Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #294 o Avengers a Jokerovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co říkají lidé na Jokera? Jaké to je dávat rozhovor Thorovi? A co mají společného Star Wars a David Hasselhoff? 

Poslední dubnový výplach

Hudba týdne
V minulém Výplachu jsme se mohli podívat na video Davida Hasselhoffa True Survivor k plánovanému filmu Kung-Fury. Tahle věc ve stylu osmdesátých let byla překvapivě chytlavá a vizuálně i hudebně dost zábavná a rozhodně šlo o to nejlepší, co David Hasselhoff vyplodil od … asi odjakživa. Každopádně minulé dny patřily hlavně druhému teaseru na Hvězdné války. Jak by to ale vypadalo, kdyby k němu hrála právě Hasselhoffova pecka? Budete se možná divit, ale překvapivě hodně dobře. Nebo mám fakt zvrácený vkus.

Kanál týdne
Tony Zhou provozuje na youtube kanál Every Frame a Painting. A vy byste si ho měli jako filmoví fanoušci pořádně projet, protože tenhle člověk zaprvé má co říct a zadruhé ví, jak to říkat. Jeho videa, ve kterých analyzuje styly jednotlivých herců nebo režisérů, jsou svižně sestříhaná a zábavná, zároveň ale i plná informací, které jste často vůbec nevěděli, nebo vás nenapadlo o nich přemýšlet. Takže pokud chcete trošku toho filmového vzdělání bez bolesti a utrpení, které je obvykle se studiem spojené, rozhodně si klikněte.

 

Rozhovor týdne
Promovat Avengers může být stejně zábavné, jako na ně koukat. Robert Downey Jr. sice nedávno odešel uprostřed rozhovoru, protože pan novinář úplně nepochopil, že se mu fakt nechce mluvit o minulosti a o drogách a byl malinko vlezlý, ale na druhou stranu když se máte bavit s klukem, který žere Thora tak moc, že na rozhovor přijde v kostýmu, tak to člověku den zase trošku zlepší. Tohohle prcka navíc fakt nezajímá, jak jste na place vycházeli s Chrisem Evansem nebo podobné věci, ale spíš praktické informace o tom, jak funguje ironmanovský oblek nebo co má Downey rád za jídlo.

 

Nejasnosti týdne
Terminátor 2 je jeden z těch filmů, na kterém se chyby hledají blbě, protože je nikdo hledat nechce. Ono je asi zábavnější koukat se, jak Arnold říká Hasta La Vista, Baby a Robert Patrick se po střele z pistole rozprskne na tisíce kousků, než řešit bezvýznamné hovadiny. Ale pár trošku divných věcí tenhle Cameronův nářez má, to zase jo. Nejsou to chyby jako chyby, jen věci, které člověka při pečlivém sledování příběhu mladého Johna Connora trošku zarazí. Nebo vy snad víte, kam chodí vraždící roboti z budoucnosti do květinářství?

 

Barvy týdne
Když DC zkoušelo dostat do kin znovu Supermana mělo dvě možnosti. Buď natočit příběh posledního přeživšího z Kryptonu tak, jako to udělal Bryan Singer nebo Richard Donner, tudíž jako optimistickou, barevnou a trošku naivní podívanou, nebo to zkusit malinko temněji. Barevný přístup si zvolil Green Lantern, temnější byl Batman a všichni víme, jak to dopadlo. Muž z oceli je poměrně temná záležitost a fanoušky Supermana to možná malinko rozhodilo. Jak by to ale vypadalo, kdyby byl poslední filmový Superman „správně“ barevný? Asi takhle.

 

Marvel týdne
Marvel v posledních letech víceméně šéfuje filmovým blockbusterům a při pohledu na seznam premiér v příštích letech to vypadá, že na tom v nejbližší době nehodlá nic měnit. Comicsy zkrátka ovládly Hollywood, všichni ale víme, že to tak nebylo vždycky a že nějakých dvacet let nazpátek byla situace pro tohle slavné vydavatelství dost bolestivá. Historie Marvelu, filmů a televizních seriálů je ale mnohem bohatší, než si myslíte. A stojí za to se o ní něco dozvědět.

Reakce týdne
Jared Leto je Joker. Ať už si o tom myslíte cokoliv. Šance, že ho na poslední chvíli přeobsadí někým jiným, je podobná, jako že Česká republika dostane k vánocům od Chorvatska moře. Půlka internetu není samozřejmě z nového superpadoucha nadšená, ale všichni víme, co lidi říkali na Heatha Ledgera. A taky víme, jak to celé dopadlo. Ideální by tedy bylo počkat si alespoň na trailer, kde se ukáže, jak to držitel Oscara zvládá. Tenhle názor ale nesdílí úplně všichni a tady si můžete přečíst, jak moc jsou z Jokera nadšení někteří fandové. Respektive jak málo.

 

Reklama týdne
Zatímco na takové druhé Avengers nejspíš můžete vyrazit s dětmi nebo mladšími sourozenci, protože násilí tu bude comicsové a víceméně bezproblémové, nový Šílený Max evidentně nebude zábava pro prcky. Já osobně jsem tedy původní trilogii viděl někdy v jedenácti letech a miloval ji už tehdy, ale to, co předvádí George Miller s Tomem Hardym v upoutávkách na čtyřku je přeci jenom trochu velká magorárna na to, aby na to koukaly děti, co se učí o Sámově říši. Na druhou stranu tahle autíčkařina naznačuje, že by si to prckové užít mohli.

 

Zpěvák týdne
Nějaký ten lip sync už jste ve Výplachu viděli. Emma Stone, Joseph Gordon-Levitt nebo Paul Rudd předstírali, že zpívají slavné písničky, ale jen při tom otevírali pusu. Byla to celkem sranda, teď se ale dostal před kameru Terry Crews a ačkoliv patří k Postradatelným, kdo jeho kariéru trošku zná, ten ví, že herec který by si jako jediný mohl dát na férovku páku s Dwaynem Johnsonem, má blíž spíš k humoru. A že jeho A Thousand Miles byl asi nejlepší moment dementní komedie Někdo to rád blond. A Crew tuhle písničku pořád zvládá bez problém. A co se tance týče, tam konkurenci fakt nemá.

 

Duel týdne
V posledním Výplachu jste hledali nejoblíbenější film s Vinem Dieselem, který by nespadal do sérií o Riddickovi a Rychle a zběsile. Nejvíc hlasů od vás dostala klasika Zachraňte vojína Ryana a u nás natočený akčňák xXx.

 

Dnes budeme řešit smrt, žádného velkého filozofování se ale bát nemusíte. Zajímalo by nás, která filmová smrt pro vás byla nejvíc nečekaná. Název filmu napište do předmětu, do textu se rozkecejte. Vždyť víte. A logicky počítejte s tím, že diskuse bude plná spoilerů.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace