Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #291 o comicsech a Pixaru


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co si lidi mysleli o comicsech v minulém tisíciletí? Jaký seriál má rád americký prezident? A jak to chodí mezi gangstery?  

Velikonoční výplach

Romantika týdne
Ať už si o filmu Padesát odstínů šedi myslíte cokoliv, měli byste si na jeho existenci rychle zvyknout. Na druhou stranu osobně nemám pocit, že by byl tak zásadně nebezpečný jako třeba Twilight, takže já osobně s ním problém nemám. Neviděl jsem ho, nejspíš neuvidím, ale vlastně ho mám docela rád. Hlavně tedy za to, že spousta lidí si z něj nepokrytě dělá srandu a většinou celkem vtipným způsobem. Třeba tak, že Dakota Johnson tu balí Franka Drebina. Žádné překvapení, hrdina Bláznivých střel je stokrát víc chlap než ten miliardář se zálibou v pleskání po zadku.

Vývoj týdne
Když se dnes na ulici zeptáte člověka, jestli by dokázal vyjmenovat dejme tomu tři nebo pět superhrdinů, nejspíš by to nebyl problém. Samozřejmě pokud by tomu člověku nebylo pětadevadesát a nepletl si vás se svou dcerou. Comicsové filmy a konec konců i comicsy už jsou součástí mainstreamové kultury i u nás, ovšem nebylo tomu tak vždycky a před premiérou prvních X-Menů nebo před prvním dobrodružstvím Spider-Mana tu byla doba temna. Ale srandovního temna.

 

Pokec týdne
Barrack Obama si svou práci umí užívat, což jsme mimo jiné viděli třeba na slavném videu, kde tvrdí, že Bílý dům právě schválil výrobu Iron Mana. Už v minulosti přiznal, že jeho nejoblíbenější televizní peckou je kultovní krimi seriál The Wire – Špína Baltimoru, asi nejrealističtější policejní drama vůbec. No a když jste prezident a dostanete chuť pokecat i o své oblíbené show s jejím tvůrcem, asi není problém pozvat ho na pokec a probrat s tím vše podstatné.

 

Alba týdne
Člověk by řekl, že to je prvotřídní hovadina, ale ono je to nakonec vlastně docela dost cool. Když byste někomu řekli, že ve volném čase blbnete u počítače tak, že předěláváte slavné obaly desek tak, aby na nich bylo něco z Hvězdných válek, asi byste byli spíš za idioty než za frajery, o kterých se jednou bude psát ve Výplachu. No a vidíte!

 

Automaty týdne
Pokud je vám něco kolem třiceti, nejspíš jste v dětství nějaký čas strávili v maringotkách s automaty, které vás dokázaly obrat o kapesné na měsíc během několika minut. V Americe je ale kultura těhle herních zařízení trošku jinde než u nás a i když jsou dnes automaty relikty minulosti, mají svoje kouzlo i v roce 2015, o čemž se můžete přesvědčit tady . Jestliže ale chcete na dobu, kdy se osobní konflikty řešily ve Street Fighterovi a spolu s nejlepším kámošem jste se pokoušeli promlátit na konec Double Dragon, klikněte si sem. Ve filmech jich je totiž dost.

 

Čtvrtstoletí týdne
Dvacet pět let je dlouhá doba. Dost dlouhá na to, aby se z dobrého filmu stala klasika a Mafiáni klasikou jsou. Tahle gangsterská pecka Martina Scorseseho se poměrně často objevuje na předních místech žebříčků nejlepších dob a rozhodně právem. Oscara si za ni donesl maniakální Joe Pesci, kterého když uvidíte v akci, tak už se na Sám doma nikdy nebudete koukat tak jako dřív. Tak si tuhle pecku připomeňte. Ale připravte se, že si po tomhle videu nejspíš budete muset vyhradit pár hodin volna na celý film.

Konec týdne
Kevin Smith se před pár lety rozhodl vykašlat na komedie o flákačích z New Jersey a natočil psycho horor Red State. Z jeho strany to byl tak trošku vzdor, ale určitě se nedá říct, že by šlo o nezajímavý kousek. Smith na něj sehnal čtyři miliony dolarů, což není moc, ale nezávislák jako on si s malými rozpočty poradit umí. Teď ale prozradil, jak by jeho film končil, kdyby na něj dostal vysněných patnáct mega. A nejen že to vykecá, máme to i se stylovou animací. Tenhle závěr by byl zatraceně zajímavý.

 

Animáky týdne
Psali jsme to už mnohokrát, ale napíšu to znovu. Pixar už nevládne světu animáků tak jako dřív a druhá Auta nebo prequel Příšerek jsou filmy když už ne průměrné, tak rozhodně zbytečné. Letos naštěstí dorazí originálně se tvářící V hlavě, tak si snad studio, které je zodpovědné za Hledá se Nemo, Toy Story, Úžasňákovi, Vzhůru do oblak a spoustu dalších pecek napraví trošku podkopanou reputaci. My jim pořád věříme, ono když se člověk podívá na to, co vytvořili, tak je sakra těžké nedržet jim palce.

 

Analýza týdne
Spielbergovy Čelisti jsou klasika. Změnily tvář hororového žánru i filmu jako takového a i když to byl režisérův druhý celovečerák, zařadil se díky němu okamžitě mezi hvězdy. Scén, které stojí za to si pamatovat, je v něm hromada, ale útok žraloka na pláži je asi tou nejlepší. Je děsivá, mrazivá, skvěle vygradovaná a efektní. To víme všichni, teď ale můžete zjistit, proč funguje tak dobře.

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, který ze čtyři dílů Mission: Impossible máte nejraději. Nakonec to u vás vyhrála trojka, stříbrná pozice však překvapivě patří obvykle přehlíženému druhému dílu. Nedávná čtyřka je na třetím místě a jednička skončila poslední.

 

Dnes se podíváme na animáky, ale asi trošku starší zajímalo by nás, který 2D animák máte nejraději a proč. Názvy pište do předmětu, do textu důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace