Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 věcí, které jsme zjistili o Avengers: Age of Ultron


ikona
KarelR
avengers: age of ultrontéma
Co Whedon vlastně točí a kolik nepřátel má chudák Tony Stark? 

Pokračování Avengers už je dávno dotočené a momentálně se pilně maká na postprodukci. Joss Whedon sedí ve střižně a dává film dohromady, desítky lidí dělají na tricích, nahrává se hudba... však to znáte. Mezitím se zahušťuje propagační kampaň a všichni se připravují na tři měsíce vzdálenou premiéru, do které Marvel potřebuje udržet diváckou pozornost. Čím? Samozřejmostí jsou trailery a TV Spoty, vedle nich se ale objevují také nové střípky informací. Co prozradily ty nejnovější?

(NÁSLEDUJÍ JEMNÉ SPOILERY ANEB VĚCI, KTERÉ SE DOZVÍME NA ZAČÁTKU FILMU)

 

1. Quicksilver a Scarlet Witch začnou na temné straně

Ano, žádné velké překvapení, konečně ale víme, proč nebude cesta mutantích sourozenců k Avengers tak jednoduchá. V comicsech je příčinou jejich otec Magneto, který za dobráky zrovna nekope a od potomků požaduje to samé, v marveláckém filmovém vesmíru se ale o mutantech mluvit nesmí (práva mají Foxové). Prvním tahem tedy byly experimentální kořeny, které odhalila už potitulková scéna Kapitána Ameriky 2, a druhým je směřování nenávisti přímo na Tonyho Starka. Mocní sourozenci totiž budou přesvědčení o tom, že jim Starkova bomba zabila rodiče. A jejich nenávist nahraje do karet Starkovu nejnovějšímu selhání, titulnímu padouchovi Ultronovi. Tony holt nemá o nepřátele nouzi.

 

2. Tony se Stevem nebudou kámoši jak hrom

První Avengers zakončili marveláckou Fázi 1 a rozkopnuli dveře do Fáze 2, což je postup, který se logicky bude opakovat i u dvojky. O propojení s Ant-Manem nebo Dr. Strange se zatím nic neví, už teď je ale jasné, že se dočkáme prvních ukazatelů směrem ke třetím dílům Thora a Kapitána Ameriky. U asgardského kralevice by mohlo jít o střípky s Thanosem. Mnohem čitelnější nicméně budou přípravy na Občanskou válku (podtitul dalšího Kapitána), v níž se střetnou Tony Stark se Stevem Rogersem. Jejich ideový rozkol byl naznačen už kdysi v Avengers, tam ale na osobní rivalitu nebylo moc času. Daleko viditelněji tedy propukne až nyní, a to z jednoduchého důvodu - Tony po pádu S.H.I.E.L.D.u kompletně financuje Avengers, velitelem je ale Steve. A jak dlouho může arogantní miliardář unést, že dává v jeho baráku rozkazy někdo jiný?

 

3. Pátrání po Buckym má stopku

Age of Ultron víceméně navazuje na všechny filmy Fáze 2 (s výjimkou Strážců Galaxie), nejblíž ale bude mít ke dvojce Kapitána Ameriky. Často tedy padaly dotazy ohledně Steveova hledání Buckyho, Whedon v tom ale má jasno. Ačkoliv jsou všechny marvelovky propojené, každá série musí fungovat i bez toho, abyste mezi jednotlivými díly potřebovali nakoukávat Avengers. Buckyho tak rozhodně čeká pár zmínek, jinak je ale scénář postaven tak, aby Steve udělal na téhle osobní misi přesně nulový pokrok.

 

4. Dvojka Avengers je víceméně čistokrevný superhrdinský film

Když se ohlédnete za marveláckou Fází 2, najdete tam hi-tech thriller (Iron Man 3), fantasy (Thor: Temný svět), sedmdesátkový politický thriller (Kapitán Amerika 2) a space operu (Strážci Galaxie). Avengers: Age of Ultron je tak prvním filmem od Avengers, ve kterém si Marvel nehraje na sekundární žánr, ale nabídne plus mínus standardní superhrdinskou fackovanou. Whedon sice upozorňuje na to, že se snažil přiblížit sci-fi hororům (éhm?), během natáčení se ale skákalo z žánru do žánru. Chvíli materiál odkazoval k westernům, chvíli k romantickým komediím, chvíli k válečným akčňákům... nic prý ale nepřevládlo, tak uvidíme, co vyleze ze střižny.

 

5. Whedon se nehrne do třetích Avengers

Joss Whedon už dal několikrát na vědomí, že se Avengers: Infinity War zřejmě odehraje bez něj. Internet mu samozřejmě cpe sólovku Black Widow nebo Captain Marvel (a tam je možné kde co), momentálně to ale vypadá, že třetí a čtvrté a Avengers opravdu natočí někdo jiný. Velmi pravděpodobnými náhradníky jsou bratři Russové, režiséři druhého a třetího Kapitána Ameriky. Whedon chce každopádně vyklidit pole, protože "si nedovede představit režii filmu, kde je ku*va ještě víc lidí!"

PŘEHLED FILMŮ MARVELÁCKÉ FÁZE 3

 

Dvojka Avengers do českých kin dorazí 30. dubna 2015, Ant-Man ji bude následovat 16. července 2015 a třetího Kapitána Ameriku uvidíme 5. května 2016. Co vás momentálně láká nejvíc?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace