Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #266 o Fincherovi a Star Treku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
V čem jezdí kapitán Kirk? Umí Mr. Bean kung-fu? A proč jsou filmy Davida Finchera tak strašně boží? 

Zcela vypláchnutý výplach

Transformers týdne
Trailery z Honest Trailers bývají někdy hodně povedené, někdy méně. Ale se čtvrtými Transformery se jim rozhodně zadařilo. Tentokrát to není jen o tom dělat i legraci z více či méně směšných věcí, ale povedlo se zachytit i jeden problém, kterým trpí nejenom filmy Michaela Baye. A povedlo se ho zachytit zatraceně stylově.

Prsteny týdne
Svatba je záležitost, kterou obvykle víc prožívají nevěsty než ženichové. Ty baví víc ty věci, co pro ně přichystají kámoši pár dní před tím, než dojde k samotnému obřadu. Každopádně předávání prstýnků nemusí být jen nuda, kterou si žádá společenská tradice a příbuzní otravující už pár let s otázkami typu „kdy do toho ti mladí praští“ nebo tak. Styl a fanboyovství můžete totiž projevit i na prstech.

Hra týdne
Mysleli jste si, že Ledové království už se co se fanouškovských výtvorů týče vyčerpalo? Ani náhodou. Po hromadě přezpívaných písniček, hororových sestřizích a další koninách tu máme hru. Osmibitovou. A počítám, že až ji uvidí děcka, tak ji stejně budou chtít, i když vypadá jako něco, co vylezlo v roce 1993. A už tehdy to bylo považované za celkem slušný humus.

Auto týdne
Ještě bude asi dlouho trvat, než bude Enterprise spojována s Chrisem Pinem a Zachary Quintem. Pro většinu Trekkies patří tahle loď jednoduše k Williamu Shatnerovi a Leonardu Nimoyovi. Oba by se mimochodem měli objevit i ve třetím Star Treku a protože si nejspíš řekli, že by možná nebyl blbý nápad před tím malinko potrénovat herectví, sešli se v reklamě na Volkswagen. Bohužel je zatím jen v Němčině. A ten chlapeček mě docela děsí.

Režisér týdne
Joe Carnahan je hodně zajímavý tvůrce, ale pro Hollywood se asi moc nehodí. Jeho jméno je často skloňováno s velice atraktivními projekty, ale jeho paličatost a neschopnost podřídit se příkazům studia obvykle zaviní to, že se u nich dlouho neohřeje. Dlouho se motal kolem třetí Mission: Impossible, chystal noir detektivku s Georgem Clooneym White Jazz a plánoval třeba i novou verzi Přání smrti. Nic z toho nevyšlo, ale A-Team nebo Mezi vlky jsou dostatečně zajímavé náhrady. Teď se na VOD objevila jeho novinka, drsná komedie Stretch, u níž tvrdí, že komu se nebude líbit, tak mu vrátí prachy. Zkrátka svéráz. A tady si můžete přečíst o filmech, které měl natočit, ale z těch či oněch důvodů to nevyšlo. Minimálně tu M:I:III bych fakt docela rád viděl.

První Fincher týdne
David Fincher je za kamerou bůh, teď to potvrzuje i jeho novinka Zmizelá, která se celkem rychle stala vážným kandidátem na Oscary minimálně ve scenáristické a herecké kategorii. Za víc než dvacet let, co se tenhle režisér pohybuje po Hollywoodu, nestihl natočit ani jeden špatný film, i když on sám by to nejspíš o svém debutu Vetřelec 3 neřekl. Každopádně stojí za to podívat se na jeho tvorbu trošku podrobněji. A tentokrát nečekejte jen pěkné obrázky, ale i nějaké to analyzování.

Rozhovor týdne
Najít na internetu interview s nějakým režisérem není těžší než naučit se uvařit kafe. Pokud tedy nejste magor, co neví, jak se vaří kafe. Dohrabat se ale k nějakému zajímavému interview s člověkem, co má tři Oscary, ale zemřel v roce 1991, už taková sranda není. Každopádně lidi jako Frank Capra mají co říct i po smrti, takže pokud chcete vědět něco o tom, jak pracoval a poslechnout si něco o jeho kariéře, stačí kliknout sem.

Mr. Bean týdne
Tygr a drak se dnes už řadí  mezi klasiku a příští rok navíc do kin dorazí i dvojka. A ačkoliv jsme v kinech od premiéry jedničky viděli hned několik spektáklů s létajícími bojovníky, nádhernou hudbou a krásnými záběry na nezkaženou přírodu, pro většinu diváků je Tygr a drak pořád číslo jedna. Teď ale přichází reklama na Snickers, která představuje hrdinu, jenž by mohl pořadím pecek žánru wuxia pořádně zamávat.

Druhý Fincher týdne
Pokud vám jedno kolo s filmy Davida Finchera nestačilo, máme tady nášup. Zatímco ve videu, které najdete o kousek výš, se pečlivě rozebíral jeho styl, tentokrát se budeme jen dívat. A jak je u Finchera zvykem, bude na co. Tenhle režisér totiž dokáže vizuálně uhranout, stejně jako krotit svůj styl a podřídit se pomalejšímu tempu, které je pro příběh vhodnější. Ale pořád to vypadá skvěle!

Duel týdne
Minule jsme řešili Davida Finchera a většina z vás má nejradši detektivku Sedm. Dalo se to trochu čekat, ale asi se nenajde nikdo, kdo by chtěl s kvalitami téhle klasiky nesouhlasit.

Dnes si dáme zase něco lehčího a podíváme se na Chucka Norrise. Ten moc dobrých filmů nenatočil, ale i tak by nás zajímalo, který z filmů Chucka Norrise máte nejraději. Názvy pište do předmětu, do textu se můžete rozepsat, jak bude libo.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace