Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Kick-Ass a Kingsman přijdou Mýty


ikona
KarelR
fables
Scenáristka nejvíc cool comicsáren má novou práci. 

Jane Goldman bych se nebál zařadit mezi současnou scenáristickou elitu. Alespoň co se týče filmů, na které se člověk s chutí podívá znovu. Tahle rudovlasá dáma spolupracuje hlavně s Matthewem Vaughnem, s nímž sepsala pecky Hvězdný prach, Kick-Ass, X-Men: První třída a Kingsman: Tajná služba. Mimoto má na kontě ještě drama Dluh, horor Žena v černém a přispěla i ke scénáři X-Men: Budoucí minulost, momentálně tedy existuje jen málo psavců, kteří by uměli jít publiku naproti s takovým nasazením a porozuměním.

 

Příštím velkým testem Jane Goldman bude duchařina Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, kterou se pokusí vykoupit Tim Burton. A špetka nadpřirozena nemine ani její další projekt, adaptaci comicsové série Mýty (aka Fables), jíž připravuje potterovský producent David Heyman. Příběh hrstky pohádkových postav, které po napadení všech kouzelných říší tajně přežívají v New Yorku, patří mezi nejoceňovanější kousky od Vertiga, dospělácké pobočky DC. Rozhodně by tedy nemělo jít i dětinskou jednohubku, nýbrž o říznou fantasy, která bude pro pohádky tím, čím byl Kick-Ass pro superhrdinské filmy.

PLAKÁTY FANDOVSKÉHO OBSAZENÍ FABLES

 

Co všechno je na Mýtech unikátní jste se mohli dočíst v nedávném článku z rubriky ComicsZone. Film pod dohledem Heymana a Jane Goldman přitom vůbec nezní jako špatný nápad, a to ještě zbývá poslední trumf, jímž je jméno režiséra. Mýty totiž dostal do ruky Nikolaj Arcel, dánský scenárista a režisér Královské aféry, který navíc sepsal švédskou adaptaci Mužů, kteří nenávidí ženy. A protože se v první knize Mýtů řeší obří krvavý flek jménem Růženka, opravdu by nás mohla čekat ambiciózní detektivní podívaná, která vnese mezi comicsové filmy tolik požadovanou rozmanitost. Teď už jen stačí sehnat dostatečně cool obsazení.

---

Vytáhni v hospodě: Mýty začaly vycházet v roce 2002 a už příští měsíc skončí stopadesátým sešitem. U nás se v květnu dočkáme sedmé knihy z jednadvaceti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace