Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potter se postaví sám sobě


ikona
imf
harry potterharry potter and the order of the phoenix
 

Natáčení Fénixova řádu je v plném proudu a největší fanoušci Harryho Pottera pravidelně plní diskuzi pod recenzí čtvrtého dílu nejnovějšími zprávami (ta diskuze už čítá přes 650 příspěvků). Jednou z posledních je zmínka o tom, že premiéra pátého filmu je oficiálně 13. července 2007. To je odvážné, vzhledem k relativní přehuštěnosti blockbustery (od 4. července bude v kinech pořádně horko), ale Potter si takové sebevědomí dopřát rozhodně může, protože zisky jsou zaručeny. Dal bych ruku do ohně za to, že Harry za první víkend vydělá 80 a víc milionů, protože už je to tak rozjetý kolos, že i kdyby to David Yates extrémně pokazil, fanoušci se do kin nahrnou setrvačností.

Mnohem větším soupeřem by však pro Harryho mohl být jeho vlastní předobraz - sedmý díl knižního Pottera, který by podle všeho měl být poslední a tak snad konečně v prodejnosti překoná i Bibli. ;) Nejočekávanější knížka posledních deseti let vyjde 7. července a někteří analytici už šermují dohady o tom, že spousta fanoušků zůstane doma a bude louskat finále série, než aby vyrazila do kina. Samozřejmě je to hodně divoký odhad, protože lidé zvládají dělat víc věcí najednou a navíc třeba já jsem expert v odkládání věcí (daně, dluhy, složenky a vůbec povinnosti) na "zítřek a zítřky po něm", abych se mohl věnovat něčemu příjemnějšímu. Navíc za šest dní to budou mít přečtené všichni, navzdory tomu, že to bude zřejmě solidní bichle. U nás pak takové problémy nemusíme řešit vůbec, protože než se objeví první (oficiální) překlad, uplynou dlouhé týdny.

A o čem je vlastně pátý díl? Harryho Pottera nečtu, takže si to budu interpretovat podle sebe a vy budete mít spoustu prostoru v komentářích, abyste uvedli všechno na správnou míru. Harrýsek v páté knížce dá dohromady tým mladých čarodějů, aby nakopal sílícímu Voldemortovi zadek, poté co zjistí, že nový učitel obrany proti černé magii zase stojí za pendrek (jenom se teď zeptám... opravdu v každé knížce vystupuje učitel obrany proti černé magii, který je vždycky buď hajzl nebo převlečený hajzl nebo převlečený dobrák? Nemůže autorka protěžovat i ostatní obory? ;). Zní to trochu jako třetí X-Meni... čarodějové se sejdou na louce a bude trikový ohňostroj. Možná. Harry samozřejmě zažívá i další romantická dobrodružství, Hermiona snad taky a vzhledem k temné atmosféře pátého dílu nejsou vyloučeny ani nějaké ty nenapravitelné škody.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace