Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #292 o Star Wars a videokazetách


ikona
Mr. Hlad
výplach
Jak by vypadal společný fil Pixaru a George Lucase? Koho si rozhodně nemáte domů zvát na večeři? A s kým randí R2D2? 

Skoro už letní výplach

Star Wars týdne
Pamatujete si na to, jak Disney koupil Lucasfilm a lidi se začali bát, že vedle Hana Sola bude hláškovat Mickey Mouse a Jaba Hutt dostane redisign, po kterém by připomínal Medvídka Pú?  Zatím to vypadá, že nám nic podobného nehrozí, ale nekomu myšlenka spojení animáků se světem Star Wars přišla dost zajímavá. Na Mickey Mouse sice nedojde, ale když už můžou mluvit Auta nebo Letadla, proč by nemohly X-Wingy a TIE Fightery?

Logo týdne
Když se někde objevilo logo THX, znamenalo to jednu jedinou věc. Vaše uši zažijí orgasmus. Tahle trojice písmenek se stala synonymem pro absolutní zvukovou kvalitu a i když třeba samotný film nestál za nich, rozhodně si člověk odnášel z kina parádní zážitek. Ovšem s tím, jak se zlepšuje kvalita zvuků v kině, musí se zlepšovat i samotné logo THX, respektive znělka, která má diváka před tím, než začne film, posadit na zadek a připravit ho na nářez. Ta nová nevypadá a hlavně nezní vůbec špatně.

 

Retro týdne
Pokud sledujete i náš Facebook, tak už jste tuhle věc viděli. Pokud ho nesledujete, tak ji uvidíte teď. A sledovat byste ho rozhodně měli, to jen tak mimochodem. Každopádně k věci. DVD a Blučka jsou fajn v tom, že nabízí výrazně lepší technickou kvalitu než staré VHSky, na druhou stranu kazety, kterých mám já osobně doma hodně přes sto a jen tak je nevyhodím, měly svoje kouzlo už v tom, že byly větší a v mnohem stylovějších obalech. Jak by to vypadalo, kdyby se velké krabičky vrátily a uvnitř byly aktuální filmové a seriálové hity, zjistíte tady.

 

Stůl týdne
Jak to bude s dalším příběhem nejslavnějšího archeologa všech dob zatím nevíme. Dočkáme se pětky, restartu nebo něčeho tak nějak napůl? Na to odpoví až budoucnost. Nebo si budete muset najít Spielberga s Lucasem a vymlátit to z nich sami. Každopádně Indiana Jones ještě určitě neřekl poslední slovo a fandů má pořád dost. Pokud nemáte mizerný vkus, tak mezi ně patříte taky a možná, že by se vám mohl líbit tenhle plakát, na kterém je Indyho stůl. A na něm přes čtyřicet věcí odkazujících na jeho dobrodružství!

 

Ksichty týdne
Každý režisér má oblíbený záběr, který používá jako svůj podpis. A Quentin Tarantino není výjimkou, ovšem vzhledem k tomu, že jeho filmy jsou obvykle hlavně o postavách a dialozích, jen málokdy tvoří něco, co by se dalo srovnat s několikaminutovými záběry bez střihu, jaké dělají Brian De Palma nebo Martin Scorsese. Místo toho spolu nechá postavit kameru tak, aby snímala ksicht ze strany. Není to možná nejefektnější způsob, jak si vytvořit osobitý filmařský styl a člověk si toho občas nemusí ani všimnout, ale když se pozorně díváte, zjistíte, že tohle prostě tenhle člověk dělá. A tady na to máte důkaz.

 

Love story týdne
Hvězdné války jsou velkofilmová série v pravém slova smyslu. Bylo v ní napětí, akce, humor, nové světy, velkolepé bitvy, skoro všechno. Skoro. Zatímco v původní trilogii tvůrci milostnou linii tak trošku odflákli a trojúhelník Luke-Han-Leia vyřešili faktem, že incest není cool ani na druhé straně vesmíru, ta nová na milostném vzplanutí dvou hrdinů do značné míry stojí a padá. Láska se ale vždycky týkala jen lidí. Proč by se však nemohli zamilovat roboti? Člověk by si ale myslel, že když zachráníte galaxii a budete se kámošit s rytířem Jedi, nebude problém udržet si ženskou ...

Pocta týdne
Pokud byste někomu potřebovali vysvětlit, co je to kult, pusťte mu Big Lebowski. Film, který se stal legendou nejen mezi fandy bratří Coenů, ale obecně a jehož hrdina Dude má vlastní náboženství. Osobně se snažím veškerou mou existenci směřovat k tomu, abych skončil jako on. Ale nejde moc bowling. Každopádně Big Lebowski je neskutečná sranda, ale kdo se dívá trochu pozorněji (fakt jen trochu!) tomu dojde, že jde vlastně o osobitou variaci na noir detektivky. Tady vám to vysvětlí.

 

Večeře týdne
Pozvat si kamarády na večeři je někdy složitější než operace srdce. Musíte opatrně vybírat, komu říct, ať přijde a komu tvrdit, že ten víkend jste zrovna na návštěvě u pratety v Bezděkově u Prachomet. Jeden špatně zvolený host může totiž totálně zlikvidovat celý večer a všem ostatním zkazit náladu. Historky kámoše ze školky o tom, jak se s vámi v lednu ožral a zeblil sousedovi auto, takže to do rána zmrzlo, se úplně nehodí na setkání, na nějž dorazí i rodiče vaší snad budoucí manželky. A teď si představte, že takhle omylem pozvete Johna Sněha ze Hry o trůny.

 

Upřímný trailer týdne
OK, já mám jasno. Upřímné traily jsou voser. Tahle parta bývala kdysi vtipná a zábavná, ale když se podívám na jejich hehe video o Interstellar, je mi celkem smutno. Teď ze mě nemluví fanda, ale člověk, který nechce trávit čas u videa, které má být legrační, tím, že se bude koukat na to, jak člověk s ne zrovna zajímavým hlasem popisuje, co se stalo ve filmu, udělá si legraci  ze jmen herců takovým způsobem, že by se za to styděli i v Babovřeskách, a pak řekne, že ho to nebavilo. Takže za mě je tohle rozloučení a další Upřímné trailery můžete se štěstím najít v těch dílech Výplachů, které píše KarelR. Možná.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejoblíbenější 2D animák. V podstatě nemá moc smysl pokoušet se hlasování vyhodnotit, protože těch zajímavých filmů se objevila hromada. Ale jako inspirace je diskuse ideální.

 

Dnes by nás zajímalo, jaký byl vůbec první film, který jste kdy viděli v kině a co jste na něj říkali. Názvy filmů pište do předmětu a v textu se rozkecejte, jak je libo.

Za týden zdar 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (57)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace