Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #303 o dinosaurech a vínu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se vyrábí filmoví dinosauři a roboti? Co provedl Keanu Reeves? A jak vypadá nejvíc cool ukulele na světě?  

Předfestivalový výplach

Výslech týdne
Colt Python a Jack Steel jsou detektivové, kteří pomáhají tahat z průšvihů Johna McClanea a Harry Callahan si u nich bere lekce střelby. Prostě drsňáci a ve svém oboru absolutní esa. Během svých kariér u policie už viděli skoro všechno, mají silné žaludky a ví, že někdy stojí za to překročit hranici a jednat s podezřelým bez rukaviček. Zvlášť, když se jim do ruky dostane zrůda jako Mark Wahlberg.

Hudební nástroj týdne
Šílený Max: Zběsilá jízda byl doslova narvaný nápady, tím nejvýraznějším a nejzábavnějším byl pravděpodobně kytarista, který během soubojů aut visel na kšandách na náklaďáku, hrál na svůj nástroj a občas si zablbnul s plamenometem. Kdo teď bude tvrdit, že by tuhle kytaru nechtěl, tak kecá. Návod na výrobu kytary nemáme, ale pokud to chcete bez nadsázky rozpálit na ukulele, tak už by se s tím něco dělat dalo.

 

Robot týdne
Blomkampova sci-fi Chappie dost neprávem zapadla. Chápu, že nebyla pro každého, ale já osobně jsem si tuhle divnou kombinaci E.T.ho, gangsterky a brutálního akčňáku vlastně dost užil a samotný Chappie byl celkem velký sympaťák. Sharlto Copley je totiž hodně dobrý herec, což předvedl už mnohokrát před tím, a bez problémů zvládl i policejního robota s duší dítěte. Ale bez trikařů by se mu to pochopitelně nepovedlo. Pokud vás zajímá, jak vlastně Chappieho oživili, klikejte sem.

 

Vínko týdne
Někteří z čtenářů MovieZone jsou na alkohol možná trochu mladí, ale vyplatí se být připravený. Tím nemyslím, abyste tajně v noci chlastali ze zásob rodičů vaječňák a doplňovali flašku vodou, ale pořídili si tyhle zátky na víno. Protože mít zátku, která vypadá jako Darth Vader nebo Bobba Fett, je nutnost i pro abstinenty.

 

Dinosaurus týdne
Jurský park byl trikovou revolucí. Jurský svět asi úplně ne, ale v tomhle směru tvůrci rozhodně extra ambiciozní nebyli. I tady se kombinovali digitální efekty s těmi praktickými a nejpůsobivější z druhé kategorie byl pravděpodobně Apatosaurus, kterého Chris Pratt a Bryce Dallas Howard potkají při svého honu na zubatého záporáka. A nebyl v úplně dobrém stavu. Každopádně vedle raptorů a potvory jménem Indominus Rex měli trikaři nejspíš nejvíc práce právě s ním.

 

Práce týdne
U Pixarů se rádi tváří, že jde o nejpohodovější společnost na světě, kde ocení vaše nápady a kdo sem jde jen za penězi, má smůlu. Není důvod tomu nevěřit, pro začínající animátory, kteří mají hlavy plné nápadů, byste asi jen těžko hledali vhodnější firmu. Pokud patříte mezi ně a netušíte, jak se dostat k Nemovi, Woodymu nebo Úžasňákovým, Dan Scanlon a Kori Rae, tvůrci druhých Příšerek, se vám pokusí poradit. A dají pár tipů, jak vysněné místo získat.

Pixarovky týdne
Pixarovky nejsou klasické animáky. Doby, kdy tohle studio bylo o několik koňských délek dál než konkurence, jsou sice dávno pryč a zbytečné sequely mu pověst trošku pokazily, ale V hlavě ukazuje, že tady pořád ještě umí natočit film, který ostatním animákům ukáže záda. Ale při návštěvě kina to bude vždycky nejspíš stejné. Člověk ví, že s největší pravděpodobností dostane kvalitu,  pořád jde však na animák, film pro děti a něco, u čeho by vlastně být neměl. A pak to začne. Kraťas, emoce, humor, nadšení … a nakonec i bolestivé vystřízlivění při pohledu na to, co přinese budoucnost.

 

Lízátka týdne
Jurský svět máme za sebou, ale vzhledem k tomu, jak se mu daří v kinech a jak moc potenciálního materiálu do Výplachu nabízí, se s ním ještě asi chvilku setkávat budeme. Ale vůbec to nevadí, kolem návratu dinosaurů se totiž zatím dějí docela zajímavé věci a fanouškovská základna je dost kreativní. Teď si třeba můžete udělat lízátka ve stylu prvního dinosauřího dobrodružství a mít doma vlastního komára s pravěkou krví. A sežrat ho!

 

Záběr týdne
U některých záběrů člověk tak dlouho přemýšlí, jak je sakra vymysleli a dokázali natočit, až mu uteče děj a z Dartha Vadera se mezi tím stane Anakin Skywalker a otec Lukea. A teď tu desítku těch nejlepších máme pěkně pohromadě. Apokalypsa, Zachraňte vojína Ryana, druhý Mad Max, Temný rytíř … jen se prostě kochejte.

 

Duel týdne
Minule jsme se vás ptali na to, které slavné tváře od filmu jste potkali. Samozřejmě to tu nebudu vypisovat ani počítat, ale pár věcí vám asi nejen já regulérně závidím. Potkat George Lucase cestou na oběd nebo Luca Bessona v bruntálském kině... to jde.

 

Dnes se podíváme na největší hvězdu karlovarského filmového festivalu. Zajímalo by nás, jaký je podle vás nejlepší film Richarda Gerea. Názvy pište do předmětu a do textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace