Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #284 o Snapeovi a bitkách


ikona
Mr. Hlad
víkedový výplach
Jak to bylo s profesorem Snapem? V jakém baru dostanete nejvíc přes držku? A který filmový robot je největší frajer?  

Postvalentýnský výplach

Úhel pohledu týdne
Severus Snape je asi nejzajímavější postava celé série o Harrym Potterovi. Dost dlouho vlastně nebylo jasné, za koho kope a jestli je to záporák, psychopat nebo někdo úplně jiný. A když se na konci odvyprávěl jeho osobní příběh, bylo ho člověku dost líto. Samozřejmě tu zapracovalo i herecké mistrovství Alana Rickmana, ale fakt, že jde o hodě zajímavého hrdinu, je nepopiratelný. Teď si můžete jeho příběh připomenout bez toho, že by vám do toho lezl nějaký obrýlený čaroděj s bleskem na ksichtě.

Fenomén týdne
Nemám problém s tím, že 50 odstínů šedi je hit. Nehodlám ten film hejtovat, protože ho nehodlám vidět. Tedy až do okamžiku, než narazím na člověka, který začne tvrdit, o jak geniální a hluboké dílo jde a že od Forresta Gumpa a Kmotra tu nic tak zásadního nebylo. Pak si na tenhle podle všeho naprosto bezvýznamný snímek rád udělám čas, protože to bude osobní. Do té doby ale hodlám předstírat, že žiju v jednom vesmíru a že 50 odstínů šedi existuje v nějakém jiném. Jednoduše jemi to ukradené. A přitom by stačilo jen malinko upravit casting a místo Jamieho Dornana obsadit někoho zajímavějšího a hned bych stál frontu na lístky!

Jméno týdne
Samuel L. Jackson se vyznačuje několika věcmi. Zaprvé je hodně pracovitý a v posledních letech se jen málo herců objevovalo na plátně tak často jako on. Zadruhé byste jen těžko na světě našli člověka, který se dokáže se slovem „Motherfucker“ pomazlit jako on. A zatřetí si umí vybírat filmové hrdiny s hodně neobvyklými jmény. Asi každý uzná, že Jules Winfield, Zeus Carver, Fred Sultan, Lazarus Redd nebo Ninja Ninja  zní mnohem líp než Zdeněk Škromach. Tady si můžete přečíst, kteří Jacksonovi hrdinové jsou co se jmen týče absolutní jedničky.

Parodie týdne
Jurský svět si podle mnohých zaslouží výsměch i pár měsíců před premiérou. Krocení raptorů je zkráta na některé diváky trošku moc. A ti nejvic rozhození se teď rozhodli zparodovat celý trailer. Vsadili u toho ne úplně na kvalitu, ale spíš na kvantitu. Některé fóry jdou hodně mimo, ale pár z nich, například pirát, Bieber a především motorkářský závěr, jsou hodně fajn. O tom, jak moc je to vtipné a jak moc trapné, si rozhodněte sami. U mě je to tak napůl.

Tričko týdne
Nečekané úmrtí Philipa Seymoura Hoffmana nás bude ještě dlouho mrzet. Šlo o jednoho z nejlepších herců své generace, ale v pouhých šestačtyřicet skončila jak jeho kariéra, tak jeho život. Zůstala nám po něm hromada filmových nářezů a nezapomenutelných rolí. A pokud jste patřili a stále patříte mezi jeho hardcore fanoušky, možná, že byste uživili v šatníku jedno stylové tričko.

Bitky týdne
Máloco v hospodě pročistí vzduch tak dobře jako pořádná bitka. Čím víc piv se vypije, tím méně důvodů existuje k tomu, aby člověk někomu u vedlejšího stolu nechtěl zlomit sanici. Samozřejmě tím riskuje, že i on skončí s monoklem nebo zlomeným nosem, ale to patří k věci. Každopádně ocenit pořádnou hospodskou bitku umí i v Hollywoodu. Simon Pegg a Nick Frost si to v knajpě rozdají s mimozemšťany, Blade a bratři Geckové vykydlí hospody plné upírů, Antonio Banderas sníží počet alkoholiků v Mexiku a přijdou se podívat třeba i Batman nebo Chuck Norris!

Zvuky týdne
Quentin Tarantino si svoje filmy umí pohlídat, pochvaly ovšem sklízí především za příběhy. Jak jsou napsané, jak umí překvapit a jak si s nimi režisér umí pohrát, přeházet časové roviny a překvapit. Tarantino je ovšem perfekcionista a hlídá si i ostatní věci. Při shánění herců snad nikdy nesáhl vedle a vždycky dokázal zlákat vynikající hvězdy i neznámé ksichty, a podobně si dává bacha i co se techniky týče. Třeba u zvuků. V Hollywoodu je jen málo filmařů, kteří by uměli vytvořit tak nádherný zvuk právě drcené oční bulvy. A to je jen začátek.

Roboti týdne
Film a žánr sci-fi si dnes nejspíš bez robotů nedovedeme představit a je celkem fuk, jestli vypadají jako Optimus Prime nebo jako praktičtí sympaťáci z Interstellar. Během desítek let, co se kovoví hrdinové i záporáci na plátně objevují, jsme tu měli hned několik nezapomenutelných robotů, kteří lidstvu pomáhali, nebo ho chtěli zničit. Jedni vypadali jako děsivý rakouský kulturista lovící Lindu Hamilton, druzí jako kovová hromada čehosi srandovního. Ale připomenout si je můžeme všechny, ne?

Hrdinky týdne
Žijeme v jednadvacátém století a ačkoliv některým militantním feministkám úplně nedošlo, že se svět změnil a v civilizovaných zemích si jsou muži a ženy víceméně rovni, ve filmu to platí stoprocentně. Akční žánr už dávno není jen doménou svalovců a odoborníků na bojová umění, zabíjet monstra a likvidovat záporáky mohou i dámy a často jim to jde lépe než chlapům. Ripleyová, Trinity nebo Sarah Connor o tom ví své a pokud o tom vy z nějakého důvodu pochybujete, klikněte si. A budete mít jasno v tom, že chlapský žánr už dávno není jen chlapský.

Duel týdne
V posledním výplachu se vás KarelR ptal, jestli byste radši teď a tady šli na druhé Avengers nebo sedmičku Rychle a zběsile. Celkem s přehledem to u vás vyhráli marvelovští hrdinové.

Dnes, vzhledem k tomu, že včera byl svátek zamilovaných, by nás zajímalo, který romantický film máte nejraději. Jeho název napiště do předmětu a v textu se rozepište o důvodech

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace