Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #285 o Spideym a upírech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by to Spider-Manovi šlo v Avegers? Je Bradley Cooper poslem lásky? A kterou kapelu milují upíři?  

Poslední únorový výplach

Hrdina týdne
OK, tohle byla jen otázka času. Jakmile se oznámilo, že se Spider-Man vrací do světa Marvelu, bylo jasné, že se objeví videa, která Petera Parkera zkusí elegantně vnutit i do starších marvelovek. Do Avengers by zapadl asi bez problémů, ale v době natáčení jedničky kopal ještě sólo u Sony. To ovšem neznamená, že si teď nějaký fanda nemůže vyzobat těch pár dobrých záběrů a povedených momentů z filmů Marca Webba a neprocpat je do závěrečné bitvy o New York.

Upřímný trailer týdne
Věci od Honest Trailers mají hodně proměnlivou kvalitu, ale jedno se jim musí přiznat. Jakmile se téhle partě něco nelíbí, umí to podat velmi otevřeně a celkem zábavně. A dvojka Blbého a blbějšího se jim evidentně nelíbila fakt hodně. Takže pokud jste tenhle sequel komediální klasiky viděli a byli jste z něho trošku rozhození, nejste sami. A tady zjistíte, proč to asi bylo. Z Harryho a Lloyda se totiž stali blbci. Ne sympatičtí blbci jako v jedničce, ale otravná hovada.

Upíři týdne
Hrdinové hororové komedie What We Do in the Shadows jsou upíři, kteří žijí v jednadvacátém století a moc jim to nejde. Mají problém sehnat peníze nájem, nechtějí je pouštět do hospod a jeden s druhým taky moc nevychází. A navíc sehnat lidskou krev není žádná legrace. Každopádně tahle trhlá záležitost patří k nejzábavnějším blbinám posledních měsíců a Jemaine Clement a Taika Waititi, kteří si zahráli dva ze tří hlavních hrdinů, vám teď prozradí sedm upírských pravidel, bez kterých se králové noci neobejdou. Čtyřka je obzvlášť překvapující.

Spoilery týdne
V životě je jen pár věcí, na které se člověk může spolehnout. Například že Vánoce jsou obvykle koncem prosince, že pondělní ráno bude stát vždycky za prd, protože je pondělní a že Fine Bros. natočí video s padesáti spoilery z filmů loňského roku. Máme ho tady. Takže záleží opět jen na vás, jestli si kliknete a zjistíte, jak dopadly největší pecky posledních měsíců. Upozorňujeme že Fine Bros. se s tím skutečně moc nemažou a že šance, že prozradí něco, co jste nevěděli nebo v kině minuli, je zatraceně velká. Klikejte na vlastní nebezpečí.

Mapa týdne
Měli jste někdy pocit, že jste cestou do večerky pro půlku chleba a dvacet deka gothaje potkali Daniela Craiga nebo Toma Cruise? Může být. V Česku se hollywoodské hvězdy čas od času objevují a domorodci obvykle i poznají, že zapadla ulička v pražském Karlíně supluje okolí moskevského Kremlu. Ovšem pokud jste někdy chtěli vědět, jestli se něco nenatáčelo skutečně kousek od vašeho baráku nebo při plánování cesty do zahraničí chcete okoknout i slavné lokace, tahle mapa vám stoprocentně pomůže.

Sniper týdne
Americký sniper zkusí za pár hodin uspět na Oscarech, ale i kdyby jeho tvůrci odešli s prázdnou, nikdo mu nemůže vzít úspěch u pokladen kin. I když mezi oscarovými kandidáty najdeme spoustu větších pecek, ty miliony od diváků Eastwoodovi a Cooperovi nejspíš spraví náladu, i když i když se jim Iñárritu a spol budou na oscarovém rautu smát, že utřeli. Každopádně Bradley Cooper s odstřelovačkou může lidem zasahovat do životů i bez toho, aby jim u toho ustřeloval kebule. Make Love, Not War!

Barák týdne
Hollywoodští hrdinové mají bydlení obvykle dost fajn. Jasně, Bruce Willis v Posledním skautovi prakticky žil ve své kanceláři a motel Normana Batese je sice legendární, ale spchu by si tam dal jen sebevrah, na druhou stranu létající barák z Vzhůru do oblak, růžový Grandhotel Budapešť nebo sídlo Tonyho Starka v Malibu, to už by asi šlo, ne? Pokud se chystáte v létě stavět a potřebujete trochu inspirace, aby vám sousedi záviděli, klikněte si sem. Je jí tu dost.

Začátky týdne
O Oscary letos bojují jak herečtí veteráni typu Roberta Duvalla, tak mladé hvězdy jako Emma Stone. Každý z nich už ale v Hollywoodu nějakou tu stopu zanechal, ať už v klasice Jako zabít ptáčka, bondovce Dnes neumírej, Formanově Lid versus Larry Flynt, seriálovém Aliasu nebo komedii Superbad. V tomhle sestřihu se můžete podívat, odkud aktuální hvězdy vzešly a kde jste si jich nejspíš poprvé všimli.

80s týdne
Osmdesátá léta dala světu nejen hromadu akčních pecek, ale taky to byly zlaté časy pro filmy o teenagerech a pro teenagery. Tehdy byl na vrcholu sil scenárista a režisér John Hughes a z většiny filmů, ve kterých měl prsty, se dřív nebo později staly žánrové klasiky. Možná, že si říkáte, že na tyhle věci jste moc staří, že osmdesátá léta jsou daleká minulost, která vás nezajímá, nebo jednoduše že příběhy o lidech před dvacítkou, co řeší životní problémy, bojují o lásku nebo si jen chtějí užívat života, zkrátka nejsou pro vás. Peckám jako Zlaté časy na Ridgemont High, Summer School nebo Volný den Ferrise Buellera byste ale šanci dát měli. Zaslouží si to.

Duel týdne
V minulém duelu jsme se vás ptali na oblíbené romantické filmy. Samozřejmě se toho sešlo hodně. Došlo na oscarové klasiky Titanic a Lepší už to nebude, trošku depresivnější Blue Valentine i klasiku Harold a Maude i novější pecky 500 dní se Summer či Zatracená bláznivá láska. Zkrátka toho bylo dost.

Dnes se odpíchneme od pecky Kingsman: Tajná služba. Matthew Vaughn dokáza během své kariéry natočit gangsterku, pohádku, comicsové retro, brutální variaci na superhrdinské příběhy i osobitou poctu bondovkám. Nás by zajímalo, co za žánr byste od Matthew Vaughna chtěli vidět dál. Do předmětu napište žánr a textu se trošku rozepište, co vás zrovna na tom či onom zajímá nejvíc.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace