Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #307 o Jurském světě a mravencích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co mají společného Scott Lang a Derek Zoolander? Jak se nejlíp utíká před dinosaury? A dá se dostat na natáčení třetího Star Treku?  

Zcela letní a z vedra otrávený výplach

Boty týdne
Fanoušci filmů jsou obvykle dost nevděčná stvoření. Jsou třeba schopni koukat se na Star Wars a pak začít držkovat, že tam jsou prohřešky proti fyzice. A moc neřeší sílu, Dartha Vadera a fakt, že je to jenom příběh. U Jurského světa jsme dostali to samé. Film o tom, jak lidi vyrobí s pomocí genetiky superdinosaura, který dělá bordel na ostrově plném normální dinosaurů, sklízí posměch za to, že v něm Bryce Dallas Howard běhá v botách na podpatku. Jo, taky jsem si toho všiml. Ne, nejsem idiot, abych to tvůrcům předhazoval, kdykoliv se o filmu mluví. Na druhou stranu pokud si z podobných věcí hodlají dělat fandové srandu tímhle způsobem, tak proti tomu vlastně nic nemám.

Vizuál týdne
O tom, že sedmé Star Wars točí J.J. Abrams, nejspíš dnes ví i lidé, co jsou posledních pět let zavření někde na Antarktidě a zjišťují, jak to je s tím globálním oteplováním. Upoutávky už naznačily, jaký styl od něj máme čekat. Bude se sázet na původní trilogii, hodně na praktické efekty a masky a vůbec, ale Abrams, ať už je to jakkoliv velký fanda, má svůj vlastní styl a ten do filmu určitě promítne. Jak by to mohlo vypadat, zjistíte tady. Čekejte spíš vzdělávací video než cool sestřih.

 

Fór týdne
Z Ant-Mana jsem extra nadšený nebyl. Určitě mu v budoucnu dám ještě šanci, ale nějak zvlášť nepočítám s tím, že bych zrovna kvůli němu musel přepisovat žebříček nejoblíbenějších marvelovek. Paul Rudd mě nebavil, akce taky za moc nestála a humor fungoval jen občas. Ale na druhou stranu nemám problém přiznat, že jsem možná pár fórů v kině napoprvé nestihl. Třeba tenhle, který je vyloženě geniální.

 

Charita týdne
Simon Pegg a Anton Yelchin teď mají plné ruce práce s natáčením Star Trek Beyond, ale i tak si udělali chvilku na charitu. A mají pro fandy zajímavou nabídku. Když přispějete, můžete vyhrát výlet na plac, roli v komparsu a hlavně se podíváte tvůrcům pod pokličku a budete si moci osahat kulisy a masky mimozemšťanů a uvidíte, jak to vlastně ve studiu, ze kterého nakonec bude můstek Enterprise, vypadá. No a Pegg s Yelchinem jsou v tom přesvědčování, abyste udělali dobrý skutek, celkem dost vtipní.

 

Poslední job týdne
Minulý měsíc zemřel při letecké nehodě James Horner, skladatel filmové hudby, který dělal na Avatarovi, Titanicu, Statečném srdci nebo Vetřelcích. Jeho hudbu si můžete užít v boxerském dramatu Bojovník a uslyšíte ji i v The 33, příběhu zasypaných chilských horníků. A to je bohužel všechno. Nebo ne? No asi ne. Vypadá to totiž, že Horner stačil před smrtí složit hudbu k Sedmi statečným. Nevěděl o tom ani režisér Antoine Fuqua, Horner prý skládal podle scénáře a podle všeho chtěl režiséra překvapit. Je možné, že muzika bude potřebovat nějaké zásahy a úpravy, ale každopádně Hornera ještě minimálně jednou uslyšíme. Což je fajn.

 

Star Wars týdne
Minulý týden vám KarelR ve Výplachu naservíroval video, které ukazuje, jak by to asi vypadalo, kdyby rytíř jedi měl kameru GoPro. Teď se ke slovu dostalo Oculus Rift. Společnost Hammerhead VR udělala trailer na hru Star Wars VR, která by podle nich měla tuhle technologickou blbinu využívat. A vypadá to vyloženě božsky. Bohužel kvůli autorským právům je video aktuálně beze zvuku.

Prkno týdne
Návrat do budoucnosti 2 nám ukázal, že v roce 2015 budeme všichni jezdit na skateboardech bez koleček, které se vznáší pár centimetrů nad zemí. Nějak to nevyšlo, ale tak už to bohužel s filmy bývá a měli byste si na to začít pomalu zvykat. Nebo přestat bulet a něco s tím udělat. Funkční hoverboard si totiž doma v dílně můžete postavit sami. Jen možná nebude létat, ale jako fakeová rekvizita obstojí bez problémů.

 

Hrdina týdne
Jesse Eisenberg bude sice v Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti mít vlasy, ale na jeho Lexe Luthora jsme i tak zvědaví. Souboj dvou největších hrdinů DC Universe je ale celkem daleko, takže si na jeho superpadoucha budeme muset chvilku počkat. To, že umí hrát, však předvedl všem v The Social Network a když se nad tím člověk zamyslí, tak Mark Zuckerberg ovlivnil svět minimálně stejně, jako to na plátně a v comicsu dělá Clark Kent, když si sundá brýle. Takže tenhle trailer vlastně dává celkem smysl.

 

Technologie týdne
O projektorech už se toho na MovieZone napsalo hodně. Je to téma, kterému imf rozumí a rád se podělí o všechno, co zná. Nebo prostě jen zamachruje, že byl v kině s dost možná nejlepším obrazem na světě :) O klasických promítačkách toho u nás ale moc nenajdete, je to konec konců stará technologie, na kterou už člověk narazí spíš omylem, ale i tak by filmoví fandové měli vědět, že v té místnosti v kině za poslední řadou sedí člověk, který tomuhle dřív musel rozumět a uměl zajistit, že vám v kině pustili správný film ve správné kvalitě. A taky jak to udělal.

 

Duel týdne
V minulém duelu se vás KarelR ptal, v jaké roli máte nejraději Paula Rudda. Natočil toho hodně, ale evidentně vás nejvíc bavil v sitcomu Parks & Recreation, ale i ve Zbouchnuté, obou dílech Zprávaře nebo v komedii Velci bratři. Další inspiraci k doplňování jeho filmografie hledejte v diskuzi.

 

Dnes se podíváme na souboj Kal-Ela a Bruce Waynea. Zajímalo by nás, komu budete v Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti držet palce. Do předmětu napište Batman nebo Superman a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (59)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace