Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 8 originálních zářijových filmů


ikona
KarelR
téma
V září to bude hlavně o muzice. A o výstupu na Everest. 

Nuzný srpen je za námi... tak nějak obyčejné září před námi. Většina důležitých podzimích filmů je ještě daleko, i v nejbližších týdnech se ale objeví pár neznačkových, minimálně snesitelných kousků. Které to jsou?

 

3. září

Nikdy není pozdě

Meryl výjimečně nejde po Oscarovi! Letos si totiž oddechne jako stárnoucí rockerka v dramedii Nikdy není pozdě. Co čekat? Poklidnou oddechovku, která spíš než tlačení na pilu preferuje obyčejné rodinné drama. Ale i pro to se vždycky najdou diváci, tak proč koneckonců ne.

 

We Are Your Friends

Podle všeho nevýrazná DJská pařbička, která si bohužel nese štempl obřího propadáku. Osobně se docela divím tomu, že We Are Your Friends doputovalo na konec léta, když by mu slušel spíš jeho začátek. Warneři ale holt nějak potřebovali nějak završit své tragické prázdniny, takže strhli ke dnu snaživého Efrona. Škoda.

 

10. září

American Ultra

Jak se ukázalo, klasický film pro nikoho. Napůl omlazený Bourne, napůl huličská komedie... no už z trailerů to vypadalo gulášoidně. Výsledek pak vyvolal spíš mírné rozpaky, takže American Ultra nikterak netáhne lidi do kin. A to to původně nevypadalo zas tak špatně.

 

Gangster Ka

O tom, jak se povedl první díl dvoudílné gangsterské ságy (vážně, dvojka dorazí v listopadu), zatím nevíme zhola nic. Trailer s hudbou z Počátku ale minimálně zaujal (ať už materiálem nebo tak důkladným visením na Zimmerovi), takže panuje mírné napětí. Minimálně Hynek Čermák by tu nicméně mohl odehrát něco zajímavého.

 

17. září

Love

Plakáty šokují, kritici se nemohou shodnout na ortelu. Nový Gaspar Noe nás prý zatáhne do erotického dusna, ze kterého mnohým nebude moc dobře. Bude živočišný, nekompromisní a rozdrobí se na víc příběhů, tak doufejme, že z toho ve finále nevyleze jen prázdná a zmatená exhibice. Na to máme Padesát odstínů šedi...

 

Očima fotografky

Jeden z nejlepších filmů z letošních Varů! Očima fotografky je příběh Zuzany Mináčové, nezastavitelné dámy, jejíž momentky nás provázejí už mnoho desetiletí. Natočil ho její syn, známý dokumentarista Matěj Mináč (Síla lidskosti - Nicholas Winton). A protože se vlastně nejedná jen o osobní portrét, ale i o svérázný výlet českou historií, tahle dvojka má rozhodně být na co pyšná. Kéž by bylo podobné míchání zábavy a dojetí k vidění častěji!

 

Straight Outta Compton

Čerstvá hudební hitovka kupodivu dorazí i k nám. Straight Outta Compton se chlubí velmi spokojenými diváky i kritiky, nečekáme tedy nic menšího než řízný výlet do minulosti, který nás napumpuje zajímavými myšlenkami stejně účinně jako dobrou muzikou. Velká distribuční výhra!

 

24. září

Everest

Na Everest se těšíme. Z trailerů sice občas civí green screen, štáb ale opravdu vyrazil do terénu a snažil se tam pořídit co nejvíc reálných záběrů. Příběh party odvážlivců, kteří se perou s největší horou světa, by tak nemusel být mainstreamovým trápením.  Jen tu "dojemnou" linku s Keirou jsme tam vážně nepotřebovali.

 

Co jste si vybrali ze zářijové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v říjnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace