Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pozvánka: Festival Filmasia


ikona
Mr. Hlad
filmasia
Festival Filmasia se letos koná podesáté. A z programu si vybere jak milovník akce, tak i náročnější divák nebo fanda rodinných filmů 
Festival Filmasia slaví už deset let. Za tu dobu přivezl do Česka sto padesát pecek z druhé půlky světa a představil to nejlepší z kinematografie zemí Dálného východu. Letos nabízí nejenom novinky, ale i ohlédnutí za kariérou filmaře, jenž pomohl asijským filmařům prorazit do světa. A pokud u toho chcete být, jako že byste měli, tak si udělejte volno mezi 1. a 7. prosincem a zajděte si do pražských kin Lucerna nebo Světozor. Budou se promítat filmy ze všech zemí, jimž se Filmasia věnovala v předchozích letech, velkým tahákem je ale i retrospektiva Park Chan-wooka, tvůrce původního Oldboye a dalších dnes už kultovních pecek. . 

Dál se můžete těšit na filmy z Tchaj-wanu, Japonska, Číny, Hongkongu nebo Koreje. Za pozornost určitě stojí Slaměný štít, v níž se klasik Tashi Miike rozhodl podívat mezi členi policejní jednotky, kteří mají před soud odvézt sadistického vraha, na jehož hlavu byla vypsána milionová odměna. Hongkongský klasik Johnnie To zase vyzná lásku svému městu ve Vrabčákovi a z Koreje dorazí nejen akční jízda Plačící muž, ale i drsné sci-fi Snowpiercer, které se natáčelo u nás a hrají v něm Chris Evans nebo Tilda Swinton. No a pokud chcete asijskou kinematografii představit nejmenším, můžete je vzít na dabovaný animák Hayao Miyazakiho Ponjo z útesu nad mořem. Zkrátka toho bude k vidění opravdu hodně. Kompletní program si můžete přečíst na webu festivalu, ale vybere si nejspíš každý. 

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace