Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terminátor se vrátil s ostudou. Arnie bude mít utrum


ikona
imf
Arnoldova poslední sázka na úspěch v kině se rozplynula jako pára nad hrncem a žebříček opět ovládli dinosauři.  

Léto ještě ani zdaleka nekončí, protože za rohem je Ant-Man a koncem července nás čeká Mission: Impossible, ale s Jurským světem jako by přišel pomyslný předčasný vrchol. Jurský svět totiž už několikátým týdnem s absolutním přehledem válcuje pokladny kin. Vylámala si na nich zuby nová pixarovka Inside Out i pokračování Médi, a teď dokonce nejnovější Terminátor Genisys. To skončilo ve víkendovém zúčtování na třetím místě, o pár milionů za Jurským světem a Inside Out. Ty svedly těsný souboj o zlato, ale i po čtyřech týdnech publikum víc zajímají pravěcí titáni, než velkolepý a kritiky oslavovaný návrat Pixaru. Takže obojí za třicet a Terminátor za 28,7 milionu dolarů.

 

TRŽBY TERMINÁTORŮ

Což je samozřejmě obří průšvih, protože film stál jednak 155 milionů, jednak jde o pád do hlubin po otvíráku čtyřky, která startovala se 42 miliony a nakonec posbírala celosvětově pouhých 371 milionů dolarů. A to prosím s hvězdami (i když bez Arnolda) a při velkorysém rozpočtu 200 milionů dolarů. Nemusíte být raketoví vědci, aby vám došlo, jak to dopadlo. Čtyřka celou sérii pohřbila, práva se vydražila, a teď to zkusili další nešťastníci, kteří měli pocit, že Terminátora znovu postaví na nohy. Vždyť je to přece miliardová série! Otvírák pod hranicí třiceti milionů naplnil ty nejtemnější obavy producentů, ale přiznejme si otevřeně, že se Genisys může "chlubit" jednou z nejodpudivějších trailerových kampaní posledních let. Dokonce ani prozrazování zvratů nepomohlo, recenze byly nemilosrdné a v kinech je dost jiné kvalitní zábavy, aby to dokázalo diváky odklonit jinam. A tak Arnoldovi nezbývá, než doufat v zámořské trhy, ostatně Terminátor Genisys má v Evropě a Asii mnohem větší šanci na úspěch, protože lidé půjdou na starého dobrého Arnolda. Ale bude to stačit alespoň na černá čísla? Možná... a kdyby ne, producenti si zahojí rány na domácích nosičích a přeprodeji televizních práv. Už teď lze ovšem říct, že veškeré plány na případnou trilogii jsou spolehlivě pohřbeny. Zkusí to někdo s Terminátorem znovu za pár let? To už by opravdu musel být blázen. Nebo Cameron.

 

Víkendové tržby Bez kalhot XXL sice mohou vypadat ve srovnání s nástupem jedničky podvyživeně, ale když se člověk podívá na pětidenní lajnu, všechno je veselejší. Za tři dny Channing a spol. vydělali necelých dvanáct, ale za prodloužených pět mnohem zajímavějších 27 milionů. Bez Soderbergha a momentu překvapení, který jedničku vystřelil na vrchol. Berte ovšem na vědomí, že film stál necelých patnáct milionů a 96% publika podle CinemaScore tvořily ženy. Tahle série prostě přesně ví, kam cílit, a přitom to není žádná limonáda á la Rosamunde Pilcher. Tihle striptéři si zkrátka zaslouží každý dolar a pravděpodobně se vrátí do třetice všeho dobrého, i když dost možná bez Tatuma. Něco mi říká, že se to na tržbách projeví jen minimálně.

Méďa 2 oproti minulému víkendu ztratil víc než dvě třetiny tržeb a pšenka mu nekvete ani mimo USA, takže to vypadá, že sprostého plyšáka v kinech vidíme naposledy. Je otázka, jestli je to dobře nebo špatně, protože Sethu McFarlaneovi tahle poloha vyloženě sedla a Ted se určitě zapíše do filmové historie jako jedna z nejzábavnějších postav vůbec. Jen kdyby ji neždímali tak zbrkle.

 

To zábavnému Špionovi se daří doma i v zahraničí, takže překročil hranici dvou stovek milionů a pravděpodobně bude sahat po čtvrt miliardě. Pro Paula Feiga rozhodně dobré zprávy. Druhou půlku žebříčku okupují blockbusterové trvalky staršího data. Překvapením je nakonec San Andreas, které si v Evropě a Asii našlo své diváky a celosvětově sahá po 450 milionech, což je i přes vysoký rozpočet a obrovský marketing minimálně částka, která by měla uklidnit účetní. Pokračování z toho nebude, ale Dwayne Johnson si svou pozici áčkové hvězdy ještě na pár projektů pojistí. Šílený Max už má 358 milionů celosvětově, ale bude to stačit na dvojku? Hardy by chtěl, Miller by chtěl, my bychom chtěli. O budoucnosti jednoho z nejlepších filmů roku ale rozhodnou nadité peněženky producentů.

 

NEJVÝDĚLEČNĚJŠÍ FILMY VŠECH DOB

A pak tu máme film, který už má pokračování jisté. Druzí Avengers konečně otevřeli na posledních trzích a připsali si třeba 6,5 milionu z Japonska. Přesto je o pověstný fous v tomhle týdnu předběhli dinosauři z Jurského světa a sebrali jim pátou příčku v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob.

Kompletní žebříček tržeb najdete zde. Příští týden už se zas můžete těšit na report od Civala, který se vrátí z Karlových Varů. Do amerických kin se v podstatě chystají jen animovaní Mimoni, kteří už stihli z předpremiér po celém světě přinést do kasičky Universalu 124 milionů dolarů. Tak schválně, jestli nakročí k miliardě.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace