Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

RIP: Zemřel Mike Nichols, režisér Absolventa


ikona
Mr. Hlad
rip
Zemřel legendární režisér Mike Nichols, autor nejen kultovního Absolventa 

Filmový svět přišel o dalšího velkého vypravěče. Ve věku třiaosmdesáti let zemřel režisér Mile Nichols, člověk, který se bezpochyby mohl řadit mezi klasiky. Měl doma Oscara, Emmy, divadelní ocenění Tony a dokonce i Grammy a i když si ho nejspíš většina lidí bude pamatovat především díky jeho kultovnímu Absolventovi, podepsal se pod mnoho dalších pecek. Debutoval mrazivým dramatem Kdo se bojí Virginie Woolfové?, ale natočil třeba i adaptaci kultovní knihy Hlava 22.

Na kontě má i napínavý příběh podle skutečné události Silkwoodová, romantickou komedii s Harrisonem Fordem Podnikavá dívka, vydařený horor Vlk s Jackem Nicholsonem nebo komedii Ptačí klec. Neflákal se ani na stará kolena a místo důchodu natočil pecky jako Na dotek nebo Soukromá válka pana Wilsona. Stejně úspěšný byl i v televizi a v divadle. Dnes jsme celkem zvyklí na to, že velcí režiséři točí i seriály a minisérie, jeho jedenáct let staré drama o AIDS Andělé v Americe však svět překvapilo tím, že u něj byl nejen Nichols, ale i Al Pacino nebo Emma Thompson a Meryl Streep. A že bylo sakra dobré Divadelních cen Tony vyhrál dokonce šest a to je dodnes rekord! Tenhle chlap zkrátka bude chybět nejen filmovým fandům.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace