Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kupa eastwoodovek na Blu-rayi


ikona
KarelR
Westerny, kriminálky a pár romancí. 

Clint Eastwood má u nás překvapivě solidní blůčkové zastoupení. Herecká (a nyní už bez debat i režisérská) legenda se do Česka protlačila s řadou svých slavných kousků, v zahraničí se nicméně těšili ještě z nadstavby, která pokrývala jeho žánrové oťukávání v sedmdesátých letech. No a to se teď dá díky Bontonfilmu kompletně pořídit i u nás.

Osmidisková kolekce u nás bůhvíproč vyšla rozděleně, ale to vem čert, hlavně že ji tu máme. Nejdřív na trh dorazil pack s pěti filmy - Cooganovým trikem (1968), Oklamaným (1971), Zahrajte mi "MISTY" (1971)Breezy (1973) a Tulákem z širých plání (1973), který jako jediný vyšel i sólo a má nějaké ty bonusy a český dabing (jinak čekejte jen holé filmy s českými titulky). Následně je doplnili Dva mezci pro slečnu Sáru (1970), Joe Kidd (1972) a Vražda na Eigeru (1975), které si můžete pořídit samostatně a mít tak doma celou zamýšlenou kolekci.

Zmíněné filmy nepatří mezi Eastwoodova vrcholná díla, i když třeba na Cooganův trik, v němž se trénuje na Drsného Harryho, nedám dopustit. Na druhou stranu ale nejde o žádné průšvihy, nýbrž o solidní žánrovky, které oscilují mezi čistým průměrem (Joe Kidd, Vražda na Eigeru) a velmi zajímavým nadprůměrem (Oklamaný, Breezy).

 

Půlku z nich režíroval sám Eastwood, zbytek si podělili klasici Don Siegel (Drsný Harry) a Jim Sturges (Sedm statečných). Pokud vám tedy jsou blízké chlapácké filmy ze sedmdesátých let, nebo znáte někoho, kdo se Eastwooda nemůže nabažit, uložte si tuhle nadílku do paměti. Nikdy nevíte, kdy bude potřeba doplnit nějaké místo na poličce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace