Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
téma
Dokumenty, trýznivá dramata a český erotický thriller. 

V prosinci se do kin řítí hlavně rodinné jistoty, čeští distributoři je ale chytře obšancovali hrstkou interesantních dokumentů a dramat. Pokud tedy nehodláte absolvovat třetí Noc v muzeu, račte vybírat.

 

4. prosince

Dva dny, jedna noc

Bratři Dardennové a belgický sociální teror. Marion Cotillard v tomhle dramatu hraje pracovnici elektrárny, která musí za dva dny přesvědčit devět kolegů, aby se vzdali pracovního bonusu a zachovali tak její místo. Zní to docela napínavě a provedení podle všeho vůbec není špatné.

 

Hledání Vivian Maier

Vivian Maier byla chůva a fotografická nadšenkyně, jejíž šedesátileté dokumentování New Yorku a Chicaga se dostalo na veřejnost zcela náhodou až po její smrti. Logicky si tedy vysloužila vlastní dokument, který snaží rozluštit, jaká vlastně Vivian byla a proč se o svých 100 000 fotografií s nikým nepodělila. Ohlasy? Velmi vstřícné. A snímek už si odbyl svoji premiéru i na webu (nový obchodní model!), takže není moc výmluv, proč mu nedat šanci.

 

Velkolepé muzeum

Další zajímavý dokumentární zářez. Velkolepé muzeum sleduje dva roky v životě lidí, kteří pracují v Muzeu umění ve Vídni. Jedná se tudíž o mozaiku příběhů vedoucích pracovníků i nižších šarží, z níž se skládá portrét ostře sledované moderní instituce. Příliš obyčejné? Podle ohlasů ani ne, takže rozhodně kandidát na neblockbusterovou návštěvu kina.

 

11. prosince

Příběh Marie

Sousloví "hluboký lidský příběh" se na MovieZone používá hlavně ironicky, u Příběhu Marie ho ale zřejmě budeme brát vážně. Pod tímhle názvem se totiž skrývá životopis slepé, hluché a němé dívky z 19. století, který už papírově vypadá na těžkotonážní emocionální ránu. A pokud nejsou hodnocení na ČSFD falešná, asi to vážně nebude nic pro slabší povahy.

 

Raluca

Češi se kriminálkám věnují především v televizní branži. Raluca je proto milým osvěžením a potěší už tím, že slibuje variaci na klasické noiry o soukromých detektivech, kterým vždycky rozhází život osudová žena. Upoutávky hrály především na vizuální notu a vnadily i na špetku živočišné erotiky. Tak uvidíme, jestli nás debutující Zdeněk Viktora ve finále oslní nebo ne.

 

Co jste si vybrali z prosincové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v lednu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace