Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #302 o Jurském světě a Arnoldovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde můžete narazit na Terminátora? Jaké zvíře je nebezpečnější než raptoři? A v jakém kině pracují ninjové?  

Zcela červnový výplach

Arnold týdne
Arnold Schwarzenegger si vždycky uměl svou kariéru užívat a ani na stará kolena na tom nehodlá evidentně vůbec nic měnit. Ať už pátý Terminátor dopadne jakkoliv, minimálně nám tu po něm zbude video, ve kterém jedna z největších hereckých hvězd všech dob chodí po ulici a děsí svoje fanoušky i imitátory. A evidentně ji to baví.

Maraton týdne
Když si chce člověk udělat maraton Star Wars, musí si na to vyšetřit celý víkend. Pokud tedy během toho touží po luxusu v podobě paus na čůrání, nějakém tom šlofíčku nebo třeba jídle. Dá se to ale stihnout i rychleji. Samozřejmě můžete všech šest dílů pouštět hned za sebou a pokusit se z toho nezbláznit, a nebo to lze celé zvládnout za něco málo přes dvě hodiny. Jen z toho asi nebudete mít takový zážitek.

 

Zvuky týdne
Jurský park byla triková revoluce. Dvacet let je na něm sice trošku vidět, ale zdaleka ne tak moc, jak by člověk čekal. Spielberg a jeho tým zkrátka tehdy odvedli skvělou práci a člověk se vlastně vůbec nediví, že uchvátili celý svět. Jurský svět na to úplně spoléhat nemohl, na druhou stranu dnešní diváci vyžadují trošku jiný standard a to nejen co se triků a vizuálu týče, ale i zvuků. Takže si klikněte a zjistíte, jak se dělají efektní dinosauří skřeky a jak se ozvučují akční scény se skleněnou koulí a soubojem pravěkých obrů.

 

Dinosauři týdne
Chris Pratt je extrémní sympaťák. Někdo to zjistil v Jurském světě, většina z nás to ví už od Strážců galaxie a kdo viděl jeho blbnutí v Parks & Recreation, ten má v tomhle směru jasno už dávno. Pratta práce baví a užívá si ji a ani se nepokouší skrývat fakt, že je ve skutečnosti jen přerostlým klukem, který si může před kamerou blbnout a dostávat za to peníze. Takže když na něj vyběhl třímetrový dinosaurus, asi se moc nezlobil. A ještě se naučil nadávat v polštině!

 

Režiséři týdne
Steven Spielberg je žijící klasik. David Fincher ne, protože ještě není tak starý, aby se o něm jako o klasikovi mohlo mluvit, to je ale asi jediný důvod. Oba jsou ve svém oboru naprostou špičkou, mě osobně nikdy moc nenapadlo, abych jejich styly nějak srovnával a pokoušel se hledat, kde se tvůrce Fight Clubu nechal inspirovat v E.T.m. Tohle video vám ale celkem jasně ukáže, kde, co a jak Fincher od Spielberga odkoukal a upravil pro svůj vlastní styl. Sám kdysi řekl, že Čelisti patří mezi jeho nejoblíbenější filmy, tu inspiraci však zdaleka nehledal jen u nich.

 

Kraťas týdne
Colin Trevorrow teď asi nedávno musel najmout bandu brigádníků, aby mu pomáhali třídit nabídky od filmových studií. Když váš film otevře po celém světě jako číslo jedna, máte o práci do konce života postaráno. Nebudeme předstírat, že jsme tenhle úspěch a tuhle kvalitu čekali, Trevorrow měl na kontě jen indie romantiku Vlastní zbraň podmínkou, nešlo ale o jeho první setkání s filmem. Už deset let před svým celovečerním debutem blbnul u kraťasů a vy se teď na jeho devítiminutový kousek Home Base můžete podívat.

Ninja týdne
Taky jste někdy přemýšleli o tom, jak se zbavit lidí, kteří chodí do kina komentovat to, co se děje na plátně, komentují dění, povídají si a na ostatní berou stejný ohled jako zfetovaný osmnáctiletý kretén za volantem sporťáku za dvě mega? Řešení bychom společně určitě nějaké vymysleli, bohužel naše legislativa by nejspíš kreativitu čtenářů MovieZone neocenila. Naštěstí si minimálně v Londýně umí poradit i bez nás. Pokud to teda nejsou kecy, ale i kdyby byly, tak je to celkem vtipné.

 

Pařan týdne
Hry dnes pronikají do filmů a filmy pronikají do her. Ke Conanovi ale zatím neproniklo nic. Conan hrám moc nerozumí, ale to mu nebrání v tom, aby je velmi svérázným způsobem zkoušel a recenzoval. Teď se vrhl na jeden z nejočekávanějších kousků příštích měsíců, akční Halo 5. A vyzkouší i multiplayer.

 

Záběr týdne
Jedna z nejlepších scén Jurského světa byla ta, v niž se Chris Pratt musel trochu blíž seznámit s raptory. Fotka z ní koluje po internetu už celkem dlouho. Pratt s nataženýma rukama se snaží tvářit jako alfa samec, aby ho nesežraly zubaté potvory. A vypadá to, že tahle scéna se líbila i lidem, kteří toho o krocení divoké zvěře vědí taky dost. Jsou podle vás nebezpečnější raptoři, žirafy, nosorožci, nebo slepice?

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na oblíbenou filmovou čtyrku. Adeptů bylo dost, konec konců když to nějaká série dotáhne na čtyři díly, dá se očekávat, že bude kvalitní, jinak by to zabalila o dost dřív. Nejvíc hlasů od vás dostal čtvrtý Rocky, ale vzpomněli jste si i na poslední díl Smrtonosné zbraně a poslední dobrý díl Smrtonosné pasti.

 

Dnes se podíváme na slavné filmové hvězdy a filmaře. Brzy už snad zjistíme, kdo přijede do Karlových Varů, nás by tedy zajímalo, koho nejslavnějšího nebo nejznámějšího jste viděli na vlastní oči. Jména pište do předmětu, klidně se rozkecejte v komentářích. A nebojte se pochlubit fotkami!

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (40)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace