Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #297 o drsňácích a Mad Maxovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je největší drsoň filmového plátna? Co vás může naučit Arnold Schwarzenegger? A jsou všichni animátoři magoři?  

Výplach plný drsňáků

Likvidátor týdne
Arnold Schwarzenegger byl akční hrdina, guvernér, kámoš prezidentů a kdyby chtěl, mohl by se živit jako profesionální ničitel absolutně všeho. Proč? Protože s tím má od filmu hromadu zkušeností. A taky proto, že má vlastní tank. Pokud byste tedy hledali někoho, kdo by vám měl co nejdetailněji a zároveň srozumitelně popsat, jak ničit věci, asi byste nikoho lepšího nenašli. Takže si zapalte doutník (nekuřáci nebudou za srágory) a koukejte se, jak s pomocí tanku a výbušnin uklidit ve skříni nebo vypnout otravný alarm u auta.

Legenda týdne
Šílený Max je legenda, klasik a jeden z nejslavnějších hrdinů. Pokud ale nepočítáme aktuální Zběsilou cestu, tak od jeho posledního filmu už uběhlo třicet let. Pochopitelně vám doporučujeme mrknout se na celou trilogii, protože to v žánru akčního filmu patří k základnímu vzdělání a jedničce a dvojce už jsme složili poklonu ve VIM, ale v dnešní uspěchané době člověk dost těžko hledá čas na to, aby si pustil tři filmy a pokud možno za sebou. A proto je tu video, které vám Maxe představí a s ním i jeho tři stará dobrodružství. Pochopitelně nebuďte překvapení ze spoilerů, je jich tu hromada.

 

Film týdne
Když George Lucas posílal do Impérium vrací úder, chtěl k němu přidat nějaký krátký film jako bonus. Povedlo se mu to, ale Black Angel nešel do celého světa, jen na několik trhů a po letech se dokonce úplně ztratil. A nedávno se zase objevil. Teď si film, který natočil Lucasův kolega a art director Roger Christian, můžete pustit i vy, na Youtube bude oficiálně k vidění do konce května, takže bacha, ať vám to neuteče. Christian natočil i propadák Bojiště: Země, ale tohle se mu povedlo o dost víc.

 

Song týdne
Za nejslabší z celé dnes už tetralogie o Šíleném Maxovi je obecně považována trojka. George Miller ji neměl úplně pod kontrolou, mytologická rovina byla malinko divná a akce fandové nedostali zdaleka tolik, kolik doufali. Ale v Dómu hromů je alespoň dost neobvyklá záporačka Tina Turner a hlavně pro film složila jeden ze svých největších hitů, který můžete v rádiích slyšet i dnes. We don´t need another hero nezestárlo, pořád je to pecka. A celkem sedí i k novému filmu.

 

Plakát týdne
Strážci galaxie jsou jednou z nejvíc fajn marvelovek. Mají skvělou akci, parádní postavy, trefný humor, povedené triky a vůbec se na ně dobře kouká. Na dvojku si ještě chvilku počkáme, ale fandové se hodlají činit i během toho čekání. Dobrodružství Starlordovy bandy mělo sympaticky 80s atmosféru a to nejen kvůli stylovému soundtracku, je ale určitě dobře, že film vznikl až v jednadvacátém století. Nic proti osmdesátým létům, ale kdyby se Strážci galaxie točili tehdy, asi by to dopadlo nějak takhle.

 

Bad-Ass týdne
Bad-Ass je skvělé slovo, ale čeština pro něj úplně nemá ekvivalent. Náš „drsňák“ to plně nevystihuje, ale snad tušíte, co mám na mysli. A jestli ne, tak tohle video vám to snad vysvětlí. Bad-Ass je někdo, kdo musí umět v pravý okamžik sladit hlášku, která je patřičně tvrdá, zároveň se vysmívá všemu a všem okolo (konkrétně nebezpečí nebo protivníkům) a vy si jeho průpovídku zapamatujete a budete celý život doufat, že se dostanete do situace, kdy ji budete moci zopakovat a budete u toho úplně stejně cool. Jde to samozřejmě i bez mluvení, stačí správný výraz v ksichtě nebo ideální kopanec do protivníkovi hlavy, ale … co vám tady budu popisovat. Pusťte si kompilaci těch nejlepších.

Kariéra týdne
Arnold se teď v zombie dramatu Maggie pokouší hrát a prý to vyšlo tak nějak napůl. My ho každopádně máme raději v žánru, kde je víc výbuchů, přestřelek, rvaček a hlášek. A spíš v minulosti než teď. Uvidíme, jestli na tom něco změní pátý Terminátor, ale nejspíš si nikdo nemůže stěžovat, že by nám tu po tomhle Rakušanovi zbylo málo pecek. Pokud si je chcete připomenout, tak můžete. James Corden se totiž po nedávném blbnutí s Tomem Hanksem rozhodl spolu se Schwarzeneggerem narvat do šesti minut snad všechny jeho filmy.

 

Souboj týdne
Jimmy Fallon si do studia rád zve hosty, které pak nutí dělat totální voloviny. Písničkami to začíná, soutěži v nadávání končí. Teď se za ním stavila Anna Kendrick a ta nikdy nepůsobila jako někdo, kdo se bere příliš vážně a asi se kolem ní nemusí našlapovat příliš opatrně. Zkrátka je to sympaťačka, co působí jako někdo, kdo nezkazí žádnou srandu. A tak si s Jimmym dala jednu hodně neobvyklou soutěž. Ruská ruleta nikdy nebyla tak... divná.

 

Animátoři týdne
Já tady vlastně nevím moc, co mám psát. Především asi poděkuji uživateli s nickem Axis, který nám tuhle parádní věci poslal, a vy si zkrátka klikněte a podívejte se, jak animátoři tvoří slavné obličeje ještě slavnějších postaviček. Ono k tomu, aby někdo vymyslel držku Kačera Donalda nebo Bugse Bunnyho, to chce nejen schopnost kreslit, ale pořádně gumový ksicht, za který by se nestyděl ani Jim Carrey.

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na nejoblíbenější komorní film a jelikož se u podobné otázky dost blbě hledá vítěz, tak se mrkněte do diskuse a nechte se inspirovat. Opět se potvrzuje, že čtenáři MovieZone mají zatraceně dobrý vkus.

 

Dnes by nás vzhledem k premiéře nářezu Šílený Max: Zběsilá cesta zajímalo, jaký film podle vás ukázal nejdepresivnější budoucnost. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se můžete rozkecat.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace