Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieZone na premiéře a tiskovce třetího Hobita


ikona
KarelR
hobit
Pipin a jeho parta naposledy na Leicester Square. 

pozn. redakce: Servírujeme další report od londýnské spojky!

---

Kdo z vás si pamatuje čtvrtek 15. ledna 2004? Já teda dost dobře. To jsou takový ty zážitky, který z člověka udělají filmovýho blázna, co si pak začne vyrábět kostýmy a pobíhat s modře nabarveným klackem támhle někde v Krčským lese. A tentokrát ono šílenství může poznamenat zase další generaci, protože jak už každý tolkienolog a pasák ovcí na Novém Zélandu ví, další završení epické trilogie jde do kin. Londýnská spojka je ale na recenzi až moc zaujatá, a jakmile dojde na Legolase, taky dost emočně nestabilní. Takže tu radši nechám na mistrovi lembasových hlav Civalovi.

GALERIE: FOTKY Z PREMIÉRY A TISKOVKY TŘETÍHO HOBITA

 

Megalomanie Petera Jacksona a jeho kreativního týmu každopádně nezná obdoby. Nejenom, že je Hobit CGI zvěrstvo, ale i ta světová premiéra musí vypadat jak ze Středozemě, protože tohle je konec. Zase jednou. Fanoušci se opět sletěli z celého světa, aby v mokrém Londýně v kostýmech elfů a hobitů kempovali s tím, že si třeba po tom nocování u zábran udělají selfíčko s Gandalfem. Většinou to funguje tak, že kdo má nejoriginálnější kostým a nejsilnější hlasivky, fotky nebo podpis nakonec uloví. A možná se objeví i na těch velkých plátnech, co jsou po celém Leicester Square. My z protekční novinářské části jsme nicméně ulovili alespoň pár zajímavých prohlášení.

Na červeném (tentokrát teda zeleném) koberci se stylově postaveným kamenným pódiem popsaným runami se opět sešla celá hobití herecká a filmařská parta. Motto a hashtag večera bylo thorinovské #OneLastTime, ale opravdu to je naposled? Máme totiž dost exkluzivní, ehm, drby, které děsně nenápadně naznačují opak!

 

Billy Boyd prozradil, že má v plánu přesvědčit Petera Jacksona, aby natočil film jenom o Pipinovi a Smíškovi, protože by to podle něj byla ta nejlepší filmová bromance všech dob. Prostě pohodový biják o tom, jak si parta hobitů užívá a popijí celé dny pivo v místní hospodě támhle někde v Kraji. Na to by totiž fakt zašel. A my taky, po všech těch filmech s Jamesem Francem a Sethem Rogenem už to chce nějakou čerstvou huličskou krev. A koukat na hobity, jak se dostávají do dobré nálady po matroši z Jižní čtvrtky? Sem s tím!

Dále jsme se dozvěděli, že na Billyho zbytek bývalé hobití party trochu žárlí. Jako jediný z téhle čtyřky ale umí pořádně zpívat, a tak není divu, že si finální song třetího Hobita střihnul právě on. Třeba Elijah by se po bok Enyy nebo Annie Lenox nikdy nevyzpíval. A tak těžko vzniklo něco, čemu MovieZone predikuje alespoň oscarovou nominaci.

A teďka trocha bulváru! Trpasličí hezounek Aidan Turner, představitel Kiliho, zase dával na vědomí, že svoji zamilovanost do elfky Tauriel (Evangeline Lilly) vůbec nemusel hrát. Ale kdo by se divil, o zrzavý elfí bojovnice musely být Středozemi rvačky tisíce let. (/konec bleskování)

Peter Jackson nám sice svůj čas věnovat nemohl (mé fanouškové srdce zaplakalo), ale pokecali jsme si s jiným členem hlavního producentsko-scenáristického tria, Philippou Boyens. Samozřejmě nás zajímalo, jestli do Středozemě opět nakoukneme jako nyní s Hobitem. Jestli se v další dekádě nevrátíme ještě jednou, a to díky Silmarilionu nebo Nedokončeným příběhům. Jak Philippa poznamenala, už s právy na Hobita měli „menší“ problémy, jelikož je vlastní Tolkienova rodina. Rádi by další příběhy zfilmovali, ale málokdo věří tomu, že spadnou do klína zrovna Philippě, Peterovi a jeho ženě Fran Walsh.

Návrat do Středozemě tak můžeme dost pravděpodobně očekávat. Nespíš ale pod taktovkou jiných filmařů, což neuškodí, protože jako si George Lucas nenechal sahat na jeho dítko Star Wars, aby jej nakonec přenechal J. J. Abramsovi (kterému věříme, že?), jiný pohled může takové dojné krávě jako je středozemská hexalogie jenom prospět. Takže… zase za 10 let?

 

Hobit: Bitva pěti armád do českých kin dorazí až 11.12., Jackson už ale klasicky plánuje release na DVD a BD trh. Pán prstenů podle něj ve chvíli, kdy se spojí s Hobitem, dostane nový rozměr. A i tady se nabízí zajímavá paralela ke Star Wars. Na tiskovce naše stará známá z červeného koberce Philippa Boyens zmínila, že třeba některé dialogy Galadriel a Gandalfa v posledním díle Hobita totálně změní celé vyznění jejich vztahu ve Společenstvu prstenu. Zejména scénu, kdy se Galadriel dozví, že Gandalf zemřel v Morii. Další oslí můstky pak prý objevíme, až celá hobití trilogie vyjde ve své rozšířené verzi. A jak Jackson na tiskovce potvrdil, Bitva pěti armád bude mít hned o 30 minut více, takže nás očividně čeká dost filmových maratónů s krásnými novými reedicemi.

GALERIE: FOTKY Z PREMIÉRY A TISKOVKY TŘETÍHO HOBITA

A na závěr trocha sentimentu. Filmový maratón je něco, co napadne každého, jakmile posledního Hobita dokouká. Ať už je lembasová hlava nebo ne. A když člověk ještě vidí celou tu nadšenou skupinku s bláznivým fanouškem a až potom režisérem Jacksonem v čele, další návrat do Středozemě by byl o to vítanější. Ať už díky výletu na Nový Zéland nebo třeba novému zábavnímu parku (mrkám na tebe, Ameriko!). Takže, díky Petere. Za všechno!

Klára

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace