Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další režisérský odchod


ikona
KarelR
cary fukunaga
Režisér Temného případu opustil svůj nový projekt. 

Ant-Man bez Edgara Wrighta, The Huntsman bez Franka Darabonta... a teď To bez Caryho Fukunagy. V Hollywoodu není zas tak výjimečné, aby se režisér nepohodl se studiem, málokdy se ale neshody řeší krátce před natáčením. Někdy ale dojde i na tuhle nepříjemnost a právě to je případ nové adaptace Kingova románu To, která byla dlouholetým srdcovým projektem Caryho Fukunagy.

Režisér Sin Nombre si pozvolna budoval kariéru přes Janu Eyrovou a Temný případ (natočil všech 8 dílů!), načež se konečně dostal do hledáčku New Line Cinema a udal jim svoji vizi Kingovy klasiky. Mělo se jednat o dva filmy s menšími rozpočty (první díl 30 milionů dolarů, druhý o něco víc), v nichž by si legendárního klauna Pennywise zahrál Will Poulter (Labyrint: Útěk). Tenhle sen se teď ale rozplynul. A samozřejmě kvůli penězům.

 

Fukunaga neustále přepisoval scénář tak, aby se vešel do nízkého rozpočtu, jenže se nikdy netrefil do odmávnutých 30 milionů. Zřejmě sázel na to, že z New Line nakonec vydoluje trochu víc, když ale ani tři týdny před natáčením necuknuli a trvali na dalším přepisu, rozhodl se hodit ručník do ringu a celý projekt opustit. Stephen King následně potvrdil, že tím nová verze To putuje k ledu. A my se zřejmě nikdy nedozvíme, jak by horor o sedmi kamarádech, kteří v padesátých a osmdesátých letech bojují se smrtonosným klaunem, vypadal v rozpůlené celovečerní podobě. Převeliká škoda.

---

Vytáhni v hospodě: Fukunaga nedávno prohlásil, že jsou diváci za smrt kinematografie stejně zodpovědní jako filmaři. Když prý chodí do kina jen na velké comicsové filmy a zbytek nakoukávají doma na noteboocích, nemůžou se divit, že v kinech za chvíli najdou jen velké comicsové filmy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace