Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #305 o Batmanovi a Wolverineovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo bude nový Wolverine? Jak se Batman připravuje na bitku se Supermanem? A kdo je největší milovník Šíleného Maxe?  

Tak nějak letní výplach

Motivace týdne
Asi jste už na internetu zaznamenali motivační video, které natočil Shia LaBeouf. Možná působí trošku srandovně, jako ostatně většina věcí, které Shia v poslední době dělá, ale on sám si toho je nejspíš vědom. Jinak by ho asi nenatočil green screenem, takže trošku šikovnější lidi si dovedou Shiu dosadit do jakéhokoliv videa potřebují. A pak může třeba hecovat Batmana před bitkou se Supemanem.

Kostým týdne
Měl to být jeden z největších filmů všech dob, nakonec ale nevznikl. A my za to můžeme nejspíš děkovat filmovým bohům. Superman Lives chystal Tim Burton, scénář chvilku psal Kevin Smith, než zjistil, že na to nemá a že o něj vlastně nikdo nestojí, hlavní roli dostal Nicolas Cage v době, kdy byl superhvězda, a kolem projektu se motala třeba i Sandra Bullock. Víc o projektu, který nikdy nespatřil světlo světa, vám řekne dokument The Death of Superman Lives, ale na Cage při zkoušce kostýmu se můžete podívat hned.

 

Kecy týdne
Nevím, jestli pro ten výraz existuje vhodný český překlad, ale v angličtině se to řekne Breaking the Fourth Wall. A znamená to, že hrdinové budou z filmu mluvit přímo k divákům. Může to působit trapně nebo směšně, ale někdy je to zatraceně mrazivé. Ono když se vám do očí podívá Kevin Spacey v House of Cards nebo naštvaný Tom Hardy a začne vám vysvětlovat, proč byste se měli bát zrovna jeho, tak to funguje. Ale může to být i sranda, jak předvede Woody Allen v Annie Hallové nebo DiCaprio ve Vlkovi z Wall Street. Ale konec konců, co vám tady budu popisovat, když vás od videa s tím nejlepším dělí jediné kliknutí.

 

Kytarista týdne
Pokud si někdo umí užívat svou práci, jsou to moderátoři amerických talk show. Jimmy Fallon vymýšlí idiotské soutěže a baví u toho sebe, publikum i hosty, Jimmy Kimmel zase umí zneužít půlku Hollywoodu k tomu, aby natočil fakeový trailer na největší blockbuster všech dob, a Conan O’Brien se taky nefláká. Teď vyrazil na ComicCon a rozhodl se alespoň na chvilku převtělit do nejzábavnějšího muzikanta letošní filmové sezóny. Kytaristy ze Šíleného Maxe. A evidentně ho to dost baví. Jan Kraus a Karel Šíp mají co dohánět.

 

Srovnání týdne
Hudební drama Whiplash patří k tomu nejlepšímu, co jsme v poslední době v kině viděli a dá se očekávat, že na konci roku bude i v žebříčku TOP 10. Drsný příběh o střetu egoistického a extrémně náročného učitele a mladého bubeníka to dotáhl až na Oscary, režisér Damien Chazelle ale tohle téma nezpracovával poprvé. Ještě před celovečerní verzí s J.K. Simmonsem a Milesem Tellerem natočil stejnojmenný kraťas. Taky se Simmonsem mimochodem. Každopádně oba filmy si můžete porovnat tady.

 

Trailer týdne
Novou pixarovku V hlavě jsme bohužel ještě neviděli, ale reakce jsou nadšené a mluví se o velkém návratu ke kvalitním animákům. Už bylo na čase. Na druhou stranu Počátek jsme viděli všichni a několikrát, takže jsme vlastně na video, které tyhle dva filmy spojí dohromady, celkem připraveni. A vypadá to dobře.

Casting týdne
Hugh Jackman nedávno prohlásil, že se ve třetí Wolverinově sólovce se slavným mutantem rozloučí. Konec Wolverina jako takového to samozřejmě vůbec neznamená, ale na hledání nástupce je pořád ještě času dost. Nebo není? Talentovaných herců a překvapivě i hereček schopných a ochotných převtělit se před kamerou do mrňavého agresivního rváče s adamantiovými drápy je dost. Jen je otázka, jestli by ho líp zahrál Nick Offerman, Patton Oswalt nebo Betty White.

 

Fanoušek týdne
Mezi herci je spousta milovníků filmů. Ne herectví a tak, ale filmů. Za jednoho z největších je považován Patton Oswalt, ale ani Bill Hader se neztratí a občas z něj vypadne názor na to, co zrovna běží v kinech. Rozhodně si ale nehraje na znalce, pořád je to fanda. A vypadá to, že v poslední době nežije ničím jiným než filmem Šílený Max: Zběsilá cesta. Je na tom zkrátka podobně jako my. Evidentně má tedy dobrý vkus.

 

Topka týdne
Co se týče vraždících strojů, je Terminátor jasná jednička a nejspíš se to ještě dlouho nezmění, ať už budou další případné sequely jakékoliv, filmový svět zná však zabijáckých mašin mnohem víc a takových, které by si brousily na druhou pozici, je celkem dost. Na Joblu se rozhodli udělat TOP 10 a i když s pořadím možná nemusíte souhlasit, jako desítka je to rozhodně kvalita, ať už držíte palce Sentinelům z X-Menů, nebo plešatému Yulu Brynnerovi. ED-209 nebo Megatronovi.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejoblíbenějšího zlého Terminátora a celkem s přehledem to vyhrál T-1000. Dalo se to čekat, ale určitě si to zaslouží.

 

Dnes si dáme souboj blížících se akčních béček, od kterých se moc nečeká. Zajímá vás spíš Hitman: Agent 47 nebo Kurýr: Restart? Název filmu napište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace