Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #270 o Nolanovi a Capovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadal Captain America z osmdesátých let? Co mohlo děsit ve Vetřelci? A jak blbne NASA s laserem? 

Závad prostý Výplach

Retro týdne
Asi se s většinou čtenářů shodnu na tom, že Captain America: Návrat prvního Avengera je jeden z nejlepších comicsových filmů vůbec. A když se podíváme pár let do minulosti, je vidět, jak strašně dlouhou cestu tenhle žánr ušel. V devadesátých letech jsme měli Batmana s bradavkami, víc k tomu asi není třeba dodávat. Pokud by vás ale zajímalo, jak by druhé dobrodružství Steva Rogerse vypadalo, kdyby vyšlo o nějakých pětadvacet let dřív, tak se podívejte na tohle hodně povedené video.

Casting týdne
Henry Thomas v legendární rodinné sci-fi E.T. Mimozemšťan odvedl parádní hereckou práci a to v době, kdy si musel ještě pár let počkat na to, aby si mohl v hospodě objednat pivo. Roli malého Elliotta, který se skamarádí s mimozemšťanem, měl ale původně hrát někdo jiný. Jakým způsobem ale zjistila, že původně obsazený kluk není tím pravým? No … řekněme, že v tom figurovali draci.

 

Hudba týdne
Hans Zimmer u Nolanovy novinky Interstellar odvedl parádní práci, ale s tím asi všichni počítali, tenhle pán svému řemeslu rozumí a ukázal to i u Počátku. Jsou ale na světě jedinci, kteří ke skvělé hudbě nepotřebují orchestr s desítkami lidí, ale poradí si sami a stačí jim k tomu třeba i jen obyčejné cello a hromada nadšení. Song Time hraje mimochodem David Chen, jeden z redaktorů Slashfilmu.

 

Kniha týdne
Scottův Vetřelec sice letos slaví pětatřicáté narozeniny, vidět to na něm ale moc není a jeho kvality a dopad na žánr nejspíš budou oceňovat i další generace. Pokud patříte mezi fandy a sháníte zajímavý vánoční dárek, zkuste knihu Alien the Archive: The Ultimate Guide to the Classic Movie, ve které na vás čeká hromada exkluzivních materiálů, fotek z natáčení, ale hlavně spousta nepoužitých návrhů designu samotné potvory.

 

Reklama týdne
Netflix, který nabízí hromadu filmů a seriálů a v poslední době vytváří i vlastní (a ještě k tomu hodně dobré) u nás bohužel asi ještě chvilku mít nebudeme. V Česku si radši všichni stěžují na zlé pirátství, ale alternativu, která by člověku nabídla ten film, který chce, v takové podobě, v jaké ho chce (kašlat na dabing) a především hned, zatím nikdo nepředstavil. Každopádně téhle společnosti se daří a snad jednou drazí i k nám. A pokud ano, její reklamy využívající GIFy nejspíš nepřehlédnete.

 

Vesmír týdne
My jsme se s vámi o naše oblíbené vesmíry podělili v pár dní starém článku, a teď dáme prostor i zahraničním kolegům/filmovým publicistům.  Takže pokud hledáte nějakou inspiraci při přípravě na Interstellar, nebo si naopak po posledním opusu Christophera Nolana chcete ještě chvilku užívat mezi hvězdami, pusťte si to.

Vysvětlovačka týdne
Možná si pamatujete, že v jednom ze starších Výplachů jste si mohli poslechnout, jak máma režiséra Jacka Nicolosiho rozumí Matrixu a pokouší se ho převyprávět. Bylo to docela povedené, a tak se teď rodinný tandem vrací a je připravený se snad ještě komplikovanější peckou. Paní Nicolosiová se tentokrát zaměřila na Nolanův Počátek.

 

NASA týdne
NASA je organizace, ve které snad i uklízeč hajzlů musí mít certifikát z Mensy, ale lidé, kteří posílají do vesmíru rakety a díky nimž se snad někdy v budoucnu někdo podívá i na Mars, se chtějí v práci taky někdy bavit. A na rozdíl kupříkladu od dělníků ve šroubárně nebo řidičů MHD mají k dispozici laser. A s jeho pomocí si umí každý rok Halloween pořádně užít. Vydlabávat dýni ručně už evidentně není v módě.

 

Alkohol týdne
Jen idiot by se posadil za volant opilý, ale zatímco některé tipy alkoholu člověka uklidní a hodí do pohody, po jiných se cítí jako někdo, kdo by dokázal Bruce Wayna zmlátit levou rukou, zatímco tou pravou by drtil sanici Dartha Vadera. Každopádně varovat člověka před tím, že alkohol a řízení nejdou úplně dohromady, se občas vyplatí. A může to být i celkem zábavné.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, na jaké marvelovského nováčka se nejvíc těšíte a vyhrál to Doctor Strange. Ten by měl dorazit už za dva roky.

 

Dnes je celkem logické, na co se budeme ptát. V kinech je Interstellar, my jsme z něj nadšeni, podle reakcí v diskusi je spokojená i velká část čtenářů, takže by nás zajímalo, který film Christophera Nolana máte nejraději. Jeho název napište do předmětu a v textu se rozepište.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (53)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace