Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blíží se konec původních X-Menů?


ikona
KarelR
x-men
Wolverine a spol. míří do důchodu? 

Berte to spíš jako zajímavou zvěst než jako fakt, ale tenhle zákulisní šepot vlastně dává smysl. O co jde? O konec starého mutantího univerza, které bylo v X-Men: Budoucí minulost postaveno na vedlejší kolej. Bryan Singer loni po vzoru Star Treku vytvořil novou alternativní realitu, jejíž vývoj nemusí korespondovat s původní trilogií. Tahle dějová linka by tak měla být po X-Men: Apocalypse a třetím Wolverineovi definitivně odseknuta, a spolu s ní údajně doslouží i řada herců.

 

Co přesně to znamená? Situace je docela komplikovaná a nesrozumitelná, v první řadě ale má jít o konečnou pro starou hereckou partu. Patrick Stewart, Ian McKellen a Rebecca Romijn už své role předali, v Apocalypse pak nastupují mladé verze Jean Grey, Cyclopse a Storm, takže už se nikdy nevrátí ani Famke Janssen, James Marsden a Halle Berry. To vlastně není žádné velké překvapení. Důchod ale prý čeká i Hugha Jackmana, který sám (poněkolikáté) oznámil, že Wolvieho sólovkou končí.

Pořád žádné zásadní odhalení? Možná. Zábava by nicméně začala ve chvíli, kdy by se tyhle zprávy týkaly i Jamese McAyove, Michaela Fassbendera, Jennifer Lawrence a Nicolase Houlta, kteří mají slušné rozjeté kariéry a po Apocalypse jim končí smlouva na tři filmy. Jejich návrat by Foxy nepřišel zrovna lacino, takže je dost dobře možné, že Profesor X, Magneto, Mystique a Beast z dalších příběhů zmizí. Co přesně by to znamenalo?

 

Inu, samozřejmě předávání pochodně novým postavám, kterých v Apocalypse není zrovna málo. Zatím není stoprocentně jasné, zda se ve filmu objeví Deadpool (Ryan Reynolds) a Gambit (Channing Tatum), které příští rok čekají sólové filmy. Momentální obsazení ale čítá hned 9 (!) mladých tváří, se kterými se určitě počítá do budoucna.

O koho přesně jde? Zaprvé dorazí Quicksilver (Evan Peters) a Havok (Lucas Till), kteří se mihli už v minulých filmech. Zadruhé nás čekají zmíněné mladé verze Jean Grey (Sophie Turner), Cyclopse (Tye Sheridan), Storm (Alexandra Shipp) a také Nightcrawlera (Kodi Smit-McPhee), Jubilee (Lana Condor) a Angela (Ben Hardy). No a v neposlední řadě si odbyde premiéru svůdná "ninja telepatka" Psylocke (Olivia Munn).

 

Kdyby tedy Fassyho parta utekla, pořád bude z čeho brát. Navíc se chystá X-Force, kde Foxové představí krapet drsnější mutantí komando v čele s Cablem, a brzy se určitě objeví další sólovky a crossovery, díky nimž nebude studiové comicsové stříbro ležet ladem. Skousli byste pokračování ságy bez staré gardy a... nové staré gardy? A bez Wolverinea? Dejte vědět v diskuzi. A rovnou se můžete zmínit i tom, na které nováčky se těšíte a kteří vám naopak už teď lezou krkem.

---

Vytáhni v hospodě: Mladý Nightcrawler. Snad to v pohybu bude ok...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace