Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů herečky Simony Babčákové


ikona
Mr. Hlad
Jaké filmy má ráda hvězda seriálu Comeback a držitelka Ceny české filmové kritiky?  

Herectví studovala u Jaroslava Duška a i když si v minulosti prošla několika divadly, dnes ji můžete vidět především v Dejvickém v Praze. V našem hlavním městě také uvádí improvizační večery v klubu Rock Café. Má za sebou spolupráci s Janem Hřebejkem na komedii U mě dobrý, zahrála si v dramatu Děti noci a několikrát spolupracovala s Robertem Sedláčkem. Za film Rodina je základ státu byla nominována na Českého lva a získala Cenu české filmové kritiky.

Hrála i ve filmech Alois NebelDíra u Hanušovic nebo Ve stínu a vidět jste ji mohli i v seriálovém Comebacku. Krom toho má na svém kontě i dvě nominace na divadelní Cenu Alfréda Radoka. Spolu s Jakubem Žáčkem již pátým rokem moderuje zahájení a zakončení Festivalu krátkých filmů Praha, jehož 10. ročník se koná v lednu 2015 v Praze a letos i v některých vybraných městech.. 

A my jsme ji vyzpovídali ohledně sedmi oblíbených filmů: 

Je pro mne těžké najít sedm nejoblíbenějších filmů, neb úžasných snímků, které mě zasáhly a ovlivnily v mém životě i tvorbě jsou desítky. Všechny spojuje smysl pro humor a poselství. Jsou to filmy, které posunuly mé vnímání nebo daly životu smysl. Po jejich zhlédnutí jsem se cítila duševně bohatší. Zní to možná kýčovitě, ale já to tak s filmem mám.

1. Přelet nad kukaččím hnízdem (USA 1975, režie: Miloš Forman)

Ta legendární věta: „Aspoň jsem to zkusil", se stala mým mottem a tento film mě radikálně ovlivnil a změnil můj život. Snad k lepšímu. :-)

2. Smažená zelená rajčata (USA 1991, režie: Jon Avnet)

Překrásný film o ženském přátelství. Dojalo mě to a hluboce mi to vtisklo představu o obětavosti a velkorysosti ducha.

3. Stíny a mlha (USA 1991, režie: Woody Allen)

Tenhle film od Woodyho Allena je zkrátka krásná magická a vtipná záležitost.

4. Nádherná zelená (Francie 1996, režie: Coline Serrau)
 
Považuje se to za alternativní film, dokonce zakázaný. Pro mě je to naprostá realita. Počítám ho mezi takzvané probouzecí filmy. Jen víc takových.

5. Pátrání po Sugar Manovi (Švédsko/VB 2012, režie: Malik Bendjelloul)

Dokumentární film plný pozitivních překvapení a naděje. O síle ducha a osobnosti.

6. Ona (USA 2013, režie: Spike Jonze)

Vždycky mě štvalo, že ve všech filmech o umělé inteligenci, neměla UI nic jiného na práci, než vyhladit lidstvo. Přitom inteligence se s agresivitou moc nekamarádí, proto jsem byla šťastná, když jsem viděla film Ona. Takhle si umělou inteligenci představuji a zároveň je to krásná metafora Boha nebo vyššího vědomí. Proplakala jsem ho celý.

7. Attila Marcel (Francie 2013, režie: Sylvain Chomet)

Další z probouzecích filmů. Všechny stopy vedou do dětství. Tento film vám splní vše, co čekáte od francouzského filmu. Skvělé herce, překrásnou hudbu, humor, bizarní příběh.

Tak co na to říkáte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace