Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #280 o comicsové megabitce


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadal crossover hrdinů Marvelu a DC? Jak moc užitečný je nový meč ze Star Wars? A jak utéct před zombíky?  

Zcela ničím výjimečný výplach

Crossover týdne
Fanouškovských trailerů, v nichž se proti sobě postavil hrdinové Marvelu a DC, se dá najít docela dost, obvykle jde ale jen o efektní sestřih akčních scén doplněný o patřičně hlasitou hudbu. Tentokrát tu máme něco o chlup lepšího. I v téhle upoutávce si budou rozbíjet držku Iron Man s Batmanem a Superman s Thorem, ale její tvůrci si dali víc záležet na tom, aby to celé dávalo alespoň trošku smysl a mohlo to mít něco jako příběh. A aby toho nebylo málo, krom filmů do toho narval i záběry ze seriálů a počítačových her.

Režisér týdne
Celou patálii s komedií Setha Rogena a Jamese Franca Interview už máme asi za sebou a zdá se, že svět už je připravený na to, aby si z ní dělal malinko legraci. A i z Kim Jong-una. Ať už si o tomhle filmu myslíte cokoliv, je evidentní, že šéfovi nejsrandovnějšího státu na světě, kde má pracovní týden šest dní a sedmý se chodí do práce dobrovolně a lidem je doporučování žrát krysy, protože jsou zdravé, šlápl na kuří oko. Jak by to vypadalo, kdyby měl nad závěrečným sestřihem on?

Hrdina týdne
Ještě před rokem byl Chris Pratt pro většinu diváků neznámý ksicht, pro menšinu obtloustlý podržtaška slavnějších komiků a pro ten zbytek Andy Dwyer, flákač ze seriálu Parks and Recreations. Vloni v létě se z něj ale stal Star-Lord ze Strážců Galaxie a letos si to rozdá s dinosaury v Jurském světě. Ale kdyby do Jurského světa vyrazil Andy Dwyer, taky by to mohlo být zajímavé, i když asi úplně jinak. A hlavně by se to mohlo jmenovat Jurassic Parks and Recreations.

Hra týdne
V Polsku celkem umí dělat počítačové hry a minimálně oba díly Zaklínače jsou skutečně pecky. Teď je tu ambiciózní Dying Light, kde se bude kombinovat parkourové blbnutí s adrenalinovými honičkami s nemrtvými. A nevypadá to vůbec špatně. Hra by měla vyjít už na konci ledna a studio Techland se rozhodlo podpořit ji i „hraným“ trailerem. Osobně si myslím, že je trošku odfláknutý, ale jisté kouzlo má. Mrkněte se sami.

Meč týdne
V traileru na sedmé Star Wars hodně lidí rozhodil neobvyklý meč, který měl v ruce pravděpodobný záporák. Nevypadal jako nic, co jsme ve Star Wars viděli a to už tam pár zajímavých kousků bylo. Během několika hodin se objevily fotomontáže, parodie a hlavně hromada chytráků, kteří měli nutkání vyjádřit se k tomu, jestli je zbraň cool, nebo nebezpečná samotnému majiteli. A vzhledem, že J. J. Abrams by dost pravděpodobně nepřišel s podobnou zbraní, pokud by k tomu neměl dobrý důvod, nebo pokud by nevypadala extra cool (což je vlastně dobrý důvod), tak moc nevím, v čem je problém. A specialista na meče ThegnThrand vám rád vysvětlí, jak s tou bezpečností nakonec vlastně je.

Sequel týdne
O tom, jak moc se povedlo, respektive nepovedlo 96 hodin: Zúčtování, jste se mohli dočíst v imfově recenzi. Z projekce se údajně dává dohromady ještě teď. Tržby tohohle blábolu jsou ovšem tak velké, že už se začala chystat čtyřka. Už u trojky Liam Neeson tvrdil, že v ní nebude hrát, pokud zase někoho někdo unese, ve čtyřce se ovšem k únosům vrátíme. Krom toho se tu ale bude objevovat až podezřele velký počet psů. Jimmy Kimmel a jeden mexický tlouštík.

Upřímný trailer týdne
Thriller Davida Finchera Zmizelá nakonec na Oscarech za favorita nebude a akademie dala při nominacích přednost jiným filmům, to mu ale na kvalitách nic neubírá. Byla to parádní psychologická mrazivá jízda s výbornými herci, nečekanými zvraty a pořádně divnými hrdiny. A upřímný trialer, který si z toho dělá nepokrytě srandu, ale zároveň působí, jako že se film jeho tvůrcům dost líbil, si zaslouží.  

Titulky týdne
K tomu, aby se někdo stal hrdinou největší filmové ságy všech dob, mu k vyjadřování stačí jen pípání. R2D2 z Hvězdých válek si s ním vystačil a evidentně jeho pískáno rozuměli i všichni okolo, jen diváci měli smůlu. Pokud vás ale někdy zajímalo, co se mohlo téhle popelnici dít v jeho kovové mozkovně, když okolo něj prolétávaly stovky nepřátelských stíhaček, stačí kliknout. Ale připravte se na to, že je to vlastně docela hajzl.

Robot týdne
Jestliže máme mezi čtenáři nějakého toho dolarového milionáře, máme tu tip na povánoční dárek. Ať už patříte mezi fanoušky Transformerů, nebo vám už leze krkem, že Michael Bay své schopnosti zbytečně cpe do téhle série, určitě se shodneme na tom, že rozhodně není blbý nápad pořídit si domů nějakou tu plechovou potvoru, kterou můžete sousedům ukázat, kdo že je král vaší čtvrti. A na japonském Amazon vás tenhle krasavec bude stát asi milion dolarů. Bohužel bez horních končetin. Ale zase si na něj můžete doma namontovat kulomety podle vlastního výběru, to není zlé, ne? 

Duel týdne
V minulém Výplachu se vás KarelR ptal na nejlepší seriály loňského roku. To se samozřejmě dost blbě vyhodnocuje, když každý čučí na něco jiného. Takže si klikněte.

Dnes se podíváme na největší animovanou klasiku všech dob, na seriál Simpsonovi. Jeden celovečerák už tahle žlutá rodinka na kontě má, druhého se údajně dřív nebo později dočkáme, ale prý až přijde ten správný čas, ale o hrané verzi se z logických důvodů nemluví. Přesto by nás zajímalo, koho byste obsadili do role Homera Simpsona. Jména pište do předmětu a v textu se rozkecejte, proč zrovna tenhle váš favorit by měl legendárního obyvatele Springfieldu hrát.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace