Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #276 o Bondovi a Vánocích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co je zač organizace SPECTRE? Proč nechodí princezna Leia mezi lidi? A chodí k Tarantinovi Ježíšek? 

Předvánoční výplach

Bondovka týdne
Už za necelý rok si budeme moci do kin zajít na Spectre, novou Bondovku, ve které se krom Daniela Craiga objeví i Monica Bellucci, Dave Bautista nebo Christoph Waltz. Teď se sice všichni tváří, že jeho Oberhauser nebude Ernst Stavro Blofeld, ale vzhledem k tomu a k jeho specializaci na záporácké magory, je dost slušná šance, že si nejslavnějšího bondovského záporáka zahraje. Uvidíme z trialerů, nebo až v kině, ale každopádně připomenout si jeho dílo a to, co s organizací SPECTRE napáchal, si určitě připomenout můžete.

Kraťas týdne
Max Landis patří k nevýraznějším mladým scenáristům současnosti. Napsal vynikající Kroniku a brzy se dočkáme jeho romantické komedie Me Him Her, svérázného pohledu na hororovou klasiku Victor Frankenstein, akční komedie American Ultra romantické akce Mr. Righ. Mezi tím si ale stačil odskočit k režii a natočil krátký film Jan LA, který se tváří jako dokument říznutý found footage a hlavní hrdinkou je dívka, která tvrdí, že si jako svůj umělecký projekt zvolila výrobu bomby. Jak moc kecá a jak moc to myslí vážně, si zjistěte sami.

Žranice týdne
Hobit nám sice skončil, ale i když se mu nepovedlo dosáhnout kvalit Pána prstenů, pár důvodů, proč si tuhle trilogii pamatovat i v dalších letech, se určitě najde. Byl tu super drak, akční scény Peter Jackson pořád zvládal na výbornou, samotná Středozem se jen tak neokouká a mezidruhová love story taky fungovala. No a pak tu byla úvodní hostina, respektive nelítostná žranice, během níž parta trpaslíků zlikvidovala zásoby jídla a pití Bilba Pytlíka tak nelítostně, že s nimi musel vyrazit na výpravu k Osamělé hoře. Pokud byste si chtěli pochutnat jako oni, tady se dozvíte, jak na to.

Procházka týdne
Možná jste zaregistrovali asi měsíc staré video, ve kterém chodí deset hodin po New Yorku mladá žena a počítá, kolikrát ji někdo dával neslušné návrhy. Fakt, že to byla podle všeho slepice, co má trošku problém a za sexuální nabídky brala i obyčejný pozdrav, teď nechme stranou, ale psalo se o tom zkrátka docela hodně. Dost na to, aby si z toho fandové Hvězdných válek udělali trochu srandu. I když je celkem pochopitelné, že když si princezna Leia vyrazí do ulic mezi obyčejné lidi, nežádoucí pozornosti jen tak neuteče.

Koledy týdne
Dvojky Avengers se dočkáme už v létě, takže je jasné, že nás v příštích  měsících bude Marvel zásobovat trailery takovou rychlostí, že to nebudeme stíhat ani sledovat, natož psát. Zatím však máme ještě klid. Tedy napůl, protože někdo se rozhodl věnovat asi docela dost času tomu, aby sestříhal z dialogů hrdinů marvelovského světa koledu.

Ráno týdne
Santa Claus ma na starost USA, u nás nosí dárky Ježíšek a osobně si dovolím tvrdit, že tlusťoch ze severního pólu moc dobře ví, že kdyby strčil do Česka čumák, dostane pořádně po držce. V Americe však vládne. Už vloni se objevilo video se sestřihem toho, jak by asi vypadalo ráno 25: prosince ve filmech slavných režisérů. Teď tu máme dvojku. Jak by asi rozbalování dárků natočili Michael Bay, Quentin Tarantino, Alfred Hitchcock nebo Christopher Nolan?

Song týdne
Někdy se to úplně nepovede. Dát si bitvu pěti armád v podobě rapového battlu se možná zpočátku mohlo zdát jako dobrý nápad, ale to asi nikomu nedošlo, že to nebude fungovat, když lidé před kamerou nebudou umět rapovat a jejich text bude vtipný asi jako předvánoční úklid. Snaha se cení, ale … no, řekněme, že jsme rádi, že Hobit skončil.

3D týdne
Před nedávnem jste mohli vidět pár vteřin seriálu Futurama ve 3D, člověk si z toho ale nedokázal pořádně udělat představu, jak by mohl vypadat výsledek. Teď už by to však jít mohlo.

Koupání týdne
A to jsem si myslel, že už jsem viděl všechno, co můžou filmoví fandové vymyslet. Ale byl jsem vedle a vypadá to, že svět nerdů, geeků, militantních fanoušků a vůbec lidí, díky nimž jsme schopni každý týden zaplnit výplach, toho může nabídnout ještě hodně. Napadlo vás někdy přehrát spolu s kámoši úvodní scénu z Pulp Fiction? Většinu asi ne. A ta menšina to nejspíš nedělala pod vodou.

Duel týdne
Jelikož KarelR opět zadal otázku, u které bych musel komplikovaně počítat, kdo co nestihl nakoukat a na co se ještě chystá plus do toho řešit pořadí nejpřehlíženějších filmů, alibisticky vás odkážu na diskusi z minulého Výplachu. Třeba po jejím přečtení zjistíte, že vám taky nějaká ta potenciální pecka chybí.

Dnes to budete mít jednodušší. Napište nám, jaký díl z trilogie Hobit se vám líbil nejvíc. Název klasicky do předmětu a důvody, proč jste si vybrali zrovna ten, vypište v textu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace