Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zářijovou bídu podtrhl katastrofální restart Kurýra


ikona
Cival
transportertržby
Kolik utržili nový Kurýr, starý Redford, mexická slepice a nečekané hity? 

Už deset let píšu o tržbách v amerických kin, takže už deset let se vyloženě bojím začátku září. Tradiční podzimní kocovina udeřila i tentokrát a znovu z toho byl jeden z nejbídnějších víkendů roku, tak jako na začátku každého září. Tentokrát u toho ale pohořela celkem populární značka - totiž Bessonův Kurýr. Jenže ten už jede bez Stathama, takže se není co divit...

Ed Skrein prostě Stathama nahradit nedokáže, a i to se projevilo na zdrcujících recenzích, na nespokojeném mrmlání fanoušků akčňáků a na mizerném otvíráku za ostudných sedm milionů dolarů... a tedy i na trapném pátém místě žebříčku. Kurýr předvedl po vzoru Hitmana a Fantastické čtyřky další z pozdně-letních restartů, co paběrkující značku poslal rovnou do kanálu... a za to bychom mu měli spílat a poslat ho na hanbu do kouta. A žádné další díly, prosím!

 

Za vítěze víkendu tak můžeme prohlásit dva úplně jiné tituly: jednak The War Room, což je další drama se silně religiózními podtóny, které kašle na vypulírovaný audiovizuál a řeřavou výpověď, ale prostě prodává bohabojným divákům balík jejich oblíbených velkých hodnot. A dělá to v rámci své škatulky dobře, protože film za tři melouny přepočítává po dalších devíti milionech dolarů už průběžných 24 mega.

Spokojeně mrouskat si dál můžou i strůjci hiphopové pecky Straight Outta Compton. Ta připočetla na stříbrné příčce osm milionů a brzy zaokrouhlí americké tržby na neskutečnou stopadesátku. Teď zkusí navíc alespoň trochu zaujmout i na dalších kontinentech...

 

Nejúspěšnější premiérou týdne se tak zcela nečkaně stala důchodcovská oddychovka A Walk in the Woods, ve které Nick Nolte pobíhá přírodou spolu s Robertem Redfordem. Nezávisle distribuovaný seniorský sentiment vytěžil z ani ne dvou tisícovek kin velmi sympatických osm milionů dolarů, což je určitě na horní hranici očekávání. Škoda jen, že recenze jsou podprůměrné a ke zhlédnutí téhle dědkovské epopeje moc nelákají... 

Na čtvrtém místě pořadí pak udivuje Mission: Impossible 5, jíž se na sklonku léta daří zpeněžovat pověst jednoho z nej blockbusterů sezóny. Málokdy vidíme, aby akční popcornovka měla z celého pelotonu nejnižsí propady tržeb (dolů jen o 12%!), aktuálních 7 milionů pak nakopává zisky na průběžných 180 melounů a je zjevné, že z Ameriky padne ta vysněná dvoustovka. Výborná prace! Celosvětově jsme na půlmiliardě, ale tam taky ještě není všem dnům konec.

 

Za pátým hanebným Kurýrem se snaží drama No Escape. Vyhrocenné rodinné peklo v Asii díru do světa neudělalo, v úhrnu totiž vykazuje skromných 18 milionů dolarů.

Po třech milionech pak utržily čtyři zbývající tituly: Mezi nevýrazným špiónským retrem Krycí jméno U.N.C.L.E., hororovou tuctovkou Sinister 2 a pixarovkou V hlavě překvapí jen laciný mexický animák Un Gallo con Muchos Huevos, jenž zjevně vydojil dolary z početné hispánské omladiny. Ani bych se nedivil, kdyby se po tomhle záseku uřvané mexikánské slípky dočkaly i hollywoodského celovečeráku.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí o comeback mezi elitu M. Night Shyamalan s nízkorozpočtovým hororem The Visit, proti bude zbožné drama 90 Minutes in Heaven s Kate Bosworth a Haydenem Christensenem a levný černošský thriller The Perfect Guy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace