Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #300 o Predátorovi a Osvícení


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kam si vyrazil zalovit Predátor? V jakém hotelu byste víc nechtěli spát? A která filmová budoucnost je nejsrandovnější? 

Výroční výplach

Kraťas týdne
Minulý týden se objevila krátká kickstarterovská pecka Kung-Fury, která se mohla pochlubit vtipným příběhem, 80s atmosférou, skvělou akcí a soundtrackem od Davida Hasselhoffa. Není divu, že v jejím stínu zůstal další fanouškovský kousek. Ten sice nestál zdaleka tolik peněz a upřímně není ani tak dobrý, ale za pozornost stojí. Predator: Dark Ages vrací alespoň na chvíli na scénu legendárního lovce z vesmíru, který se tentokrát rozhodl sbírat lebky během křížových výprav.

Záběr týdne
Před Šíleným Maxem se neschováte ani v tomhle výplachu, my se ale podíváme hlavně na původní trilogii. Ta dnes patří mezi klasiku a i když nestála moc peněz, dá se na ni koukat bez problémů i v roce 2015. Temná atmosféra, depresivní australská pustina a dech beroucí kaskadérské výkony totiž nezestárly. Mad Max byl ale i o zajímavém využití kamery. Přemýšleli jste někdy, kolik je ve filmech s Melem Gibsonem POV záběrů? Kameramani David Eggby a Dean Semler člověka s jejich pomocí vtáhnou do akce takovým způsobem, až se vám z toho sevřou půlky.

 

Charita týdne
O organizaci Omaze jste nejspíš neslyšeli, ale tahle parta dělá celkem zajímavé věci. Teď třeba zorganizovala 3D předpremiéru Bez kalhot XXL, na niž přišly nadšené fanynky a peníze za lístky, které si koupily, putovaly na nějakou dobrou věc. A taky tam dorazil jeden starší tak trošku divný chlap z marketingu, vedle kterého byste si asi v autobuse nesedli. A rozhodně byste jako divačky nechtěli s někým takovým koukat na film o striptérech. No a pak se začaly dít zajímavé věci.

 

Legenda týdne
O tom, že v roce 1977 proběhla filmová revoluce, všichni víme, premiéru měly Hvězdné války. O rok později ale proběhla další. Na první pohled možná ne tak zásadní, historicky jde ovšem o událost, která se vedle prvního filmového zjevení Dartha Vadera určitě neztratí. Premiéru měla komedie Stoupat jak dým známá spíš pod originálním názvem Up in Smoke. Cheech Marin a Tommy Chong si v ní zahráli dva milovníky marihuany, kteří musí z Mexika propašovat do Ameriky auto plné trávy. Dnes huličské komedie nikoho nerozhodí, tehdy šlo o něco, co pořádně zamávalo celým filmovým světem a zvedlo to mandle strážcům morálky. Jak se na tuhle komedii koukají její tvůrci dnes zjistíte po kliknutí sem.

 

Triky týdne
Pod pojmem „trikový film“ si většina lidí asi představí spíš Trona a Avatara než šestý díl Chalupářů či Nahotu na prodej, bez hromady vizuálních efektů to však často nezvládnou ani filmy, u nichž bychom to nečekali. Věčný svit neposkvrněné mysli je oficiálně romantika. Originální, ale pořád romantika. Michel Gondry a Spike Jonze ovšem nakonec ukázali, že tenhle žánr může nabídnout ví než jen bláboly od Rosamundy Pilcherové nebo více či méně povedené klasické romance. A že bez triků se vztah Jima Carreyho a Kate Winslet jednoduše neobejde.

 

Hotel týdne
Chtěli byste strávit dovolenou raději Grand Hotelu Budapešť s trochu divným Ralphem Fiennesem těsně před válkou, nebo by vás víc lákal Overlook Hotel v klidné atmosféře hor, kde byste se ale o hajzl na patře museli dělit s Jackem Nicholsonem z Osvícení? Teď už vybírat nemusíte, stačí vám mrknout se na video, ve kterém se oba filmy spojily v jeden fakt divný a fakt brutální příběh. Zatraceně dobře sestříhaná práce.

Daredevil týdne
Seriálový Daredevil od Netflixu byl pecka. Ten filmový od Marka Stevena Johnsona málem zničil kariéru Benu Affleckovi. Přesto se našli lidé, kterým přišlo jako dobrý nápad tyhle dvě verze spojit, nejspíš si ale rychle uvědomili, že to musí dělat velice opatrně, ta kvalita je totiž skutečně hodně rozdílná. Takže tu máme záběry ze seriálového Daredevila smíchané se zvukovým doprovodem vykradeným z traileru toho filmového. A překvapivě z toho vylezl dost svižné video.

 

Loser týdne
Hollywood má své hrdiny, komedianty, romantiky a nakonec i zoufalce. A William H. Macy je jejich velitel. Samozřejmě že tenhle chlap s pohledem psa, co ho majitel nechal na dešti a on by fakt rád zalezl někam do tepla, umí hrát i drsňáky, ale ti loseři mu jdou asi nejlíp. Těžko vybrat číslo jedna, parádní byl ve Fargu, Smolařovi nebo někde úplně jinde. Tak si vyberte sami.

 

Budoucnost týdne
Budoucnost, zvlášť ta filmová, může být děsivá, ale často i srandovní. Třeba když druhý Predátor začne lovit v temném světě Los Angeles roku 1997, nebo když se Marty McFly vydává do roku 2015, aby zachránil svou rodinu ve světě létajících aut a devatenáctých dílů Čelistí. Tady máte desítku filmových technologií budoucnosti, které se stačily stát minulostí dřív, než vůbec vznikly.

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme hledali nejoblíbenějšího filmového klauna. Nakonec se sešlo dost kandidátů, nejvíc hlasů dostal Joker, tam je ale problematické to, že se o ně dělili Heath Ledger, Jack Nicholson a Mark Hamill, který ho dlouhá léta daboval. Teoreticky tak můžeme vítězem vyhlásit Belmondova bankovního zloděje z Bezva finty.

 

Dnes se podíváme na špionážní filmy, ale na ty vážné. Za pár týdnů bude mít premiéru Mission: Imposible – Národ grázlů a ke konci roku dorazí i bondovka Spectre. Nás by zajímalo, na kterou špionážní pecku se těšíte víc. Do předmětu napište Hunt nebo Bond a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace