledovat, co se s filmem děje, než film samotný. Nedávno jste si mohli prohlédnout celkem atraktivní návrhy planety a hradu Doctora Dooma, teď tu máme HERBIEho. Robota, která díky kouli, na níž se pohybuje, připomíná BB-8 z nových Star Wars. Do filmu se nedostal, vypadá ale celkem fajn a má i zajímavou historii. Poprvé se objevil v animovaném seriálu ze sedmdesátých let, v němž kvůli právům nemohl být Human Torch. A vzhledem k tomu, že Fantastická čtyřka se třemi hrdiny by byla celkem hovadina, přišel na scénu HERBIE. A fandové ho pochopitelně nenáviděli, po nějaké době si však zvykli a robot se nakonec přestěhoval i do comicsů. Do filmu to nezvládl.

 

Druhá podoba týdne
Indyho jste si mohli pustit o kousek výš, teď tu máme Star Wars. U nich sice Geroge Lucas točil jen čtyři filmy ze šesti, ale u těch zbývajících dvou stejně všem do všeho kecal. Konec konců, tohle je jeho dítě, takže asi nikoho nepřekvapí, že vizuál jednotlivých filmů si je do značné míry podobný. A některé záběry, scény a momenty taky. Takže se na to mrkněte.

 

Výstava týdne
Málokterý současný filmař má takovou fantazii jako Guillermo del Toro. Jednu chvíli točí comics o lovci upírů, pak se vrhne na příběhy rudého ďábla, vedle toho zvládne horor z prostředí sirotčince a citlivý a zároveň drsný Faunův labyrint to dotáhl až na Oscary. Del Torova monstra a světy jsou jednoduše úchvatné a v Gallery 1988 v Hollywoodu to vědí, takže 11. září tam začne výstava děl, jejichž tvůrci se del Torovou prací inspirovali. A o den později můžete začít nakupovat, pokud máte prachy navíc a chcete mít doma nějaký stylový originál.

 

Duel týdne
V minulém duelu jsme se ptali, jaký film vás během prázdnin v kině dostal nejvíc. Nejvíc se líbila pátá Mission: Impossible, ale pár hlasů urval i animák V hlavě nebo Jurský svět.

 

Dnes se podíváme na jednu slavnou komediální partu. Vzhledem k tomu, že Variety omylem pohřbili Terryho Gilliama, mrkneme se na Monty Pythonův létající cirkus. Zajímalo by nás, který z jejich celovečerních filmů máte nejraději. Název napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace