Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Potřebujete přípravu na Suicide Squad a alternativní sestřih X-Menů? 

Letní měsíce obvykle nepřetékají dobrými Blu-ray tituly, letošní červenec na tom ale vůbec není zle. Největší pecka k nám sice nedorazí na modrém disku, na druhou stranu jsme se ale dočkali alternativní verze X-Menů. Takže fajnový výběr.

 

Divočina
Vyšlo: 8. července 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Reese Witherspoon si zahrála v dámské verzi Útěku do divočiny, v níž se snaží ušlapat 1770 kilometrů a najít přitom sebe samu. Pro někoho to musí znít děsivě (a třeba imf se ve finále docela trápil), Divočina ale má k nuzné rádoby oscarovce hodně daleko. Jean-Marc Vallée (Klub poslední naděje) totiž natočit spíš civilní drama, které okouzlí krásnými scenériemi a potěší skvělými hereckými výkony. A navíc tu není nouze ani o pár humorných momentů, takže hodně příjemný výsledek (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Focus
Vyšlo: 1. července 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Focus napodruhé příliš nefunguje. Ve chvíli, kdy téhle podfukářské komedii vidíte do karet, se totiž rozplyne většina jejího kouzla a zbytek je jen šikovně sestavená žánrovka. Napoprvé se ale jedná o téměř nepředvídatelnou trefu, která má šarm Willa Smithe, půvab Margot Robbie a především spoustu vypečených zvratů. Jednu šanci si tedy určitě zaslouží. A jestli jste ji nevyplýtvali v kině, můžete to dohnat teď. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Chappie
Vyšlo: 8. července 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray v Digibooku)

Neill Blomkamp se Elysiem moc nepředvedl, Chappiem si ale trochu spravil reputaci. Příběh robota, který pomalu nasává lidské chování, je sice ohraný až běda a často je až příliš žánrově rozklížený. Na druhou stranu ale jde o divokou jihoafrickou podívanou, která umí pobavit, dojmout i překvapit. Kéž by tu nebyl Jackmanův podivný záporák a v prostředku se tolik netápalo. Chappie totiž mohl být ještě o úroveň lepší. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Slídil
Vyšlo: 10. července 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

V tuhle chvíli už snad nikdo nepochybuje o tom, že je Jake Gyllenhaal herecký chameleon. Jasně to naznačil třeba v Patrole a ve Zmizení, letos pak zabodoval Slídilem, v němž hraje úžasně slizkého lovce televizních senzací. Jeho sympatický sociopat Lou Bloom se může směle postavit po bok Tonyho Montany. Je totiž cílevědomý, odvážný a nebojí se jít za úspěchem přes hypotetické (a chvílemi i reálné) mrtvoly. Dan Gilroy přitom kolem Loua vystavěl vybroušené a často šokující drama s adekvátně syrovou fazónou. Takže je dvojnásobná škoda, že si u nás tenhle fenomenální kousek nepořídíte na modrém disku, ale jen na DVD. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Teorie všeho
Vyšlo: 1. července 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Překvapivě odlehčený a zábavný film. Teorie všeho se dlouho tvářila jako srdceryvné drama (a zčásti jím určitě je), v jádru ale jde o milou britskou romantiku, která kupodivu stojí nohama pevně na zemi a potěší důkladným zájmem o matematiku. Kéž by se ke konci tak nerozsypávala. I takhle ale dostanete solidní oddechový životopis, u kterého se vážně zasmějete víc, než byste čekali. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

X-Men: Budoucí minulost (The Rogue Cut)
Vyšlo: 15. července 2015
Cena: 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Tak nám Singer vrátil Rogue. Respektive nám vrátil akční scénu s McKellenovým Magnetem a Stewartovým Profesorem X, kteří měli v Budoucí minulosti zazářit o něco víc.The Rogue Cut opravdu není rozšířenou verzí filmu, nýbrž alternativním sestřihem, který dává víc prostoru mutantům z budoucnosti a také Mystique a Beastovi. Téhle dvojce nové scény dost prospívají. Jinak ale přidaných 17 minut zase tolik neoslní (akce se "staříky" je nicméně fajn) a překlápí poslední X-Meny do lehce natahovacího módu. Povinnost? Ani ne. Zajímavost pro fanoušky? To bez debat, i když se třeba titulní Rogue mohla poždímat ještě o něco víc. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v červenci vyšlo: Americký sniper, Annie, Asterix: Sídliště bohů, Cesta naděje, Ghoul, Gunman: Muž na odstřel, Hodinový manžel, Konečně doma, Nepovedenej kšeft, Projekt minulost, Vzkříšení démona, Zocelovací kúra

Nashle u srpnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace