Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #287 o Star Wars, nudlích a Rambovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se žení Rambo? Má Yoda rád instantní nudle? A jak si doma můžete vyrobit vlastního Oscara? 

Výjimečně víkendový výplach

Mutanti týdne
X-Meni jsou předevší dílo Bryana Singera, který u nich je od začátku. Jednou je půjčil do ruky Bettu Ratnerovi a vylezla z toho ne úplně španá trojka, od které se ale čekalo víc, a jednou si je vyzkoušel s velkým úspěchem i Matthew Vaughn. Teď je však opět u kormidla Singer a zdá se, že ho nehodlá jen tak pustit. Na druhou stranu existuje hromada dalších šikovných filmařů, kteří by mohli zvládnout udělat z mutantů trošku jiným způsobem zajímavý film. Třeba Wes Anderson.

Pád na držku týdne
Scenárista Todd Farmer doma žádného Oscara nemá a nejspíš patří i mezi ten typ psavců, který si na něj nedělá v poličce místo. Farmer je zodpovědný za béčka jako Krvavý Valentýn, Drive Angry nebo Jason X. A pak se mu přestalo dařit. O tom, jak scenárista bez velkých uměleckých ambicí ale s velkou láskou ke krvavým filmům může zatraceně rychle skončit v Hollywoodu na dně, si můžete přečíst tady. Je to celkem zajímavé.

 

Loučení týdne
Po smrti Leonarda Nimoye se ozvala velká hromada fanoušků Star Treku, kteří se s ním chtěli rozloučit po svém. V Americe se objevily stylové billboardy, kanadské bankovky fandové přemalovávali tak, aby na nich byl Spock, a loučili se i jeho kolegové. Nejstylověji to ale pojal astronaut Terry Virts, jenž si vybral nejen nejstylovější místo na focení, ale fotku udělal i nad Nimoyovým rodným Bostonem.

 

Nudle týdne
To, že v japonských reklamách často vystupují hollywoodské hvězdy a dělají tam věci, které pak jejich fandy baví celé roky (tančí se šunkou například), je celkem běžné, teď se ale firma vyrábějící instantní nudle rozhodla najmout někoho, koho byste možná nečekali. Je malý, zelený, divně mluví a je to nejspíš nejstylovější rytíř jedi vůbec. A má rád nudle.

 

Archeolog týdne
Indiana Jones dřív nebo později bude, to je víceméně stoprocentní. Teď mají sice přednost Hvězdné války, ale nejslavnější dobrodruh, velký propagátor klobouků a člověk s největším strachem z hadů na světě do kin v budoucnu určitě dorazí. Jestli u toho bude i Harrison Ford, to se zatím neví, rozhodně však dostaneme i Indyho mladší verzi. Nedávno se spekulovalo, že by po Fordovi mohl roli dostat Chris Pratt, Steven Spielberg prohlásil, že by se mu to taky líbilo, a to už je dost důvodů k tomu, aby se ke slovu dostali kreativní fandové a vyrobili Indyho plakát právě s Prattem. Mně osobně tam ten jeho ksicht docela sedí.

 

Návod týdne
Chystáte se s partou kámošů natočit film, který redefinuje minimálně středoevropskou kinematografii a zajistí vám v příští pětiletce nabídky z Hollywoodu, včetně režie čtyřky Captaina Americy a remaku Smrtonosné pasti? A potřebujete vedle spolužáků i někoho kdo umí i solidně hrát? Nemusíte žebrat u filmových hvězd, Ryan Higa vám ukáže, jak si s trochou snahy pořádit vlastního Alana Rickmana, Roberta Pattinsona, akční hvězdu nebo mladou oběť do hororu.

Rada týdne
Pokud patříte mezi začínající filmaře, nebo uvažujete o studiu režie nebo něčeho podobného, nejspíš by se vám hodilo pár rad od lidí, kteří už se v branži chvíli pohybují. David Fincher zažil zklamání se třetím Vetřelcem, návrat na výsluní díky Sedm a dnes patří k největším esům, které můžeme za kamerou najít, takže byste asi jen těžko hledali někoho vhodnějšího. Do filmové školy ale nechodil, je to praktik a teď se rozhodl dát začínajícím filmařům jednu radu, která se jim bude při snaze natočit jejich vysněný projekt hodit. A je celkem fuk, o čem ten vysněný projekt bude.

 

Oscar týdne
Chcete vlastního Oscara? Čuměním na Blu-ray Ripy a nadáváním na to, že je Birdman nuda a vyhrát měla třetí Noc v muzeu, ho asi sotva dostanete, ale můžete si udělat vlastního. Asi jste zaznamenali, že ti, kdo si pro sošku na pódium nedošli, nakonec mohli machrovat alespoň s Lego Oscarem a udělat si ho můžete i doma. A netvrďte mi, že Lego doma nemáte, protože jste dospěli. Já ho mám taky. Návod je celkem jednoduchý, ale nejspíš si ho budete muset malinko zpomalit.

 

Rozlučka se svobodou týdne
Když se má ženit filmový fanoušek a milovník Ramba, chce to pořádnou oslavu. Ne jen zalézt do hospody a ožrat ho tak, že se ráno probudí na hranicích s Polskem a jediné, co na sobě bude mít, je překvapený úsměv. Dana Saint je obrovský fanda Ramba, v dětství spolu s kamarády točil amatérské akčňáky a teď se chystal na svatbu. A jeho kámoši se rozhodli, že z něj ještě před ní alespoň jednou v životě udělají skutečného akčního hrdinu. Takového, za kterého by se nemusel stydět ani Sylvester Stallone.

 

Duel týdne
V minulém duelu jste měli vybrat, jestli si víc zaslouží sequel Blade Runnera od Dennise Villeneuva, nebo pátý Vetřelec, kolem něhož se motá Neill Blomkamp. Nakonec vyhrála zubatá potvora. Uvidíme, jak nadšeni z potenciální pětky budeme po Chappiem.

 

Dnes se podíváme na největší akční sérii současnosti. Sedmička Rychle a zběsile se blíží a za kamerou bude poprvé James Wan. Nás by zajímalo, jaký další režisér by se vám u Rychle a zběsile líbil. Jména pište do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace