Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hunger Games porazily Tučňáky i dvojku Šéfů


ikona
Cival
tržby
Jak to vypadalo v amerických kinech během Díkuvzdání? 

Tož Díkuvzdání studia letos moc nepotěšilo. Ambiciózní premiéry totiž vůbec nezvládly konkurovat, a tak si první pozici v klidu udržely třetí Hunger Games. Ani ty přitom nemají výkonnost, jakou si od nich trh sliboval. Po slabším úvodním víkendu se žádný velký vzmach nekoná, protože přišel standardní pokles zisků o 53% a přisypání dalších 56 milionů dolarů.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE HUNGER GAMES

Po deseti dnech v amerických kinech má trojka úspěšné série na kontě 225 mega z Ameriky. Je to úctyhodná suma, ale tvůrci prostě museli po minulých víc-jak-čtyřsetmilionových přídělech přeci jen čekat vydatnější porci. Letos na ni nedojde a dokonce to vypadá, že Hunger Games ani nezvládnou uzmout Strážcům Galaxie titul nejúspěšnějšího filmu v zámořských kinech za rok 2014. Jeho 331 milionů nejspíš těsně nezdolají. Což ovšem nic nemění na megavýdělečnosti tohohle podniku, protože ze zbytku světa už přitekla další čtvrtmiliarda a Hunger Games díky tomu schraňují už 480 globálních melounů! Slušná rychlost. 

Víc jsem rozhodně čekal od Tučňáků z Madagaskaru. Ověření černobílí klauni se totiž konečně dočkali vlastního celovečeráku, za výtěžností své domovské série ale hluboko zaostali. Zatímco u Madagaskarů jsme si zvykli na šedesátimilionové otvíráky, Tučňáci se odpíchli jen od 26 milionů. Desítku sice přilili ve středu a ve čtvrtek, to ale úvodní bilanci kdovíjak nezlepšuje - povedená sólovka akčních opeřenců totiž měla cílit na víc jak sto milionů z Ameriky.

Je to beztak zvláštní situace, že nejoblíbenější postavičky ze superúspěšné série nezvládly vlastní biják utáhnout. Svým způsobem ale dává smysl, protože jejich pozice už není tak výrazná a vděčná... a navíc tučňáci už se možná přeci jen za ty tři filmy, x krátkometrážních skečů a několik seriálů stihli okoukat. Celkem by mě zajímalo, jak by se dařilo třeba sólovce Scrata z Doby ledové. A samozřejmě jsem zvědavý na výnosy Mimoňů z Já, padouch za rok v létě.

Třetí pozici si zajistil animák Velká šestka, v němž Disney koketuje s marveláckou superhrdinskou základnou. Osmnáct milionů vytlačilo film už na 167 míčů z Ameriky, takže dvoustovka určitě padne. A to se cení.

Téhle metě se znenadání přiblížil i Interstellar, jehož sváteční zisky oproti minulému týdnu neklesly, ale naopak o 3% stouply (!). Díky tomu si připočetl dalších patnáct milionů a aktuální americké tržby vytáhl na 147 mega. Připočtěte k tomu čtyři stovky ze zbytku světa a máte už hodně silnou dolarovou kanonádu.

Na pátém místě zklamávají Šéfové na zabití 2. Povedené pokračování ansámblové komedie to od amerických kritiků brutálně schytalo, problém ale nebude ani tak v záporných recenzích, jako spíš v nevýrazném marketingu a v tom, že značka navzdory hezkým tržbám jedničky není tak blyštivá, aby lidi kdovíjak bažili po druhém dílu.

První Šéfové každopádně utržili dvě kila celosvětově, a to zejména díky 117 milionům z Ameriky, k nimž si dokráčeli po úvodních 28 milionech. V Americe si o takových sumách můžou nechat Warneři jen zdát, protože start za patnáct milionů nedovolí ani myslet na celkovou padesátku. A to je velké zklamání. Poloviční zisky oproti jedničce se ani u komedií moc nenosí.

Šestý je Návrat blbýho a blbějšího s průběžnými semdesáti miliony, na sedmé místo ale poskočila Teorie všeho, která expandovala do osmi stovek kin a vytáhla z nich pět milionů.

Do desítky se pak vešla ještě Zmizelá, jejíchž 334 mega celosvětově je Fincherovým absolutním rekordem (nehledíme-li na inflaci), velebený Birdman a nezávislárna St.Vincent, která do českých kin půjde pod názvem Miluj souseda svého.  

Kompletní víkendové tržby zde.

Příští víkend bude bez velkých novinek, jen s hororem The Pyramid.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace