Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Špión i Insidious se trefili, Entourage zklamalo


ikona
Cival
jason stathamtržby
Jak si v pokladnách kin vedly novinky Vincentův svět aka Entourage, Insidious 3 a Špión? A co Max? 

Pořád je velkou hvězdou, jaká nemá mezi ženami prakticky konkurenci. Těžkotonážní komička Melissa McCarthy je nejen jedinou herečkou světa, která dostala oscarovou nominaci za postavu, co sere do umyvadla, ale teď i potvrdila status naprosté kasovní jistoty. I její nová taškařice Špión se vytáhne pouze v Americe přes sto milionů dolarů.

 

Špión má přitom mnohem větší šanci zaujmout i na dalších kontinentech, než jak tomu bylo u jejích předchozích buranských humoresek: Máme tu totiž přihrávajícího Judea Law a hláškujícího Jasona Stathama, k tomu pomrkávání po bondovské mytologii, zkrátka mnohem atraktivnější látku i přesto, že v ní zase řádí tahle tlustoprdka. Foxové se navíc můžou radovat, že jejich želízko odstartovalo na první pozici s 30 miliony - s ohledem na své nadstandardní kvality by se mělo ucházet o stovku jen z Ameriky a těšit se na pár desítek milionů i ze zbytku světa.

TRŽBY FILMŮ MELISSY McCARTHY

Stříbrnou příčku uhájila katastrofická popcornovka San Andreas. Letní emmerichovka bez Emmericha i bez humoru, zato s Rockovým mohutným svalstvem, se vytáhla tentokrát k 26 milionům. K zámořské stovce to dá po dvanácti dnech promítání... Pro Rocka jde o jasné potvrzení, že ho diváci mají rádi a že i blockbuster spočívající jen na jeho masivních ramenech zvládne bez námahy uspět.

TRŽBY FILMŮ S ROCKEM

 

Spolehlivým oběživem na filmovém trhu jsou pak stále i horory s producentským rukopisem Jamese Wana. Třetí díl své další supervýdělečné série Insidious tentokrát nerežíroval ani nepsal, protože se musel věnovat mj. sedmičce Rychle a zběsile, jeho věrný souputník Leigh Whannell se ale díla ujal a bylo z toho další komerční terno.

V pátek prequel Insidious 3: Počátek dokonce stanul v úplném čele kasovního žebříčku, což film s věrnou fandovskou základnou nasměrovalo vstříc víkendovým 23 milionům dolarů. S ohledem na opětovně malinkatý rozpočet – tentokrát desetimilionový – jde o další suverénně návratnou investici. I když film celkově utrží v Americe jen okolo padesátky, nejmíň z celé série...

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE INSIDIOUS

 

Warnery naopak nepotěšil rozjezd (a v zásadě i dojezd) komedie Vincentův svět, filmového apendixu k oblíbenému televiznímu seriálu Entourage. Jen se tu bohužel potvrdilo, že význam těchhle projektů je přeceňován a že tlak fanouškovské základny seriálu se nepromění zdaleka v tolik peněz v kinech, kolik by se dalo předpokládat. Vzpomeňte třeba na kinoverze Veronicy Mars nebo Serenity… při pohledu na jejich šestáky byste asi taky neinvestovali miliony třeba do bijáku ze světa Community.

V Entourage se sice samozřejmě objeví stará parta v čele s Jeremym Pivenem, ale nic co by mohlo oslovovat masy. Fandové navíc naběhli do kin hned v pátek, potažmo o prvním víkendu, takže statistiky předprodejů sice byly imponující, realita ale vystačila na mrzkých 10 a půl milionu z víkendu a 17 po pěti dnech. Padne celkově čtyřicítka, což je celkem bída. A KarelR se tak těšil… fňuk.

 TRŽBY HRANÝCH FILMŮ PODLE SERIÁLŮ

 

Pak tu máme Ladíme 2, jež si dál rychle běží k třetímu dílu, protože v Americe dohmátlo už na 160 mega a celosvětově na čtvrtmiliardu. To jste ještě před měsícem netušili, že jde o takovou kasovní štiku, co?

…ale doufali jste, že jí bude i Šílený Max. Což o to, Maxova zběsilá cesta si nominálně vede ještě o fous líp, protože globálně už hlásí přes tři kila a i amerických 130 míčů je víc než fajn. S ohledem na náročnost celé produkce a nafouklost rozpočtu tohohle roky vznikajícího blockbusteru, je však volání po sequelu přeci jenom výrazně naléhavější a… napínavější. Warneři zjevně čekají na obraty při uvedení na videonosiče a VOD, pak nejspíš padne definitivní maxovský verdikt. Já jsem ale pořád optimista.

 

Další nášup určitě nebude u romantiky Aloha, hororu Poltergeist a mdlé retro sci-fi Země zítřka, naopak spousta dalších pokračování, spin-offů, crossoverů, draftů, hostovaček a jiných sestav nás čeká u Avengers. Ti už hlásí globálních 1,4 miliardy dolarů… což by nám jako kapesné věru vystačilo. Tak šup sem s další misí!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden má drtivě zválcovat pokladny Jurský svět. První klipy a reakce zahladily naše rozpaky z trailerů, takže index natěšenosti roste každým dnem.

P.S.: Jo jo, už je to vážně deset let, co jsem napsal svůj první box office report - při příležitosti americké premiéry Mr. & Mrs. Smith a ještě na FilmPub.cz. To to letí... Díky za čtenářskou i diskutérskou přízeň, imfovi za záskoky a Hladovi, Karlovi i k0C0URovi za občasnou výpomoc nejen se zadáváním. A teď hurá do další dekády plné premiér, čísel a jejich vyhodnocování...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace