Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních červnových filmů


ikona
KarelR
téma
Špión... a ti další. 

Najít v červnových programech kin kupu neznačkových filmů bylo docela jednoduché. Problém je nicméně v tom, že se povětšinou jedná o hlušinu, kterou si za pár týdnů nebude nikdo pamatovat. Sem tam se sice objevují i nějaké ty ambice, must-see kousek je ale jen jeden. Tak si to pojďme proběhnout.

 

4. června

Druhá míza

Al Pacino jako zhýralá rocková hvězda, která se chce na stará kolena polepšit? Zní to lákavě, výsledek je ale podle všeho průměrná rutina, v níž září akorát hlavní hvězda. Kéž by Pacino nacházel lepší scénáře. Všichni totiž víme, že pořád umí, jen to moc nemá kde předvádět.

 

Slepá

Chválené norské drama z loňských Varů. Česká distribuce tvrdí, že se jedná o "dráždivou sondu do vnitřního světa slepé ženy" a že film "překvapuje bohatou vizualitou i absurdním humorem". Diváci docela přikyvují, i když hlásí spíš lehký nadprůměr než festivalovou tutovku.

 

Špión

Zdaleka největší pecka v tomhle článku. Už jsem byl na Špiónovi dvakrát a pořád si stojím za tím, že jde o skvěle odvedenou komedii, která nám dává naději na výborné Krotitelky duchů. Melissa McCarthyho je tu totiž parádně v ráži a Paul Feig ždíme bondovské vzory na maximum. Snad to samé dokáží i při oživování další klasiky.

 

18. června

Odebrat z přátel

Tomuhle filmu se smějeme už od traileru. Horor o tom, že když si někoho vyndáte z přátel, tak vás může začít terorizovat přes internet, je totiž směšný až běda. Proč prostě... nezaklapnout počítač a nejít ven, hm? Zkrátka stejně cáklý nápad jako zabijácký mobil z Kopaček, akorát že tohle je realita, která se promítá za 150 Kč na velkém plátně. Uf. Schválně, jestli ukecáme nějakou externí duši, aby si to šla vytrpět.

Sejmi prezidenta

Mr. Hlad mi ještě podrobně nelíčil, jak tahle akční komedie dopadla, ale dvě hvězdy na ČSFD jsou docela výmluvné. Sejmi prezidenta zřejmě není taková bžunda, jakou naznačovaly trailery. Takže návštěvu kina ještě hodně zvažte, případně vyčkejte na blížící se recenzi, která určitě napoví víc.

 

Temné kouty

A velké zklamání podruhé. Temné kouty se sice honosí skvělým obsazením (hlavně Charlize Theron) a románovou předlohou od autorky Zmizelé. Mr. Hlad to ale vidí následovně: "Celou dobu jsem si říkal, že bych si to mnohem radši přečetl, protože jako film je to dost nuda. Hlavně proto, že Libby je v podstatě kráva a že mi vlastně bylo úplně jedno, co se jí před třiceti lety stalo. Herci jsou bez výjimky skvělí, ale když je to celé neskutečně utahané, dlouhé a chladné, tak to stačit nemůže. Paquet-Brenner nezvládne budovat napětí, a i když tu jsou evidentně momenty, kdy by to šlo a kdy to v knížce nejspíš fungovalo (scény s otcem), od půlky jsem víceméně jen čekal, až to skončí, abych viděl, jestli je tam nějaká zásadní pointa, po které ta předchozí hodina nudy bude vypadat geniálně. Žádné jsem si nevšiml..."

 

25. června

Dáma ve zlatém

Ryan Reynolds teď nastřádal hodně blockbusterové smůly, takže je jen dobře, že to občas zkusí v klasickém dramatu. V Dámě ve zlatém bude právničit pro Helen Mirren, jejíž rodinu kdysi okradli nacisti a ona se teď snaží všechno vysoudit zpátky. A přestože prý jde o ničím neohromující průměr, všichni chválí alespoň schopné herce v hlavních rolích. Inu lepší než nic, Ryane.

 

Co jste si vybrali z červnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červenci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace