Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Srpen 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Murray, Cumberbatch, Walker... v srpnu nebyla o sympaťáky nouze. 

Retro, dramedie, pohádka, oscarovka a akční blockbuster. Srpen obvykle nebývá na blůčka moc bohatý, ten letošní ale přišel s velmi rozmanitou nabídkou, v níž nebyla nouze o povedené kousky. Tady máte jejich krátký výčet.

 

Kód Enigmy
Vyšlo: 5. srpna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Benedict Cumberbatch se proslavil jako Sherlock Holmes a brzy z něj bude marvelácký Doctor Strange. Ještě předtím si ale střihnul o něco křehčího génia, často přehlíženého hrdinu Alana Turinga. Tenhle pán se významně podílel na konci druhé světové války a ještě u toho stihnul položit základy počítačové vědy. Takže je jen dobře, že se dočkal povedeného životopisu, v němž je slzopudné drama zručně okořeněno britským humorem. Oscar za scénář byl možná trochu moc. Ale kdo by ho skvělému Grahamu Moorovi nepřál? (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Miluj souseda svého
Vyšlo: 12. srpna 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Bill Murray byl takhle super naposledy... těch 5 minut v Zombielandu? Ať už vás v minulých letech bavil kdekoliv, o jednom se polemizovat nedá - Miluj souseda svého je jeho malým comebackem. Murray tu hraje věčně prudícího ochlastu, kterému se připlete do života malý klučina. A jak už to v podobných filmech bývá, dítko v něm probudí zbytky dobrosrdečnosti, které vedou ke spoustě zábavných i dojemných situací. Jistě, žádné filmařské zázraky se nekonají a něco podobného už tu bylo stokrát. Když ale do tak omšelého příběhu nacpete Murrayho a dáte mu slušný papírový materiál, zákonitě z toho musí vylézt fajn podívaná. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Popelka
Vyšlo: 19. srpna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray)

Dvě největší překvapení roku? Jednoznačně Jurský park a Popelka. Zatímco to první vypadalo jako bezkrevná dinosauří ždímačka (a vypadl z toho náramně našlápnutý popcorn), to druhé se profilovalo jako naleštěná digizbytečnost - jen abychom dostali staromilskou pohádku, která je kouzelnější než většina nových disneyovek dohromady. Popelka je trefou snad ve všem od castingu až po výpravu a triky. A kdyby byla trochu kompaktnější a nehnala se do polidšťování padouchů, málem by jí nebylo co vytýkat. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Pořád jsem to já
Vyšlo: 19. srpna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Julianne Moore toho Oscara chtěla tak moc, až musela natočit drama o ženě, která bojuje s Alzheimerovou chorobou a snaží se zachovat si zdraví a důstojnost. A překvapivě to není taková nuda, jak by člověk čekal. Pořád jsem to já netlačí extrémně zbytečně na délku a dává větší prostor rodině a nejbližším hrdinky, kteří se s její chorobou taky musejí porvat po svém. Julianne Moore podává skvělý výkon, stejně tak i Alec Baldwin, ale pořád zůstává lehká pachuť toho, že tohle téma prostě vždycky bylo, je a bude až moc oscarové a tradiční a na překvapení nebo nějaké novoty tu není místo. Pokud ale nemáte problém s tím, že uvidíte přesně to, co byste o dramatu o boji s těžkou nemocí čekali, Pořád jsem to já vás nezklame. V rámci možností je to velmi dobře odvedená práce a ten Oscar není nezasloužený. (7/10) (Mr. Hlad)

Koupit na FilmGame.cz

 

Rychle a zběsile 7
Vyšlo: 12. srpna 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Nakonec to nebyla taková bomba, jakou jsme čekali. James Wan sliboval sedmdesátkový revenge thriller, ve kterém se s akcí i postavami půjde na dřeň, studiový systém ale bohužel nepokořil. Takže slabota? Kdepak. Wan sice nezměnil tvář celé značky, rozhodně ji ale vyšponoval na akční maximum. Rychle a zběsile 7 je díky němu přehlídkou několika bravurních akčních scén, které potěší nápady i častou fyzičností. Takže je celkem škoda, že je opět prokládá spousta dialogového trápení, ve kterém Vin Diesel mluví o rodině, mluví o rodině a... samozřejmě mluví o rodině. Ve finále jsme tedy dostali tradičně nevyvážený produkt. Ale protože to hlavní funguje náramně (a finále je parádní!), pořád spokojenost. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v srpnu vyšlo: Babovřesky 3, Big Eyes, Čarovný les, Černé moře, Druhý báječný hotel Marigold, Králova zahradnice, Město 44, Noční běžec, Pár nenormálních aktivit 2, Rezistence, Skrytá vada, Vybíjená, Žena v černém 2: Anděl smrti

Nashle u zářijového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace