Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #311 o Maxovi a Tarantinovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadal Šílený Max s motokárami? Co mají společného Muži v černém s Novým Zélandem? A umí Will Smith gramatiku?  

Zcela normální výplach

Honička týdne
Vypadá to, že Šílený Max: Zběsilá cesta má skutečně hodně hardcore fanoušků. Někteří dělají sestřihy nejlepších scén, jiní si hrají s hudbou, další zkouší animované variace a jiní se prostě seberou, vezmou svoje auta, buginy a motokáry, hromadu make-upu a nadšení a natočí si někde v poušti vlastní verzi jedné z honiček. A i když se pohybujeme v mešních rychlostech a bez Toma Hardyho s Charlize Theron, vypadá to pořád hodně dobře.

Klip týdne
Příběh skupiny NWA Straigh Outta Compton momentálně boří americká kina a nakonec se prý dostane i do těch českých. Banda, v níž dělal první rapové krůčky i Ice Cube, byla celkem ostrá a dá se čekat, že její příběh nabídne něco trošku jiného než uchcané vyprávění o vzestupu a pádu. Každopádně název filmu odkazuje na stejnojmennou skladbu, dost možná nejslavnější pecku NWA. A takhle to vypadá, když k ní někdo udělá klip s pomocí GTA V.

 

Hvězda týdne
Owen Wilson je sympaťák, který umí hrát. Jeho doménou jsou pochopitelně komedie, ale zvládá bez problémů i dramata a dokonce i akční role. A přitom to někdy vypadá, že si na plátně vystačí jen se několika slovy a výrazy. Nikdo na světě neumí tak dobře říct honestly, crazier than road lizad, wow, wow,  unbelievable nebo come on. Posuďte sami.

 

Varování týdne
Každý, kdo někdy někam letěl, si určitě pamatuje ty šaškárny, co těsně před startem předvádějí letušky a letušáci. Ukážou vám, kde jsou únikové východy, jak si nasadit záchrannou vestu a podobně. Těžko říct, jak moc je to užitečné, když se letadlo rozhodne deset kiláků nad zemí vypnout motory, ale já tu nejsem od toho, abych tohle řešil. Každopádně Air New Zealand nám vloni ukázali, že tahle přednáška o bezpečnosti na palubě se dá udělat celkem stylově, když vychází z Pána prstenů. To už se ale okoukalo, takže letos je tu nová verze s Muži v černém, v níž mají cameo pes Frank a Rip Torn.

 

Kino týdne
Moderní kina mají jednu obrovskou výhodu. Jsou v nich digitální tabule, na kterých vidíte, jaký film se zrovna kde hraje, kdy začíná Šílený Max a v jakém čase je lepší vyhnout se davu, který s nadšeným úsměvem vychází z nové taškařice Tylera Perryho. V nemoderních kinech ale musí názvy filmů psát zaměstnanci a tady už může dojít k tomu, že lidský faktor zklame. A zklame hodně ošklivě, nebo vtipně, vyberte si sami. I když musím přiznat, že Transformers Sex Tape zní svým zvráceným způsobem docela zajímavě.

 

Filmař týdne
Quentin Tarantino je jedním z těch režisérů, u kterých člověk nikdy moc netuší, co čekat. Sice víme, že jeho chystaná novinka Osm hrozných bude žánrově western, ale co konkrétně z toho vyleze, jak moc se tam bude střílet, hláškovat nebo na co odkazovat, to zjistíme asi až v kině. Tarantino je totiž především fanboy a jeho filmy jsou víc pocty a odkazy než klasické hollywoodské produkty. A proto ho máme rádi. A evidentně nejenom my, jak dokazuje tohle video.

Záběr týdne
Většinou z filmů z kina odcházíme na konci. Pokud tedy omylem nezabloudíme na Bastardy 9 nebo tak něco. Film by měl navíc gradovat a to nejlepší by mělo přijít v jeho závěru, takže je jasné, že na úvod a první scény se při hospodsko-intelektuálních debatách občas zapomíná. Ale to je chyba, protože právě úplný začátek filmu je možná důležitější, než byste si kdy mysleli. Tady vám to moc pěkně vysvětlí.

 

Srovnání týdne
Ve filmech je všechno jednoduší. James Bond dokáže zachránit svět do dvou hodin,  stejně dlouho trvá najít životní lásku a kalby tu jsou jaksi divočejší a zábavnější. Ale o tom to je, film neprodává realitu a díky bohu za to, jinak bychom si mohli myslet, že všichni obyvatelé jižních Čech jsou takoví dementi, jak je líčí Zdeněk Troška. Skutečné večírky se někdy zvrhnout můžou, ale pokud jste zatím na žádném nebyli a myslíte si, že na průměrné páteční kalbě se dějí věci jako v Pařbě ve Vegas, tohle srovnání filmových a skutečných chlastaček se vám možná bude hodit.

 

Tetování týdne
Ayerův Oddíl sebevrahů vypadá jako potenciálně nejstylovější comicsovka příštího roku. Záporáci ze světa DC tu spojí síly a začnou dělat bordel pod patronátem vlády. Casing je luxusní a Will Smith by tu mohl po letech potvrdit, že je pořád strašný borec. Ayerův tým se teď navíc rozhodl, že se všichni hrdinové potetují. A vzájemně. Zní to možná jako nápad, který by měl celý kolektiv stmelit, ale vypadá to, že se objevily problémy, se kterými nikdo moc nepočítal.

 

Duel týdne
Minule jsme hledali nejhorší comicsových film a zjistili jsme, že jich je vlastně docela dost. Ghost Rider, Catwoman, aktuální Fantastická čtyřka, Batman a Robin, čtvrtý Superman... pokud chcete vědět, na co si dát pozor, tak si klikněte do diskuse.

 

Tentokrát se podíváme mezi sequely, respektive restarty. Do kin míří nový Kurýr, který se bude muset obejít bez Jasona Stathama a nahradí ho Ed Skrein, z čehož fandové nejsou zrovna nadšeni. Nás by zajímalo, v jakém filmu se podle vás povedlo ideálně vyměnit hereckou hvězdu. A zkusme vynechat bondovky a hrdiny, kteří zestárli, jako třeba v Terminátorech. Jména napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace