Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Konečně doma je hit, boduje i Will Ferrell


ikona
Cival
tržby
Kolik vydělaly hitové novinky? 

Už dlouhu tu nebyl pořádný animák. A nepřišel ani tentokrát. Hlad a poptávka po kreslené rodinné zábavě je ale enormní, a tak se i podprůměrný biják Konečně doma (v originále Home) mohl vytáhnout k velkému balíku peněz. 

Pestrobarevná oddychovka, inspirovaná populární knihou The True Meaning of Smekday, se suverénně prosadila v nikterak narvané kinonabídce a ze skoro čtyř tisícovek kin vydolovala 54 milionů dolarů o prvním víkendu v distribuci. Je to povedený start, do jisté míry nad plán a dobrá vizitka pro DreamWorks Animation, jimž se zase jednou vyplatila sázka na okaté postavičky pastelových barev. Americké tržby pofrčí vstříc stopadesátce, takže ve studiu bude rozhodně panovat spokojenost - Konečně doma totiž mohlo po nevýrazných trailerech klidně i propadnout.

 

Dařilo se i druhé velké novince: Bláznivá komedie Get Hard neboli Zocelovací kúra, v níž černošský melhuba Kevin Hart připravuje na cestu do lochu Willa Ferrella, byla tak trochu kasovní sázkou na jistotu - a to při vědomí, že když se spojí spousta funkčních ingrediencí, zabere i výsledek. A tak se komik bavící Afroameričany spojil s bílým vtipálkem, tahoun minulých dekád s aktuální top hvězdou, velkej s menším... prostě dvě hvězdy se spřáhly a bylo z toho 34 milionů dolarů.

Přesně cílící kampaň zabrala a Will Ferrell si díky tomu může zase jednou připsat do filmografie pořádný hit, To Kevin Hart má takto úspěšných titulů v portfoliu jen za posledních několik měsíců několik, takže pouze potvrzuje pověst nové komerční štiky. Nevlídně hodnocená taškařice pravděpodobně nedá sto mega, její výkon poletí nejspíš dolů rychleji, než aby to na kilo stačilo, i tak je ale přijetí z dolarového hlediska pozitivní.

Minulý týden zabodovala Rezistence, když si připsala úplně stejný otvírák jako předchozí Divergence. U sequelů ale bývá výdrž nižší, což se projevuje i tentokrát - propad na 22 milionů z druhého víkendu a mezisoučet 86 milionů za deset dní promítání, to už je bilance jednoznačně pod úrovní Divergence. Zbytek světa ale má o Rezistenci větší zájem, takže si film připočítává dalších 93 milionů a globálně hlásí už 180 mega.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE DIVERGENCE 

Standardní, tedy poloviční propady tržeb pak eviduje Popelka. Tu dalších sedmnáct milionů popíchlo ke kulaté stopadesátce, dvoukilčo z Ameriky ale zas tak vysoko nevisí. I zisky z dalších kontinentů bobtnají, takže Branaghova nová pohádka má na kontě třetinu miliardy.

 

Docela zajímavé je přijetí nezávisláckého hororu It Follows. Překvapuje mě samo o sobě to, že se (i s dobrými referencemi z festivalů) vůbec dostal do tisícovky kin. Když z nich pak přes víkend vytáhl čtyři miliony, je to slušný počin.

Do desítky se vešla ještě hitovka Kingsman, Neesonův rozpačitě vydělávající Noční běžec, dvojka Báječného hotelu Marigold, religiózní verbovačka Do You Believe? a akční propadák Gunman.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si všechny podají drsňáci z Rychle a zběsile 7 (první dojmy zde). To jsme teda zvědaví...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace