Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Zmizelá


ikona
Mr. Hlad
david fincherprvní dojmy
Ještě před recenzí vám prozradíme, jestli se na novou detektivku Davida Finchera máte těšit, nebo se jí bát 

David Fincher nemusí nikoho přesvědčovat o svém režisérském umění a Gillan Flynn zase patří k nejzajímavějším autorkám detektivek současnosti. Když tedy ti dva spojili síly u adaptace její Zmizelé, byli natěšení nejen fandové předlohy, ale i filmových kriminálek. My už jsme příběh, ve kterém Ben Affleck zjišťuje, co se vlastně stalo s jeho manželkou, viděli. Recenzi očekávejte v nejbližších dnech, ale první dojmy snad naznačí, jaké hodnocení pod ní bude napsané.

Jak to vidí Cival:
David Fincher nikdy nenatočí špatný film. Tím si můžeme být jistí. Řemeslo totiž má málokdo v malíku tak jako on. Pořád nenajdete lepší volbu na adaptování kriminálních bestsellerů - dokonalý souzvuk s předlohou, tak jako jsme si ho užili u mistrovské adaptace Klubu rváčů už ale čekat nejspíě nemůžeme. Nezrodí se totální majstrštyk, jeden z nejzajímavějších projektů roku ale pořád může, tak jako u Zmizelé, výborné a sofistikované knížky o jednom pátrání a jednom manželství, převedené pečlivě v napínák s přesahem. Film nesmrdí papírem, působí velmi živě a strhujícně v těch dvou zlomových pasážích, ve kterých by měl nejvíc udeřit. Zbytek je vtahující řemeslná jistota, s adekvátními herci a velmi důmyslnými linkami ve scénáři, jež z téhle vztahové kriminálky dělají jeden z nejnapínavějších a nejpoutavějších projektů roku. Rosamund Pike je tu mimochodem opravdu skvělá, oscarová nominace jistá stejně jako pro autorku knihy a adaptovaného scénáře Gillian Flynn.

Jak to vidí Mr. Hlad:
Přiznám se, že Zmizelá mě z trailerů nepřesvědčila, ale když jsem viděl výsledek, celkem chápu, že udělat podle takového příběhu nějakou zajímavější kampaň, by asi nešlo. V kině jsem byl zvědavý spíš na to, co předvede Fincher než na samotnou zápletku, ale nakonec jsem odcházel spokojený. Velmi. I přes téměř 150 minut totiž Zmizelá neskutečně rychle utíká a díky zajímavým postavám a faktu, že tvůrci se s nimi moc nemažou a nechají je v jejich průserech pořádně vykoupat, film každých pár minut překvapí. Nečekejte laciné a z prstu vycucané zvraty, tady se musela snažit autorka předlohy i režisér, ale naštěstí to oba zvládli brilantně. Nejspíš si ani nevšimnete, že hrdinovi, jemuž jste drželi půl hodiny palce, najednou přejete to nejhorší. A pak zase naopak. Zmizelá, ačkoliv nejde o nějak zvlášť akční podívanou, dokáže bez problémů až do konce sypat jeden zvrat za druhým, hrát si vaším očekáváním i emocemi a překvapovat. Jen víc takových filmů!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace