Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Drsňák Denzel se prostřílel k milionům!


ikona
Cival
denzel washingtontržby
Černý pilíř herecké smetánky zase potvrdil svou sílu... 

Je to držák! A jeho Američané mu rozumějí. Denzel Washington je jednou z mála jistot současného Hollywoodu. Jeho star-power je stabilní, komerční výtěžnost spolehlivá. A platí to i tentokrát, když se objevil ve filmové variaci na oldschoolový seriál Equalizer a hrál si v něm na drsňáckého superhrdinu z OBI.

 

Akční hobby-thriller režiséra Antoinea Fuquy si o prvním víkendu v kinech připsal 35 milionů dolarů. Jde o výborný výsledek, který Equalizer nasměruje přes devadesát milionů jen z Ameriky. Pro Denzela jde o už tradiční úspěch - když nahlédnete do jeho filmografie posledních let, uvidíte samý výnosný projekt, plus pár nečekaných hitovek. Černošský sympaťák se přitom neveze na nějaké ekonomicky samospásné sérii, všechno si poctivě odpracovává v nepříliš nákladných projektech solidních režisérů.

TRŽBY FILMŮ DENZELA WASHINGTONA

Na Equalizeru dělal Denzel Washington s už zmíněným Fuquou, jenž jej tak trochu shodou okolností vytáhl skrze Training Day až k Oscarovi. Obnovená spolupráce tentokrát klapla zejména po stránce finanční - už průměrné recenze naznačují, že tady na pozlacené sošky nedojde, dobré výnosy a kladné divácké ohlasy by ale mohly Equalizera nasměrovat s trochou štěstí k druhému dílu. Padesátimilionová produkce si na sebe totiž vydělá už z kin - a podtrhuje tím mj. Fuquovu realizační spolehlivost, protože jeho tituly obvykle neprodělávají.

TRŽBY FILMŮ ANTOINEA FUQUY

Cenné druhé místo uhájilo young-adult sci-fi Labyrint: Útěk. Propad zisků ani ne o polovinu a dalších sedmnáct milionů na kontě jen potvrzují, že jde o jeden z nejpovedenějších snímků v rámci svého ranku. Bezmála 60 mega z Ameriky a už 148 milionů celosvětově? Není divu, že Foxové chvatně pečou pro příští září druhý díl.

Bronzoví jsou Škatuláci neboli hravá loutkařina The Boxtrolls. I tady se utratilo sedmnáct milionů, což je výsledek na horní hranici očekávání. Žádný z předchozích produkčních počinů studia Laika, tedy ani Koralína, ani Norman a duchové a ani Mrtvá nevěsta si na úvod nepřipsali takový obnos. Koralína ale byla velikou trvalkou, proto to dotáhla až na 75 milionů jen z Ameriky - od Škatuláků takovou výdrž a výdělečnost čekat nemůžeme, i celkových 55 milionů by bylo fajn.

TRŽBY ANIMÁKŮ SPOLEČNOSTI LAIKA

 

Sedm milionů si připočetla konverzačka hitmakera Shawna Levyho Co by kdyby alias This Is Where I Leave You. Jejích průběžných 22 mega je ale zklamáním.

Na čtyřech milionech se seštosovala rodinná průměrnost Dolphin Tale 2, výdělečný thriller No Good Deed a naopak kasovně nevýrazná kriminálka s Liamem Neesonem Mezi náhrobními kameny.

Do desítky se pak vešli ještě Strážci Galaxie, kteří jsou už třetí nejúspěšnější marvelovkou po Iron Manovi 3 a Avengers, populární bláznivina Falešní poldové a velmi výhodně zrestartované Želvy ninja.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se hororová panenka Annabelle postaví Fincherově oslavované adaptaci Zmizelá. Novinka Left Behind s Nicolasem Cagem bude jen do počtu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace