Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #274 hlavně o Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by Hvězdné války vypadaly, kdyby do nich extrémně kecali u Disneyho? Nebo kdyby se Abrams urval ze řetězu? Nebo kdyby byly z Lega?  

Monotematický výplach

Trailery týdne
Je konec roku a to znamená, že nás v nejbližších dnech čeká hromada sestřihů nejlepších i nejhorších filmů. Ten dnešní se však překvapivě nesoustředí na filmy samotné, ale na trailery, takže tu uvidíte věci, které si svou premiéru teprve odbudou, ale těšit jsme se na ně mohli už před nějakou dobou. No a vypadá to samozřejmě skvěle. 

Disneyho Star Wars týdne
Když se Hvězdné války dostaly pod Disneyho, spousta lidí z toho byla právem celkem nervózní. Nikdo nechtěl vidět, jak se světelnými meči bojuje Darth Vader s Mickey Mousem, ovšem zatím to vypadá, že se není čeho bát a že nové Star Wars budou takové, jaké si fanoušci vysnili. Navíc Disney už párkrát ukázal, že umí bez problémů do své stáje zařadit filmy, které tam na první pohled nezapadnou, třeba Marvelovky nebo Piráty z Karibiku. Každopádně pořád musíme být obezřetní. Byla by škoda, kdyby to celé dopadlo takhle.

 

Abramsovy extrémní Star Wars týdne
J.J. Abramse máme v redakci hodně rádi. Cival jeho talent a schopnosti objevil u třetí Mission: Impossible, Hlad s Imfem mu drží palce už od Aliasu a Star Trek se nám líbí všem. Pro režii Hvězdných válek je naprosto ideální, ale logicky tu byla otázka, jak moc bude jeho film svítit. Abrams = lens flare. V traileru se zatím nic podobného neobjevuje, ale je lepší být připravený. Takže si ve vlastním zájmu pusťte tenhle kousek. 

 

Lego Star Wars týdne
Hvězdné války a Lego se kamarádí už celkem dlouho a i dospělí geekové si nejspíš přejí pod stromeček hromadu kostiček, ze kterých se dá složit Jabbův palác včetně té díry, ve které bydlí rancor. Asi tedy není vůbec žádné překvapení, že se Lego fandové rozhodli udělat vlastní verzi upoutávky na film, který je pravděpodobně nejočekávanějším projektem příštího roku. 

 

Epizoda I týdne
Kdo v půlce devadesátých let čuměl na filmy, asi už si jednou tohle šílenství okolo čekání na pokračování, respektive prequel Hvězdných válek jednou prožil. Faktem sice zůstává, že Skrytá hrozba je nejslabší z celé série, ale to v té době nemohl nikdo vědět. Na druhou stranu když se její trailer smíchá se zvukem a atmosférou upoutávky na sedmičku, vypadá to překvapivě dobře. Jenom ten Jake Lloyd hraje pořád jako dítě, které George Lucas potkal někde v dětském koutku a nabídl mu roli, protože se mu nechtělo hledat někoho jiného. 

 

Crossover týdne
Simpsonovi jsou s námi už čtvrt století, ale pořád dovedou překvapit. Třeba svými gaučovými fóry. Viděli jsme tu pár hodně zajímavých kousků, třeba ten, který ukázal, jak slavná žlutá rodinka vzniká v otrockých podmínkách kdesi v jihovýchodní Asii, kde při jejím malování a animování trpí nejen lidé, ale i jednorožci. No, tentokrát to bude o něco pozitivnější, disneyovštější, animovanější a vánočnější. 

Impérium týdne
A když už lze spojit do jedné upoutávky filmy Síla se probouzí a Skrytá hrozba, proč se nevrátit i ke staré trilogii? Impérium vrací úder je pravděpodobně nejoblíbenější část Hvězdných válek a to nejen kvůli tomu, že se tam začnou řešit rodinné rozpory klanu Skywalkerů, ale i pro poměrně překvapivě depresivní atmosféru. No a samozřejmě i kvůli bitvě na planetě Hoth,zmrazení Hana Sola a honičce mezi asteroidy. Upgrade nutný asi není, ale určitě by to šlapalo i s ním. 

 

Znělky týdne
Klasické seriálové znělky dnes už pomalu mizí, ale ty starší člověk z hlavy jen tak nevymaže. A platí to i pro Daniela Korena, jenž je evidentně nejenom seriálový fanda, ale i celkem schopný muzikant a je připravený připomenout vám dvacítku nejslavnějších televizních songů během pouhých dvou minut. 

 

Spaceballs týdne
Nebudu zastírat fakt, že Spaceballs u mě vždycky kopaly druhou ligu a že mě nejspíš nikdy nikdo nepřesvědčí o tom, že si zaslouží místo vedle Žhavých výstřelů nebo Bláznivé střely. Ale sranda to je, to zase jo. A jelikož má tahle parodie na ságu George Lucase víc fandů než fotbalové Blšany, asi se dalo čekat, že alespoň jeden z nich zvládne sestříhat upoutávku na tenhle kult se zvukovým a hudebním doprovodem chystané Sedmičky Hvězdných válek. Ale jo, uznávám, že Rick Moranis a jím probuzená temná strana síly zábavné jsou, ne že ne. 

 

Duel týdne
Minule po vás chtěl KarelR váš nejoblíbenější film J.J. Abramse. Celkem s přehledem to vyhrál první Star Trek 

 

Dnes pochopitelně zůstaneme u Star Wars. Zajímalo by nás, kterého rytíře Jedi máte nejraději. Jméno favorita napište do předmětu a do textu uveďte důvody. 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (56)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace