Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Thorův kámoš a Agatha Christie


ikona
Mr. Hlad
kenneth branagh
Na jakou kultovní detektivku si brousí zuby režisér Thora? A který slavný detektiv se chystá na velké plátno? 

Kenneth Branagh byl donedávna „tím specialistou na Shakespeara“. Herec a režisér, který může na ostatní machrovat titulem rytíře, se ale před pár lety rozhodl, že zkusí i něco jiného. Jeho Thor sice nepatří mezi nejlepší marvelovky, ale vydělal dost. Pokus o návrat Jacka Ryana s Chrisem Pinem v hlavní roli ovšem nevyšel a Branagh měl sakra kliku, že se mu povedlo napravit si pověst letošní pohádkovou Popelkou. Teď to vypadá, že se ke klasice vrátí. Sice se opět obejde bez Shakespeara, ale Agatha Christie může být možná ještě zajímavější.

 

Branagh teď krouží okolo nové adaptace legendární Vraždy v Orient Expresu. V níž se Hercule Poirot octne ve slavném vlaku, kde je objeveno tělo muže, kterého někdo brutálně ubodal k smrti. Poirot má teď jen několik hodin na to, aby našel vraha. Filmová verze z roku 1974, kterou natočil Sidney Lumet a u nás si vysloužila VIM, se mohla pochlubit snad nejlepším obsazením vůbec. Sešli se tu Albert Finney, Sean Connery, Anthony Perkins, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Michael York nebo Jacqueline Bisset. A podobně herecké hvězdy hodlá prý shánět i Branagh. Scénář má na starost Michael Green, který má na kontě seriálové Hrdiny a dělá i na druhém Blade Runnerovi.

--- 

Vytáhni v hospodě: Vražda v Orient Expresu z roku 1974 byl jediný film, s nímž byla absolutně spokojená i samotná Agatha Christie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace