Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rezistence je suverénně první, Gunman vyhořel


ikona
Cival
sean penntržby
Je Sean Penn nový Liam Neeson? A v čem hraje Sam Křepelka? 

To je teda sebranka. Sešly se nám tu filmy, které mají jedno společný – pana Civala vůbec nezajímají. Což je dost podivná situace, protože pan Cival v posledních hodinách dobrovolně viděl i Vejšku a Líbáš jako Bůh. A přežil. Sice o sobě od té doby mluví v třetí osobě, ale jinak dobrý…

Každopádně, Rezistenci fakt ne-e. Nebaví, neinteresuje. Obdivuju jen odvahu distributora, že se v českých kinech zvládl zřeknout názvu série a spoléhá na to, že si fanynky zjistí, že Rezistence prostě je pokračováním Divergence. Mě by to nenapadlo - když bych tedy minul ty mdlé trailery. Rezistence dostala naložíno i od amerických kritiků, kteří sérii řadí rozhodně za Hunger Games nebo Labyrint: Útěk, na tržby to má ale vliv víceméně nulový.

 

Páteční otvírák za 21 milionů navedl snímek k 54 melounům nastřádaným během prvního víkendu v multiplexech, což je symbolicky suma úplně totožná s výnosy rok a půl staré jedničky. Ta se v Americe vyšvihla ke 150 milionům, dvojka zatuhne trochu níž, protože výtěžnost sequelů je krátkodobější. Dá se ale předpokládat, že zavedená série nastřádá tentokrát větší peníze ve zbytku světa (celosvětově to chce tentokrát zdolat třístovku) a že na trojku se producenti fest klepou. Ne že by se o jejím vzniku dříve pochybovalo… teď je ale síla téhle (trochu směšné) ságy potvrzena.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE DIVERGENCE

Stvrzena je i jednoznačná výdělečnost Branaghovy Popelky. Víkendové tržby sice spadly o polovinu na aktuálních 34 mega, bohatě to ale stačilo na zajištění stříbrné příčky, zdolání stovky a vyšplhání na 122 milionů z Ameriky. Jen za deset dnů? Paráda! Na Branaghovu barevnou pohádku logicky slyší i diváci z dalších kontinentů, takže se peníze sypou ve velkém a na účtu už je čtvrtmiliarda. Má poklona!

TRŽBY FILMŮ KENNETHA BRANAGHA

 

Poloviční propady tlačí dolů i povedenou, kasovně však neúspěšnou neesonovku Noční běžec. Ta si připočetla pět milionů a na kontě má po dvou víkendech devatenáct mega. Takovouhle sumu zvládla série 96 hodin na vrcholu komerčních sil shrábnout za jeden den! Holt tápání tentokrát. Třicítka z Ameriky to ale v úhrnu bude.

 TRŽBY FILMŮ LIAMA NEESONA 

Ambiciózní akčňák Gunman: Muž na odstřel by i takovouhle sumičku bral všemi deseti. Jenže nemá na ni nárok. Nezávisle distribuovaný film se sice vetřel do skoro tří tisícovek kin, i kvůli nevýrazné kampani ale nastřádal jen pět milionů během prvního víkendu. Recenze jsou navíc katastrofální, takže Seanu Pennovi se přesun k třaskavějším látkám vůbec nepovedl. Asi to bude chtít zpátky k okázale oscarovým látkám. Nový Liam Neeson se tu totiž nezjevil.

 TRŽBY FILMŮ SEANA PENNA

 

Kingsman na pátém místě už zle dotírá na hranici 300 milionů celosvětově. Máme radost z téhle trvalky. Teď ještě vyřešit, kdy přijde druhý díl a kdo ho bude režírovat…

Ještě jedna premiéra se pak vetřela na šesté místo. Jmenuje se Do You Believe? a jde o další laciné bohabojné drama, o kterém běžný český divák nikdy neuslyší, protože do naší hříšné země plné ateistů se takovéhle srágory nevozí. Naštěstí. I když… náboženská verbovačka s deseti procenty pozitivních recenzí by mě celkem zajímala. Dokážu si představit, že Mr. Hlad by se s ní dal dobře mučit… viz trailer. No nic. Každopádně čtyři utržené miliony jsou na poměry neznámé fašírky bez jakýchkoliv hvězd (pokud nepovažujete Miru Sorvino a Sama Křepelku za hvězdy) a bez výraznější kampaně úspěchem a důvodem, proč se tyhle religiózní srágory budou i nadále tlačit do kin.

 

Do desítky se vešla ještě geronto-pohodička Báječný hotel Marigold 2, romantická zlodějina Focus, celosvětově rozpačitá robotika Chappie a velmi výdělečná šílenost se SpongeBobem.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden podstoupí Kevin Hart a Will Ferrell Zocelovací kúru. Bláznivé komedii se pokusí konkurovat nepříliš výrazný animák Konečně doma.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace