Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #290 o Hanksovi a tacos


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
V kolika filmech hrál Tom Hanks? Kde si pochutnat na mexických dobrotách? A kterého Oscara vyhraje Rychle a zběsile?  

Neobyčejně obyčejný Výplach

Retrospektiva týdne
Tom Hanks má dva Oscary, pověst jednoho z nejlepších herců všech dob, ksicht sympaťáka a zatraceně dlouhou kariéru. Teď se rozhodl si na ni zavzpomínat a pomohl mu s tím James Corden. A zvládli to bez videa, jen s absolutním nasazením, několika fakt divnými kostýmy a evidentně i s velkým vypětím sil.

Předpověď týdne
OK, Vin Diesel miluje Rychle a zběsile a sedmička pro něj navíc byla kvůli předčasnému úmrtí Paula Walkera i evidentně osobní. Ale všeho s mírou. My už jsme poslední díl viděli a v prvních dojmech i MZ Live snad celkem jasně naznačili, že ani s příchodem nového režiséra se z téhle akční jízdy nestává shakespearovské drama hodné herecké účasti Morgana Freemana a Michaela Cainea. Diesel ale i tak prohlásil, že „Universal má teď v rukách největší film všech dob. Pecku, která vyhraje Oscara pro nejlepší film. Není nic, co by se tomuhle dílu vyrovnalo.“ OK, co do epičnosti si  počkáme na Avengers, co do honiček na Šíleného Maxe a co do Oscarů asi na cokoliv jiného. Ale fajn to je, to zas jako jo.

 

Gangsteři týdne
Ray Liotta ve Scorseseho Mafiánech řekl „:Co si pamatuju, vždycky jsem chtěl být gangster“. A asi není sám. Tohle povolání by se nejspíš líbilo spoustě lidem. Člověk má moc, peníze a styl. Mluvíme tu teď samozřejmě o těch opravdových gangsterech, jak byli Vito Corleone, Vincent Vega, Tony Montana nebo podobní, ne srandovní rapeři, co se oblékají od dvanácti let úplně stejně a respekt si na ulici vybojovávají tím, že si koupí lepší tenisky než jejich soupeř. Gangsteři jsou super, dokud jim tedy někdo nevpálí kulku do kebule. A tady jsou ti nejlepší.

 

Kavárna týdne
Síť kaváren Starbucks je něco jako McDonald. Jsou všude, část lidstva je na tom, co se tu prodává, doslova závislá a část tím pohrdá. Kafe, které si tu můžete koupit, vám načepují do půllitru a zalijí kilem šlehačky. Vlastně brčkem srkáte dezert, ale proti gustu žádný dišputát nebo jak se to říká. Pro mě osobně je jejich kombinace podivného menu, podezřele gigantických porcí a ještě vyšších cen trošku neatraktivní, ale na druhou stranu pokud se tam člověk může s propiskou vyblbnout jako to někdo udělal tady, asi se tam zase zastavím.

 

Samota týdne
Někteří režiséři se specializují na epické akční scény, v nichž se řežou superhrdinové s armádou mimozemšťanů, jiní jsou silní především ve vypointovaných dialozích nebo třeba v dokonalém zachycení reality všedního života severokorejských filatelistů. Sofia Coppola umí ve svých filmech dokonale zachytit lidi, kteří jsou sami. Ať už jen ve scéně, kdy kolem nich nikdo není a oni mají čas uvažovat nad životem, nebo v životě celkově. Není to zrovna veselá podívaná, ale v životě se snad každý čas od času cítí sám, tak proč by měl být Bill Murray výjimkou?

 

Začátek a konec týdne
Začátek filmu je sakra důležitý. Pokud vás nechytne hned, je pak dost těžké bavit se a proniknout do příběhu. A s koncem je to možná ještě horší. Kdyby se v poslední minutě Vykoupení z věznice Shawshank objevil Josef Alois Náhlovský, asi by to nebylo tak působivé jako to, co vytvořili Tim Robbins, Morgan Freeman, Stephen King a Frank Darabont. V tomhle videu se můžete podívat na úvodní a závěrečné záběry z více než padesátky filmů. Kolik jich poznáte, si můžete ověřit tady.

Škola týdne
Chemie nebyla na základce pro většinu žáků asi tím nejoblíbenějším předmětem. Člověk se na ni těší s tím, že se naučí vyrábět výbušninu ze zbytků od oběda, a nakonec se jen učí divné zkratky a komplikované vzorečky. Pokud máte doma děcko, které s něčím podobným bojuje, nebo sami zažíváte ve škole s chemií trable, možná, že vám pomůže periodická soustava prvků s několika disneyovskými úpravami, díky nimž se možná všechno bude mnohem snadněji pamatovat.

Fastfood týdne
Danny Trejo je jeden z těch herců, který na sebe dovede upoutat pozornost vždycky a je celkem jedno, jestli hraje upíra v Od soumraku do úsvitu, šíleného vrhače nožů z Desperada nebo sadisticky se tvářícího milovníka Vánoc ve trojce dobrodružství Harolda a Kumara. Chlapík, který si odseděl za katrem své, i v sedmdesáti vypadá jako někdo, kdo by vám  uřízl hlavu za to, že jste mu neodpověděli na pozdrav. Hraní a tvrďáctví mu už ale nestačí. Vypadá to totiž, že teď chce vlastní restauraci. V Los Angeles otevírá Trejo's Tacos, kde si můžete dát hromadu mexických dobrot, pivko a víno. Na tvrdý chlast ale zapomeňte, na ten Trejo licenci nedostal. Docela rád bych viděl člověka, který při vyjednávání dokázal jednomu z největších hollywoodských drsňáků říct do očí „můžete prodávat pivo, ale na zelenou zapomeňte“.

 

Název týdne
Vybrat dobrý název filmu je polovina úspěchu. O takovém Matrixu se před premiérou nevědělo skoro nic, ale kdyby na plakátech místo tajemného slova Matrix svítilo třeba Byl jednou jeden polda 3: Major Majsner a tančící drak, asi by se davy do kin tak moc nehrnuly. Kultovní thriller Alfreda Hitchcocka Vertigo o tom ví své. To slovo zní skvěle a člověk tak nějak automaticky chce vědět, o čem film, který se takhle jmenuje, asi bude. Tahle klasika však mohla mít úplně jiný název. Ve hře jich bylo několik desítek. Sami si vyberte, který by vám seděl víc. Jestli tedy vůbec nějaký.

 

Duel týdne
KarelR se vás minule ptal na nejoblíbenější film s Russellem Crowem. Ačkoliv se objevilo i dost hlasů pro Master & Commander: Odvrácená strana světa nebo Dobrý ročník, vyhrál to nepřekvapivě Gladiátor.

 

Dnes se podíváme na Ethana Hunta. Trailer na jeho pátý film je luxusní záležitost, nás by ale zajímalo, jaký díl série Mission: Impossible máte nejradši a proč. Název filmu napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (50)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace