Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2014


ikona
Mr. Hlad
2014plakáty
Jaké plakáty se podle IMP Awards v loňském roce nejvíce vydařily? Který byly nejvtipnější, nejdivnější a co urval Nicolas Cage?  

V každoroční dvojdílné rubrice Rok v kostce jsme vyhlásili i nejlepší plakáty, pravda je ovšem taková, že v tomhle oboru má mnohem větší přehled web IMP Awards. A samozřejmě i letos vybrali to nejzajímavější, co se na tomhle poli urodilo. A pochopitelně došlo, stejně jako každý rok, i na podstatně méně seriózní ale o to zábavnější  kategorie.

 

Absolutním vítězem je Birdman. Sami si vyberte, jestli na něm Michael Keaton odlétá, aby se stal superhrdinou, nebo aby za sebou nechal svou minulost. Každopádně to vypadá zajímavě, skvěle to vystihuje film a láká do kina. Akční plakát urval poslední Hobit. Šmak tu vypadá hodně děsivě, stejně jako destrukce celého města. O to víc pak zamrzí, že celá scéna trvala jen pár minut a vlastně se na ni kvůli samotné bitvě pěti armád hned zapomnělo. Ale plakát je dobrý. Animák brala dvojka Jak vycvičit draka, teaser poster stylový Interstellar a televizní kategorii vládne Fargo.

 

Nejvtipnější je efektně propagandistické Interview a nejlepší hlášku má Dom Hemingway. Protože je Dom Hemingway a vy Dom Hemingway nejste. Dokument bere Art and Craft o slavném padělateli, nejlepší sérii plakátů má Inherent Vice a speciální edici bere opět Interstellar. Drama má samozřejmě Birdman.

 

No a teď to horší. Největším hnusem je kuchařský teror Chef s partou herců v dementních čepicích a Nicolas Cage s Left Behind vyhrál cenu pro nejidiotštější výraz. Za pozornost stojí i Bad Words, jež ovládlo kategorii nejlépe utajených sprostých slov, nebo dvojka Blbého a blbějšího, která si nepokrytě dělala srandu z Lucy.

Ale prohrabte se tím sami. Stojí to za to.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace