Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #277 o Neesonovi a sci-fi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Proč je Liam Neeson naštvaný? Na co se bude chodit v příštím roce? A kdo vám nejlépe vysvětlí Interstellar? 

Poslední letošní výplach

Song týdne
Zpívajícího Liama Neesona jsme tu pár výplachů zpátky měli, nejspíš si na jeho Neeson Season pamatujete, ale teď tu máme další potenciální hit. Jestliže minule vsadil na atmosféru a tajuplnou hrozbu skrytou někde v povzdálí, tentokrát se zpívá hezky od srdíčka. Je fajn vidět, že tvůrci trojky 96 hodin mají smysl pro humor a že svůj film hodlají propagovat i trošku jinak než jen trailery, v nichž tenhle dědkovský borec láme lidem vazy hraje na honěnou s letadly.

Dokument týdne
Interstellar, největší filmová událost letošního podzimu, bude filmové fandy lákat ještě nejspíš celkem dlouho, než se dočkáme amatérských filmů, předělávek natočených na zahradě u příbuzných a podobných věcí, které dřív nebo později potkají každý úspěšný film, vezmou si slovo odborníci. Discovery Channel natočili dvaačtyřicetiminutový dokument s názve The Science of Interstellar, kde by vám měli chytří lidé vysvětlit, co se vlastně ve filmu dělo a proč v něm věci fungovaly tak, jak fungovaly.

 

Dcera týdne
Pravděpodobně každý ze čtenářů MovieZone hodlá ze svých současných nebo budoucích dětí udělat filmové geeky a čumět s nimi na klasiky. Star Wars jsou k tomu naprosto ideální. I tady ale může dojít k problémům, tatík, který mluvil se svou pětiletou dcerou o sexy oblečku, který na sobě měla princezna Leia, když si ji Jabba the Hutt vzal jako otrokyni, o tom ví své. Na druhou stranu tenhle prcek to má v hlavě evidentně v pořádku, takže strážci morálky můžou být v klidu.

 

Dinosaurus týdne
Už a pár měsíců tu budeme mít Jurský svět, volné pokračování dinosauří klasiky, která v devadesátých letech uchvátila svět. A Chris Pratt v něm bude jezdit na motorce, zatímco ho budou poslušně následovat jím vycvičení velociraptoři. No, uvidíme, jak to bude fungovat, tyhle potvory ale v původním filmu Stevena Spielberga zrovna přátelské nebyly. Stan Winston tehdy pravěká monstra stvořil hlavně s pomocí loutek a lidí navlečených v kostýmech. Vypadalo to asi nějak takhle.

 

Kraťas týdne
Ve Výplachu vám nabízíme zajímavé krátké filmy tvůrců z celého světa poměrně často a vzhledem k tomu, že tihle lidé jen málokdy točí biografie středoafrických malířů, obvykle nafasujeme sci-fi. Tentokrát to ale bude jinak. The Grey Matter je totiž romantika. I když na sci-fi taky dojde. A vlastně i na horor. Ono je to vůbec celé docela dost divné.

 

Sestřih týdne
Příští rok dorazí Hvězdné války, pátý Terminator, nový Šílený Max, originální Chappie, dinosauři z Jurského světa, velkolepá sci-fi Jupiter vychází, dobrodružné In the Heart of the Sea, další Rychle a zběsile a hromada jiných pecek. Zkrátka to vypadá, že bude na co chodit do kina. A stejně jako každý rok si pro vás i pro nás uživatel Dwarf připravil hodně luxusní sestřih, po němž se nejspíš hned začnete těšit do kina.

Disneyovky týdne
Disneyovské pohádky mají s realitou málo společného. Ve skutečnosti se mnohem méně zpívá, létající koberec člověk taky nevidí každý den a se vztahy je to taky obvykle trochu komplikovanější, než se nám animáky snaží namluvit. Na druhou stranu kdyby se princezny a borci z disneyovských pohádek dostali do našeho světa, zajímavé by to být určitě mohlo. V Kouzelné romanci to konec konců šlapalo parádně.

 

Dude týdne
Big Lebowski od bratrů Coenových je filmová klasika. Temný případ se mezi tu televizní ještě neřadí, ale je to víceméně jen kvůli tomu, že na to tahle parádní kriminálka nestačila dost zestárnout. Každopádně Woody Harrelson a Matthew McConaughey v ní odvedli parádní výkony, při sledování tohohle videa ale člověka přeci jen napadá, jestli by to Dude s Walterem nezvládli ještě o něco lépe.

 

Hudba týdne
Legendární sci-fi Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea si asi málokdo dovede představit bez hudby Richarda Strausse. Původně ovšem tenhle klasik neměl při záběrech na nekonečný vesmír a při scénách boje s počítačem HAL 9000 vůbec znít. Pro Kubricka skládal klasický soundtrack Alex North a povedlo se mu ho udělat úplně celý. Kubrick ho však nakonec nechtěl. Vy si každopádně můžete s Northovhou hudbou dát alespoň úvodní scénu.

 

Duel týdne
Minule jsme se vás ptali na nejoblíbenější díl hobití série a s přehledem u vás vyhrála jednička, Neočekávaná cesta.

 

Dnes se vzhledem k blížícím se silvestrovským oslavám podíváme na nějakou párty. Zajímalo by nás, který filmový večírek byl podle vás nejvydařenější. Název filmu napište do předmětu a v textu se rozepište, proč byste se chtěli zničit zrovna tady.

Za týden a v roce 2015 zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace