Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan? Kdepak, sci-fi Ready Player One chystá Spielberg.


ikona
KarelR
ready player onesteven spielberg
Star Wars, Indiana Jones a Steven Spielberg. Ano, to všechno v jednom filmu! 

U Warnerů je momentálně docela veselo. Po třech prequelech k Pánovi prstenů se chystají tři prequely k Harrymu Potterovi, DC vesmír má 10 naplánovaných filmů (premiéru měl přitom jediný!), a po úspěchu Lego příběhu se odkleplo 6 dalších kostičkových dobrodružství. Zkrátka spousta značkového ždímání, takže potěší každé vybočení jiným směrem.

Jedním z těch nejžhavějších bude adaptace románu Ready Player One, jíž se Warneři snažili udat Christopheru Nolanovi. Sci-fi o teenagerovi z roku 2044, který se snaží vyhrát majlant ve virtuální realitě (a musí u toho prokázat znalost slavných osmdesátkových filmů), ale nikdy nezněla jako jeho šálek čaje. A tak se hledalo dál. Vaughn, Wright, Jackson, Zemeckis... samá áčková jména, tenhle zvrat ale nikdo nečekal.

 

Ready Player One totiž natočí sám Steven Spielberg, a nejspíš hned po tom, co dokončí dahlovskou pohádku The BGF (u nás jako Obr Dobr), která ho čeká po špiónském thrilleru Bridge of Spies. Kniha od Ernesta Clinea hojně využívá osmdesátkový klasiky, na které bude potřeba sehnat práva. A Spielbergovo angažmá dost zjednodušuje cestu ke Star Wars, Návratu do budoucnosti nebo Indiana Jonesovi. Sesbírat zbytek by pak už nemuselo být zas tak náročné. I tak se ale rozjíždí velmi náročný projekt, který snad poslouží jako majestátní pocta oblíbené filmové dekádě. Věříme ti, Stevene!

---

Vytáhni v hospodě: Když budete mít kliku, seženete Ready Player One v Levných knihách za 39 korun. Tomu se říká výhodná koupě!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace