Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemeckis a terapie válkou


ikona
Mr. Hlad
robert zemeckissteve carell
Režisér Forresta Gumpa oživuje svůj starší projekt s novou hereckou hvězdou 

Robert Zemeckis se vrátil k normálním filmům a my jsme za to rádi. Jeho experimenty s Polárním expresem a Beowulfem byly celkem zajímavé, ale o tom, jestli byly i dobré, nemají fandové jasno dodnes. Jisté je, že Zemeckis a živí herci jsou podstatně zajímavější. Forrest Gump, Trosečník, Kontakt nebo Návrat do budoucnosti to jen potvrzují. Na podzim uvidíme Zemeckisovu Chůzi po laně, v níž se Joseph Gordon-Levitt pokusí přejít mezi budovami Světového obchodního centra a neskončit na chodníku jako velký krvavý flek. Fanoušci dokumentu Muž na laně, který vypráví o té samé události, možná kafrají, ale vypadá to, že Zemeckis hledá inspiraci na svůj další projekt úplně stejně.

 

O jeho filmové adaptaci dokumentu Marwencol jsme psali už před docela dlouhou dobou. Marwencol si postavil Belgičan Mark Hogancamp, který jednoho dne dostal před barem strašně přes držku a strávil devět dní v kómatu. Když se probudil, zjistil, že jeho mozek už nefunguje tak dobře jako dřív a trpí částečnou ztrátou paměti, ale na terapii neměl peníze. Zjistil však, že mu pomáhá nečekaná věc. Stavěl si model města Marwencol a bitvy, která se v něm měli odehrát během druhé světové války (vše v poměru 1:6) a zjistil, že mu modelářství a focení pomáhá možná víc než lékaři. Zemeckis tehdy lákal do hlavní role Leonarda DiCapria, ale nevyšlo to. Teď se však projektu upsal Steve Carell, což je taky zajímavá volba. Letos bojoval o Oscara s Honem na lišku a během kariéry párkrát ukázal, že bez problémů obstojí v nekomediálních žánrech. A tohle by mu mohlo dost sednout. Díky jeho obsazení se dá tedy počítat s tím, že právě Marwencol bude Zemeckisův další projekt.

--- 

Vytáhni v hospodě: Trailer na dokument Marwencol si můžete pustit tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace