Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scary Movie trumflo Matrix


ikona
Cival
antonio banderaschristophe gansdavid zuckerdisneyhugh grantice agejim abrahamsmichael douglaspaul weitzscary movie 4silent hillspike leetržbyweitz brothers
 

Čtvrtý díl Děsného bijáku se už rozvalil v amerických kinosálech... a museli se přepočítávat historické tabulky. O velikonočním víkendu si totiž žádný film nepřipsal tolik milionů jako Scary Movie 4. Konkurence v tuhle roční dobu sice nebývá z nejostřejších - megahity si tradičně pilují zoubky na letní sezónu od května do července – ale i tak si Zuckerova parodická šlupka obstarala cenné skalpy Matrixu, Úkrytu nebo Ponorky U-571. 41 milionů dolarů za tři dny se bude následovníkům obtížně překonávat, jelikož od nich bude vyžadovat něco okolo dvaceti milionů jen za první den promítání. Čtyřka Scary Movie si jich v pátek vyžadonila 19, což by běžně předznamenávalo padesátku za víkend, ne však na Velikonoce, kdy půlka Ameriky vzývá božstva po kostelících a do toho barví vajíčka. Anebo sjíždí DVDčko s Gibsonovým Umučením Krista. Vyberte si sami. Ať tak nebo onak, sesuv tržeb po trase 19 –13 – 8 milionů nelze přičítat jen „sequelovému syndromu“. Zucker s Abrahamsem se proto nemusí třást, že by jejich svěřenec nevydyndal z diváků dalších devadesát až sto deset milionů na účet vlajkové lodi dnešních parodií. Dobrá zpráva pro Weinsteiny a jejich příští spolupráci s „SM týmem“ na zimním titulu Superhero (viz zde).

Zato u Disneyho smutní, protože jejich bezpohlavní plagiát Madagaskaru přešel z Divočiny rovnou do zapomnění. Čtyři melouny za první den a devítka za víkend jsou jednoznačně nejhorším vysvědčením v historii áčkových CGI-animáků. V kombinaci s osmdesátimilionovým rozpočtem se nám tu bezelstně vyloupl první velký propadák roku 2006. Jistě zaslouženě, protože trojrozměrné animáky nejsou na hraní, ani na snadné vydělávání peněz. Disney musí dvojnásobně rudnout, protože žánrově příbuzná Doba ledová 2 si se stejnými náklady připsala už bezmála 150 milionů. Hned za patáliemi pravěké zvířeny si užívají ňoumové z baseballového hřiště: Dalších deset milionů umožnilo floutkům s visačkou The Benchwarmers dostat svůj film minimálně na papíře do černých čísel. A bude ještě líp.

Pátý Antonio Banderas víceméně dál plní předpoklady, dostává jim ale i šestý Spike Lee jemuž se ve Spojenci podařilo skombinovat étos svých filmů i vlastní rukopis s mainstreamem, a ještě při tom dvojnásobně proplatit investice producentů. Aby se nám z adorovaného umělce nakonec nestal hitmaker! Naopak ani jednu z těchto nálepek si prozatím nezaslouží osobitý režisér Paul McGuigan. Jeho Lucky Number Slevin má sice nejsilnější dech ze všech premiér minulého týdne, ani to však Hartnetta s Willisem nevynese výš než k dvaceti milionům. Na takovou metu pomýšlí i nezávislý úspěch jménem Thank You for Smoking, jenž se i díky mumraji okolo Katie Holmes tlačí mezi mnohonásobně dražší soupeře. V TOP desítce je naposledy reprezentuje Vendeta a Failure to Launch, kteří si už svůj krajíc slávy dosytosti rozžvejkali a pomalu brousí čepele a romantické vtípky na DVD. V žebříčku je už za tři dny nahradí Douglasův Sentinel, Weitzovic pátrání po superstar v Hledá se Ydol a hlavně Gansovo hororové Silent Hill. Snad diváci nenechají jeden z nejslibnějších hororů posledních let na komerčních holičkách.

Komplet TOP 10 zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace