Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chabá výhra Hunger Games, svět zajímá Exodus a Nolan


ikona
Cival
ridley scotttržby
Jak to o víkendu vypadalo v amerických pokladnách? 

Ajaj. Bída se zase jednou velkolepě zkřížila s nouzí a my museli sledovat jeden z nejmizernějších víkendů filmového roku. Kasovní mizérii nespasila žádná velká novinka – premiéry se totiž dočkal jen katastrofálně hodnocený horor The Pyramid, jenž vytěžil z šesti stovek kin zoufalý milion a 350 tisíc dolarů. Velikánská marnost, přitom trailery vyznívaly poměrně slibně.

 

Pouhých jedenadvacet milionů tedy stačilo trojce Hunger Games k suverénní obhajobě první příčky žebříčku. Blockbusterová jistota podzimu ovšem znovu ztratila skoro dvě třetiny ze svých výnosů – a právě tahle rychlost klesání jasně značí, že třístovka bude pro Hunger Games konečnou stanicí a Strážci Galaxie v klidu uhájí pozici nejúspěšnějšího bijáku roku v amerických kinech. To je pro Marvel opravdu parádní zpráva.

Hunger Games nicméně taky neprodělají. Čtvrtmiliardu z Ameriky už doplňuje víc jak 300 milionů ze zbytku světa. A není to rozhodně jediný případ, kdy výnosy z ostatních kontinentů trumfují domácí zisky: Už třeba stříbrní Tučňáci z Madagaskaru, kteří se díky jedenácti milionům vytáhli na průběžných 47 melounů, si díky kilu ze zbytku světa výrazně vylepšují rozpačitou bilanci.

 

Za pozornost stojí i obstojný start historického velkofilmu Exodus od Ridleyho Scotta, jenž z prvního víkendu v pár evropských a asijských destinacích vytěžil 23 milionů – a dá se předpokládat, že půjde zhruba ve šlépějích Aronofskyho biblické epiky Noe a zacílí na neamerickou čtvrtmiliardu.

O řád impozantnější jsou pak světové tržby Interstellaru, jenž zejména díky asijským kinům urval mimo zámoří už 434 milionů. V Americe mu tentokrát připadla pátá pozice za osm melounů, kterážto suma vytáhla aktuální tržby na 158 milionů. Nolan si reputaci rozhodně nepokazil.

 

Přeskočili jsme třetí a čtvrté místo a na něm dva další osmimilionové tituly, ovšem v naprosto odlišné náladě: Zatímco Šéfové na zabití 2 jsou při aktuální padesátce z celého světa pro Warnery velkým zklamáním, disneyovský animák Velká šestka pokladny hodně slušně valchuje – z Ameriky vymáčkl už 177 mega, čímž se řadí na moc hezké třinácté místo letošních tabulek.

Do desítky se vešel ještě Návrat blbýho a blbějšího, jenž aktuálně přepočítává 116 milionů celosvětově, pak i biografické drama Teorie všeho, výborná Fincherova Zmizelá a skvělý Birdman.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden do kin vtrhne Scottův religiózní epos Exodus, skromně k němu zkusí vzhlížet oddychovka Top Five Chrise Rocka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace